![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=MiCemoProbati;31500]Podrzavam ono sto su ti i ostali preporucili, pravac Njemacka, vidi kako ide, ako je ok onda ostani tu i nastavi sa radom, jer sto neko rece drugacije je u Njemackoj nego u USA, [B]bar zbog toga sto mozes da iznajmis stan bez onih peripetija o kreditnoj istoriji i slicno[/B]. A opet ako ti se ne svidi onda mozes lagano u martu na razgovor za vizu pa preko bare[/QUOTE]
Tesko da je ovo argument koji ce u ozbiljnom coveku prelomiti za sta da se odluci...:nene: |
|
|||
|
|||
![]()
Drustvo ja danas krecem u Germany ! U ponedeljak se moram javiti na posao !
Juce sam razgovarao sa Starim i malo se smestaj iskomplikovao ali nadam se resice se ! Znate sada sam isti kao onaj lik iz fazona kada ode lik kod lekara i kaze : Doktore imam problem.Kazite sta vas muci rece lekar. pa znate neodlucan sam u zadnje vreme ................. ili mozda nisam ? Mozete mi molim vas pojasniti za iznajmljivanje stana i credit history u usa ? Gledajte da sam sam sa zenom nema tu dileme usa 100% ali ja jos malo pa dvoje male dece. Hvala bogu ovaj stariji nije bolesljiv ali neznam kakvo ce biti ovo novo celjade. To jako skupo zdravstvo me muci naj vise. A mislim da sam i nostalgican . U svakom slucaju videcemo tamo u martu. Za sada verujte mi vec se smejem sam sebi toliko su izjednacene strane u mojoj glavi da recimo cim se nesto desi kao na primer juce za smestaj i matori nervozan odmah prevagne zelja za usa a onda kad se malo smirim onda se izjednace i u momentima povede germany hahaha. |
|
|||
|
|||
![]()
Nema sta da razmisljas. Nemacka naravno. Free skolovanje, velike beneficije za decu (obdanista i slicno), medicnisko free i jos dosta stvari. Ne moze da se poredi sa USA za nekog ko ima decu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Moj brat od strica zivi u Nemackoj. Placa detetu 60 evra vrtic, kao kod nas a sa njihovim primanjima. Svake godine zimi dolazi 3 nedelje a leti 4-5 nedelja na odmor. Ko ce ti u Srbiji dati 5 nedelja odmor?! Ide redovno na more, auto promeni svake 3-5 godina, hrani se i oblaci sta god pozelii, i radi 40 sati nedeljno. Kada mi prica o nekim drugim ljudima koji su tamo a poznajem ih ista prica i kod njih, normalan zivot. Nemacka i Amerika nikad nece propasti i njihovi gradjani ce imati dostajanstven zivot. Sve ostale price o propasti nemaca i amerikanaca su suplje price nas balkanaca koji cekamo da bez rada imamo bolji zivot i uz to radujemo se tudjoj propasti i bavimo se visokom politikom. Sta sam hteo reci?! Gde god da odes od te dve zemlje bice ti bolje nego ovde, i zato bezi sto pre u Nemacku pa iz Nemacke vagaj sta ces dalje.
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Photographer;31525]Nema sta da razmisljas. Nemacka naravno. Free skolovanje, velike beneficije za decu (obdanista i slicno), medicnisko free i jos dosta stvari. Ne moze da se poredi sa USA za nekog ko ima decu.[/QUOTE]
Potpisujem ovo fotografe, ja sam ziveo u Nemackoj dve godine, Amerika ne moze da pridje Minhenu ma ni na puskomet po kvalitetu zivota, zaradama, socijalnom i zdravstvenom osiguranju, INFRASTRUKTURI - koja ovde polako umire, neopisivoj administraciji koja ti ovde zagorcava zivot, ma nije tema uopste, NEMACKA!! I sam razmisljam o slicnoj promeni za 3.5 godine (obaveze ovde, drzavljanstvo, itd).
|
||||
|
||||
![]()
Ja imam malo iskustvo zivljenja/boravljenja u Nemackoj tri meseca (Minhen) i to je jedno savrsenstvo. Ako ikad budem imao prilike, sigurno cu se vratiti u taj grad.
Svakako ces probati za koji dan i sam ces videti. Nisi naveo gde ides, ali valjda ides u bivsu Zapadnu Nemacku. Verovao ili ne razlika nije bas zanemarljiva izmedju istocne i zapadne, mada je i istocna za nas pojam :) Uglavnom odes, probas, svidja ti se ostajes, ne svidja ti se - amerika. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=ZeljkoUSA;31519]Tesko da je ovo argument koji ce u ozbiljnom coveku prelomiti za sta da se odluci...:nene:[/QUOTE]
Ok nek ja budem neozbiljan covjek, u svakom slucaju zelim mu puno srece i da se snadje gdje god bio. |
|
|||
|
|||
![]()
Pa ovako sa moje tacke gledista bice,ako odes za Ameriku posle nekog vremena ces reci ma trebao sam ja za Nemacku a ako prvo odes u Nemacku isto tako ces reci posle izvesnog vremena ma zeznuo sam se trebao sam ja za Ameriku,tako ce se desiti po meni 95 %.
Ovako,ja sam nesto kratko radio u Nemackoj,mislim da zato sto si vec ozenjen i imas dete je bolja Nemacka,prvo tu ti je i porodica da ti pomogne,drugo mozes za Srbiju kolima za nekih 12 sati,odnosno zavisi gde stanujes.Sredjeno je,imace posla,dosta se gradi Nemacka,velika je. Posto pises da si elektro monter mislim da bi mogao da imas oko 15 eur po satu,sad mozda + - 3 eura. Vikend neradis tako da imaces vremena za porodicu. Najvise ce te nervirati sto ne znas nemacki jezik,za godinu dana ces ga savladati ako se budes trudio. Sve u svemu bices u Nemackoj i radices a razmisljaces o Americi i obrnuto. Ovako sad,posto vec imas Madjarski pasos bas te briga,mozes da probas u Americi kako izgleda na nekoliko meseci i da ispunis sebi hir a uvek mozes za Nemacku i ne samo Nemacku nego i celu evropu,jer sa Madjarskim pasosem mozes raditi svuda. Pozz druze |
|
|||
|
|||
![]()
Cuo sam da je procedura za dobijanje madjarskog pasosa malo komplikovanija nego pre, u smislu da se treba znati barem sporazumeti na madjarskom?
Imam na osnovu cega da dobijem pasos ali madjarski ne znam ni beknuti. :==D: |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=NightWolf;33934]Cuo sam da je procedura za dobijanje madjarskog pasosa malo komplikovanija nego pre, u smislu da se treba znati barem sporazumeti na madjarskom?
Imam na osnovu cega da dobijem pasos ali madjarski ne znam ni beknuti. :==D:[/QUOTE] Ja sam proveo silne godine u madjaroniji, i ako ti roditelji ili blizi preci nisu Madjari, i svoje pravo izvlacis na neki drugi nacin (deca, zena, godine rada i boravka u zemlji i sl.) onda moras da polazes ispit iz madjarske istorije (pocevsi od tamo neke 900 godine), madjarskog ustava i pismeni i usmeni test iz jezika...brate.... :no::blink:
![]() |