![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
u americi dok je islo bilo je super (kazu)-ali sad je totalni bedak -nema sredine -to je ono najgore ovo u vezi tv producenata i ''rada'' na filmu /TV sam napisao jer je neko spomenuo na forumu da hoce da se ubaci u tu pricu oko tv produkcije? ili slicno? -mislim potpuno je zaludjivanje da uopste racunas da imas sanse da prodjes na takvo mesto samo na bazi neke skole ili cv-a sa neznam kakvim radnim iskustvom!!-ako ti to podje za rukom onda si majstor u rangu maradone ili mesija |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
jedino sam cuo za texas da kao nesto mrda - ali opet cim se procuje da je negde dobro odmah nagrne drustvo-dok ti dodjes nece biti nista ti imas oko 2-3 miliona ljudi koji se krecu tako amerikom od grada do grada od drzave do drzave ko skakavci trazeci ''mesto pod suncem'' |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Kao drugo, mozda sam to samo ja, ali na pomen reci producent u zadnje vreme meni se javi nagon za povracanjem. Da sam u Srbiji mozda bih cak i izgovorio povrachachu cisto da shvate koliko mi je muka od njih. Ono sto ces, siguran sam, i sam shvatiti, je da u Americi svi hoce da budu neki producenti. Velika vecina tzv. producenata prosto cekaju neku svoju sansu. Navescu ti samo jedan primer koji potkrepljuje moje tvrdnje. Televizijska stanica za koju sam do skoro radio je nekomercijalna i ima iskljucivo zadatak da se nadje stanovnicima Chicago-a. Kao takva, ona uz minimalne troskove pruza mogucnost svima da iznajme opremu ili /i studio i snime, montiraju, a potom i emituju maltene sve sto pozele. Na spisku zaposlenih nema producenata( ja sam pretpostavljas bio neopisivo srecan zbog toga ![]() Sto se tice tvojih drugara, svaka cast. Oni su ocigledno uspeli da se ubace u ozbiljne produkcije. I to im se ocigledno isplatilo. Ali sudeci po danasnjoj ekonomiji u svetu TV-a, mislim da je verovatnoca da ti neko pored plate da i kola, stan, izlaske i ostalo jako jako mala. Unapred se ogradjujem od ovoga, jer ja sam samo inzenjer. U mom svetu nema kola ima CTA, a i to mi odbiju od plate. Nema stan, ali sam dobio kancelariju komplet opremljenu kul uredjajima koji isijavaju cudnu fluorescentnu svetlost ili dugine boje i piste kada spojim sonde na pravi nacin ![]() Sve najbolje! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Evo dejancic je vec podelio :-) Slazem se, boro malo si ga bas ocrnio....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ispricao sam iskustvo iz prve ruke par ljudi koje znam ako neko moze da podeli iskustvo -svoje ili neke druge osobe koje zna a ko je upao u neku poznatu producentsku tv kucu -molim -prostor je tu dreamerns procitao sam postove tvoje zene koja je trazila posao godinu dana -nesumnjam da je ulozila puno truda da ga nadje i to je to neka prica koja se ponavljala tokom mojih boravka u americi da bi se nasao posao u americi treba da si zesce agresivan i da bukvalno povlacis ljude za rukav -cv /resume-radno iskustvo-popunjavanje aplikacija on line /kacenje cv na raznorazne sajtove itd abolutno vode nepije ako ti je stvarno stalo da pocnes da radis ''iz cuga '' to je moje misljenje i stojim 100% iza njega ,ja sam dosta mladji od vecine na forumu (24 godine )i vecina ljudi koje san sretao po americi su bili nesto malo stariji ili mladji od mene sto se tice posla na tv/produkcije -to je samo jedna od hiljada profesija koje postoje ,ponavljam da sam pisao o tome jer sam nasao na ovom forumu nesto o tome i apsiracijama da se nadje takav posao e sad dali oni drhte sto ce biti otpusteni ako im rejting padne -mozda -nisam primetio s obzirom da imaju stvarno druge prioritete u zivotu -recimo da odu na neki after party svako vece koliko sam shvatio u americi uopste nije lako otpustiti nekoga ?!-automatski toj firmi skace stopa osiguranja - tako da sto vise otpustaju to im ustvari rejting pada takodje moraju da placaju unemployment tome koga odpustaju (bar deo )i redovno se desava da bivsi zaposlenici tuze poslodavce .. sto se tice troskova koje pokrivaju MTV/E!...sve je overeno -kola su dobili na upotrebu i platili su im stanove i placali gas -takodje su imali i kartice za ''trosak''-kad izadju +klopu na poslu +macbook laptopove (koje su bacakali okolo) i iphon-ove +avio karte (prva klasa ) za LA/SD/SF/WA/LV ako treba da se ide poslom +hotelski smestaj(nista ispod merriot-a)..mozda jos neke stvari koje sam preskocio ? dali je to norma u americi da se sve to dobije od producentske kuce ?? nemam pojma -uz njih sam se i ja ''ogrebao''za izlaske /trosak ali ne i za posao .. Last edited by bora; 13.02.2012 at 00:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Posle nekog vremena oguglas na takve stvari pa ti vise nije ni cudno, to sto imas ... jedino nekome ko sveze dodje iz Srbije to sve izgleda tako jako neobicno i fascinantno. U ovom delu amerike firme se takmice koja ce vise svoje radnike da razmazi, pa tako radnici dobjiaju svasta nesto, ne samo kreditne kartice od firme i gomilu tehnike... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Gle, nije da ne cenim tvoje iskustvo, ali ako su veće šanse za zaposlenje u sopstvenoj državi, čemu tolika navala za emigraciju u SAD? Svi su dezinformisani? Nemoj misliti da smo svi ovde zatucani u tolikoj meri da smatramo da nas čekaju ispred aerodroma da nam odmah daju posao u toploj kancelariji, ali da su baš ni manje ni više šanse za zaposlenje u SAD i Srbiji ISTE? O kojim poslovima ovde tačno pričamo? Ako govorimo o poslovima za minimalac (SAD minimalac), onda naravno da - šanse su iste, ali to je tako iz tog razloga što dobiti posao radnika npr. u Čistoći kod mene u gradu jeste privilegija, isto važi za spremačice u školama i javnim ustanovama, dok kao što kažeš svaka niskokvalifikovana osoba vija te poslove preko bare jer smatra da je to dobro za početak. Ali što se tiče ostalog, voleo bih da čujem ostale forumaše koliko je to zaista istina što pričaš...
|
|||
|
|||
![]()
U mom rodnom gradu dobiti posao je maltene slicno dobiti dozvolu za sletanje na Mesec.
|
![]() |
|
|
![]() |