ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 13.02.2013, 16:33
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

[QUOTE=landlord;35858]ma ovo sto je rekao magelan uzmete magic jack i posaljete ljudima s kojima se cujete bar jednom sedmicno i isplatit ce vam se.
Mana je sigurnost (otvoreni portovi) i kompjuter mora biti stalno ukljucen.

Ima jos opcija ooma, to je dio koji ide cini mi se izmdju modema i router-a, takodjer se dobije americki broj, ali je kupovina samog uredjaja dosta skupa. (oko $160).[/QUOTE]

E, nova verzija MagicJack-a se direktno ukljucuje u ruter tako da vise komp ne mora stalno da bude ukljucen :;D:

Ja sam jos pre dve godine poslao dva, jedan mojima a drugi najboljoj drugarici i bukvalno se cujemo skoro svaki dan
Staro 13.02.2013, 16:40
ZeljkoUSA's Avatar
ZeljkoUSA ZeljkoUSA je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2010
US lokacija: Realno: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

[QUOTE=landlord;35858]ma ovo sto je rekao magelan uzmete magic jack i posaljete ljudima s kojima se cujete bar jednom sedmicno i isplatit ce vam se.
Mana je sigurnost (otvoreni portovi) i kompjuter mora biti stalno ukljucen.

Ima jos opcija ooma, to je dio koji ide cini mi se izmdju modema i router-a, takodjer se dobije americki broj, ali je kupovina samog uredjaja dosta skupa. (oko $160).[/QUOTE]

Izasao novi magic jack +, pa ne treba imati kompjuter da bi ga koristio:

[QUOTE]You do not need a computer anymore, so now you receive as good or better service than your regular home phone does. No more having to keep your computer turned on all the time. You can use any phone—corded, cordless, portable, DECT and simply plug it into your new phone jack in the magicJack PLUS which can be plugged into the wall now. Of course you still have a choice to plug your phone into the magicJack PLUS when you want to use it with your computer when traveling, at a second house, at your business or even your home. Now you have a choice, and magicJack is the only one who gives you these choices.[/QUOTE]
Staro 13.02.2013, 17:31
aspirin aspirin je offline
Drug član

Datum prijave: 15.03.2012
Nepromenjeno

Drugari, gledao sam ovu ponudu oko Magic Jack na njihovom sajtu, pa moze li mi neko razjasniti neke detalje. Video sam kako se povezuje ova opcija bez racunara ali mi nije sve jasno. Poveze se to, registruje preko neta i:
1. Kako se onda poziva iz Srbije neki broj u Americi? Da li se taj broj pozove sa obicnog fiksnog telefona koji imamo u stanu prikljucenog na pozivni broj u Srbiji recimo u Beogradu na 011?
2. Da li se iz Amerike moze pozivati na taj broj u Srbiju ili je moguce samo iz Srbije preko toga zvati Ameriku? Ako moze na koji nacin stize dolazni poziv u Srbiju?
3. Da li prikljucak u struju za Magic Jack (power adapter) koji oni prikazuju da dolazi u pakovanju odgovara standardu uticnica u Srbiji ili treba kupiti drugi?
4. Na phone ulaz u Magic Jack dolazi kabal iz telefonske uticnice iz zida ili bas iz fiksnog telefona?
Zahvaljuem se ako ima neko volje za odgovore.
Staro 13.02.2013, 17:58
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

[QUOTE=aspirin;35863]Drugari, gledao sam ovu ponudu oko Magic Jack na njihovom sajtu, pa moze li mi neko razjasniti neke detalje. Video sam kako se povezuje ova opcija bez racunara ali mi nije sve jasno. Poveze se to, registruje preko neta i:
1. Kako se onda poziva iz Srbije neki broj u Americi? Da li se taj broj pozove sa obicnog fiksnog telefona koji imamo u stanu prikljucenog na pozivni broj u Srbiji recimo u Beogradu na 011?
2. Da li se iz Amerike moze pozivati na taj broj u Srbiju ili je moguce samo iz Srbije preko toga zvati Ameriku? Ako moze na koji nacin stize dolazni poziv u Srbiju?
3. Da li prikljucak u struju za Magic Jack (power adapter) koji oni prikazuju da dolazi u pakovanju odgovara standardu uticnica u Srbiji ili treba kupiti drugi?
4. Na phone ulaz u Magic Jack dolazi kabal iz telefonske uticnice iz zida ili bas iz fiksnog telefona?
Zahvaljuem se ako ima neko volje za odgovore.[/QUOTE]

Ako sam dobro shvatio ovde u bilo kojoj varijanti MagicJack mora da se ima internet veza jer se MagicJack fiksni telefon povezuje preko neta a ne preko postojeceg fiksnog telefona u Srbiji. Ako je tako onda prakticno svaki mesec dana moras placati net u Srbiji hteo ne hteo za potrebe MagicJack-a. Ne vidim neku razliku u odnosu na klasicni Skype. Bez mesecne internet pretplate u Srbiji nema nista.
Staro 13.02.2013, 20:31
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

@mijane - moras imati stalnu Internet vezu. Prednost u odnosu na skype je ta sto ti uz magic jack dobijes US broj i za samo 30 dollara godisnje pravis i primas pozive iz/prema USA.

@aspirin -
1. Ti na magic jack prikljucis telefonski aparat. Dakle bilo kakav telefon. Sa njega pravis pozive. Taj telefon je ukljucen u magic jack, a magic jack u router. Magic Jack-u je dodijeljen US broj. I kad neko zove taj broj tvoj magic jack ce primiti taj poziv.

2) Na taj broj mozes primati pozive iz USA. Opet neko zove taj broj i magic jack prima poziv i ti se javis na tu slusalicu koju si ukljucio na magic jack.

3. Vjerovatno ti treba samo adapter za uticnicu. Uglavnom vecina pretvaraca prima 110-220. Taj adapter bi bio 2 dollara.

4) Mislim da sam na ovo odgovorio po 1. Tebi samo treba fiksni telefon da ga prikljucis na magic jack da bi mogao da primas pozive.
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Staro 13.02.2013, 22:07
aspirin aspirin je offline
Drug član

Datum prijave: 15.03.2012
Nepromenjeno

[QUOTE=landlord;35868]@mijane - moras imati stalnu Internet vezu. Prednost u odnosu na skype je ta sto ti uz magic jack dobijes US broj i za samo 30 dollara godisnje pravis i primas pozive iz/prema USA.

@aspirin -
1. Ti na magic jack prikljucis telefonski aparat. Dakle bilo kakav telefon. Sa njega pravis pozive. Taj telefon je ukljucen u magic jack, a magic jack u router. Magic Jack-u je dodijeljen US broj. I kad neko zove taj broj tvoj magic jack ce primiti taj poziv.

2) Na taj broj mozes primati pozive iz USA. Opet neko zove taj broj i magic jack prima poziv i ti se javis na tu slusalicu koju si ukljucio na magic jack.

3. Vjerovatno ti treba samo adapter za uticnicu. Uglavnom vecina pretvaraca prima 110-220. Taj adapter bi bio 2 dollara.

4) Mislim da sam na ovo odgovorio po 1. Tebi samo treba fiksni telefon da ga prikljucis na magic jack da bi mogao da primas pozive.[/QUOTE]
Hvala. Jasno mi je sad, to je VOIP protokol, a ja sam mislio da je to nesto drugo. Da li je pozivanje sa Magic Jack broja iz Srbije besplatno i na mobilne brojeve u USA?
Staro 14.02.2013, 03:54
snowflake snowflake je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.02.2012
US lokacija: Raleigh, NC
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

My 2 cents:

[url]https://www.megavoip.com[/url]

Destination USD/min Inc. VAT
Serbia And Montenegro (Landline) $ 0.094 $ 0.109
Serbia And Montenegro (Mobile) $ 0.283 $ 0.326

Bosnia-herzegovina (Landline) $ 0.067 $ 0.078
Bosnia-herzegovina (Mobile) $ 0.216 $ 0.248

Croatia (Landline) SuperDeal!** $ 0.007 $ 0.008
Croatia (Mobile) $ 0.081 $ 0.093
Staro 14.02.2013, 09:13
Magelan's Avatar
Super Moderator

Nepromenjeno

[QUOTE=aspirin;35870]Hvala. Jasno mi je sad, to je VOIP protokol, a ja sam mislio da je to nesto drugo. Da li je pozivanje sa Magic Jack broja iz Srbije besplatno i na mobilne brojeve u USA?[/QUOTE]

Da. Sistem ti dodeli americki broj sa kog imas neogranicene i odlazne i dolazne pozive ka bilo kom broju u USA i Kanadi.

Ovde po broju telefona nikad ne mozes da znas da li je broj mobilni ili fiksni kao kod nas... Zamisli da u BGD svi imaju pozivni 011, i mobilni i fiksni. Ovde ti sistem po ZIP code-u dodeli broj sa pozivnim u tom kraju (recimo 312 ili 773 u Cikagu, ili 630 u DuPage County)...
Staro 14.02.2013, 10:48
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Znaci, taj Magic Jack se moze kupiti i više komada na ime jedne osobe i onda to pošaljemo kome god želimo uz produžavanje perioda trajanja u Americi?
Da li je svejedno kada se kupi nov gdje će se aktivirati u Americi ili na Balkanu?
Staro 14.02.2013, 10:55
Magelan's Avatar
Super Moderator

Nepromenjeno

[QUOTE=jovke;35877]Znaci, taj Magic Jack se moze kupiti i više komada na ime jedne osobe i onda to pošaljemo kome god želimo uz produžavanje perioda trajanja u Americi?
Da li je svejedno kada se kupi nov gdje će se aktivirati u Americi ili na Balkanu?[/QUOTE]

Mozes da ih kupis koliko hoces. Ja sam ih aktivirao ovde pa slao za BGD, iz prostog razloga sto aktivacija broja ima gomilu koraka u kojima nude sve i svasta i "NE" je malecki box negde u cosku pa sam se plasio da moji nesto ne sj..u prilikom aktivacije :grin:

Jednom godisnje se ulogujes, uplatis pretplatu i pricas kol'ko hoces :)

Pravila pisanja