ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 29.12.2011, 11:54
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Mozda i utice na dobijanje turisticke vize ucesce na lutriji, ali svako od nas treba da preispita sta zeli u celoj prici. Ne moze se sve dobiti u zivotu. Tako je i ovde. Ili igraj lutriju i cuti cekaj svoju sansu za imigraciju, ili se zezaj turisticki. Lutriju igras samo za USA a turisticki mozes bilo gde otici u svetu ako imas novca. A ako ti je stalo do turizma i rodbine iskljucivo u USA onda ne igraj lutriju. Najbolje kad bi oni sve prilagodili nasim zeljama i da smo im samo mi na prvom mestu. Mislim da ni tada mi ne bi bili zadovoljni sa njima.
Staro 29.12.2011, 21:09
Good Spirit's Avatar
Good Spirit Good Spirit je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: Bay Area, CA
YU lokacija: Belgrade
Nepromenjeno

Ja sam na forumu već opisao svoje iskustvo apliciranja za razne vize (kao i onoga što sam se naslušao tamo). Uvek sam imao sve uredno, nisam lagao i nikada nisam imao nikakav problem da je dobijem.

A aplicirao sam i dobijao turističku vizu, J1 studentsku i J2 vizu. Za sve to vreme sam igrao lutriju ...

Moje duboko uverenje je da igranje lutrije nema nikakvog uticaja i da ne bi smelo da ima. Razumem zašto se ljudi štrecaju na to pitanje, ali mislim da je odgovor vrlo logičan i jasan...

Ovo me podseća kada sam prvi put aplicirao za J1 vizu, pa su nas plašili da će da nas pitaju o bombardovanju i šta treba da kažeš i slično ... Pa šta da kažeš na takvo pitanje? Sigurno neću reći, bilo mi je sjajno samo tako nastavite ... To kada bih rekao sigurno bi me odbili jer bi znali ili da lažem ili da nisam normalan.

Po meni uvek recite istinu ili bar ono što bi trebala da bude istina i nećete imati problema ma koje pitanje da vam postave ...

U slučaju tvog prijatelja, ja verujem da to nije bio razlog odbijanja, ili bar ne jedini ... nisu uvek dovoljna samo dokumenta pare i nekretnine... Onda bi rekli samo pošaljite dokumenta i to je to. Zato se traži lično prisustvo i priča ... oni na osnovu toga i dokumentacije procenjuju ...
Staro 30.12.2011, 00:05
chombe_bg chombe_bg je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2009
YU lokacija: Beograd,Srbija
Nepromenjeno

[QUOTE=mijan;26658]Mozda i utice na dobijanje turisticke vize ucesce na lutriji, ali svako od nas treba da preispita sta zeli u celoj prici. Ne moze se sve dobiti u zivotu. Tako je i ovde. Ili igraj lutriju i cuti cekaj svoju sansu za imigraciju, ili se zezaj turisticki. Lutriju igras samo za USA a turisticki mozes bilo gde otici u svetu ako imas novca. A ako ti je stalo do turizma i rodbine iskljucivo u USA onda ne igraj lutriju. Najbolje kad bi oni sve prilagodili nasim zeljama i da smo im samo mi na prvom mestu. Mislim da ni tada mi ne bi bili zadovoljni sa njima.[/QUOTE]

Ja mogu ceo zivot da igram lutriju i da me nikad ne izvuku.Jel treba sve svoje sanse za odlazak iz ove zemlje da usmerim na neke mizerne procente tj "srecu" ili recimo,istovremeno da probam preko h2b programa,pa ako treba i preko turisticke vize,da se dokopam Amerike?Ili da ipak budem strpljiv jos jedno 10-ak godina pa ako me ne izvuku do tad da trazim neki drugi nacin?Posto se ne moze dobiti sve u zivotu...:blink:
Staro 30.12.2011, 07:10
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Kao sto je jednom rekao Good Spirit dok je lutrije bice i ovog pitanja da li apliciranje za turisticku vizu utice na dobitak na lutriji?! I kad bi nam Obama licno dao siguran odgovor mi necemo vjerovati u njega zbog straha i dileme igrati ili ne. Pitanje bez odgovora.
Staro 30.12.2011, 13:40
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

[QUOTE=chombe_bg;26661]Ja mogu ceo zivot da igram lutriju i da me nikad ne izvuku.Jel treba sve svoje sanse za odlazak iz ove zemlje da usmerim na neke mizerne procente tj "srecu" [/QUOTE]
Odlazak iz ove zemlje je moguc i u neku drugu drzavu i sve sanse za odlazak jednog pojedinca iz Srbije nisu vezane samo za USA. Ako ti je toliko stalo do zivota bas u USA lepo pronadjes odgovarajucu osobu za to vencas se i posle nekoliko godina zivis zivot u USA kako ti zelis. Mozda da ih pitamo da daju nama srbima da im napisemo imigracione zakone i da tamo upisemo samo ono sto nama odgovara?! Lutrija nije nikakva obaveza pa tako da ne moras ni da je igras idi preko neke druge vize kao sto i sam pominjes ako ti je jedina sansa za odlazak bas USA.
Staro 31.12.2011, 03:18
chombe_bg chombe_bg je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2009
YU lokacija: Beograd,Srbija
Nepromenjeno

[QUOTE=mijan;26664]Odlazak iz ove zemlje je moguc i u neku drugu drzavu i sve sanse za odlazak jednog pojedinca iz Srbije nisu vezane samo za USA. Ako ti je toliko stalo do zivota bas u USA lepo pronadjes odgovarajucu osobu za to vencas se i posle nekoliko godina zivis zivot u USA kako ti zelis. Mozda da ih pitamo da daju nama srbima da im napisemo imigracione zakone i da tamo upisemo samo ono sto nama odgovara?! Lutrija nije nikakva obaveza pa tako da ne moras ni da je igras idi preko neke druge vize kao sto i sam pominjes ako ti je jedina sansa za odlazak bas USA.[/QUOTE]

Ko je pominjao da ima nesto protiv njihovih imigracionih zakona?Ja nisam.Samo sam,na tvoj post u kom si napisao kako covek "ne moze sve u zivotu" nego da treba da se odluci sta ce,replicirao da nije jednostvano drzati se samo jedne opcije jer su u sustini sve nesigurne,i da ne vidim nista lose u tome da istovremeno probas na nekoliko nacina da odes odavde!I zato mislim da je informacija koju smo saznali iz prvog posta ove teme veoma bitna,jer ne cekaju svi da ih strefi GC na lutriji pa da im to bude karta za odlazak u USA.

A posto je toliko lako naci neku osobu u Americi koju bih ozenio za papire,a ja sam ocigledno nesposoban za to,molim te da mi pomognes u tome,posto vidim da ti ko iz rukava sipas resenja za sve probleme...
Staro 04.01.2012, 03:59
Tamara85 Tamara85 je offline
Drug član

Datum prijave: 30.09.2011
Nepromenjeno

Moze savet? Treba da idem u USA na J1 vizu, a igram i GC, sta ako me pitaju kako dokazujem da necu da ostajem u USA a igram GC (mogu li oni uopste da znaju da sam se prijavila na GC?!) ?? Hvala!!
Staro 04.01.2012, 09:55
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

[QUOTE=Tamara85;26678]Moze savet? Treba da idem u USA na J1 vizu, a igram i GC, sta ako me pitaju kako dokazujem da necu da ostajem u USA a igram GC (mogu li oni uopste da znaju da sam se prijavila na GC?!) ?? Hvala!![/QUOTE]

Tamara, ako si na J1 koju sponzorise State department NE SMIJE se igrati lutrija dok se ne vratis kuci (ovo je bilo 2003, kad su meni rekli) ja sam tek pocela 2006 igrati. Ak si igrala, i hoces da se prijavis na te iste programe u buducnosti: neces moci, jer znaju da imas immigration intent.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Staro 04.01.2012, 13:42
celestine celestine je offline
Stari vuk

Datum prijave: 14.05.2010
US lokacija: Atlanta, GA
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno

a sta ako ste bili izvuceni, poslali dokumenta, dobili datum intervjua i na kraju svega odustali - da li to moze u buducnosti uticati na dobijanje bilo koje druge vize za USA?
31. maj - poslali formulare nazad u Kentucky (bez povratnice, obicnom postom... ali uverena sam stici ce ili je vec stigla)
21. septembar poslata druga koverta iz KCC, stigla pocetkom oktobra
18. novembar zakazan intervju........odlozen...
Staro 05.01.2012, 01:34
Tamara85 Tamara85 je offline
Drug član

Datum prijave: 30.09.2011
Nepromenjeno

[QUOTE=mikiSA;26679]Tamara, ako si na J1 koju sponzorise State department NE SMIJE se igrati lutrija dok se ne vratis kuci (ovo je bilo 2003, kad su meni rekli) ja sam tek pocela 2006 igrati. Ak si igrala, i hoces da se prijavis na te iste programe u buducnosti: neces moci, jer znaju da imas immigration intent.[/QUOTE]

Nisam jos, sad 2011 sam igrala lutriju prvi put u zivotu a jad 2012 bi trebalo da idem na J1 vizu, internship program za studente na godinu dana u SAD. Imam drugare koji to rade vec godinama (i lutriju i u SAD su), samo me interesuje STA RECI KAD/AKO ME PITAJU? :)

Ne znam zasto ne bi smelo da se igra lutrija ako se ide na neku drugu vizu u SAD? Nisam to do sad cula???

I mozda glupo pitanje ali zar ne bi trebalo da "ne znaju" ko igra lutriju u smislu tajnosti izvalcenja dobitnika ako em razumete sta pokusavam da kazem :==D:

Pravila pisanja