ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 19.02.2013, 07:03
Ivy's Avatar
Ivy Ivy je offline
Drug član

Datum prijave: 23.09.2012
US lokacija: Texas
YU lokacija: Hrvatska
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dinna3008 Prikaz poruke
Mozda sam luda ali ja sam se vozala autobusom u hostonu do downtowna i to sa dvoje djece, nisam imala nikakve neugodne ili neprijatne situacije cak sta vise ljudi su bili jako ljubazni premq meni u autobusu dok sam se vozila. Naravno kao i svugdje ne hodamo po mraku po ulici niti se vozimo autobusom ne zato sto je opasno ili slicno vec zato sto ja ne volim mrak :
Ja sam u San Antoniju, u Houstonu sam bila na četiri dana i ne znam za taj grad. Možda moj muž puše na hladno, ali istu sam stvar čula u avionu prošli tjedan. Mladi par u redu ispred mog je razgovarao o gradu, tu su prvi put, rekli su im da izbjegavaju javni prijevoz.

Inače, imam slična iskustva s ljubaznim ljudima, nikad me nitko nije krivo pogledao.
Reply With Quote
Staro 19.02.2013, 16:26
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik chicagopn Prikaz poruke
jednostavnije je ovako otvori redfin.com i ukucaj multyfamily house i stavi cenu 100000 mapa na chicago gde god ti nadje za tu cenu 2-3 flat to ti je los kraj u englewood imas 2flat za 3000-4000$
Hahaha i ja sam koristio ovaj fazon kad sam gledao gdje je kakav kraj.

Sto se tice sigurnosti ovde u USA, zavisi zaista od mjesta gdje zivite.
Ja se u ovom gradicu osjecam sigurnije nego sto sam se osjecao kad sam isao u Sarajevo. Dole sam bio 2 puta u ove tri godine koliko sam ovde.

Ovde sada se osjecam kao u SFRJ, jako rijetko zakljucavamo kucu, auto.
Kad idemo u grad vozom i parkiramo se na parkingu od metre ne nosimo sa sobom i brisace Ne tripujem se kad mi ostanu naocale, ruksak ili bilo sta u autu.
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote
Staro 19.02.2013, 17:25
ASSI's Avatar
ASSI ASSI je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.11.2012
US lokacija: gde me zivot odvede :)))
YU lokacija: Novi Sad
Pošalji Skype™ poruku korisniku ASSI
Nepromenjeno

jel mislite na ovo? ima samo manje od 50k nema nigde 10k, tacnije ja ne vidim tu gde gledam. moze li pojasnjenje i jel to vazi za svaki grad ili samo za cikago?

Staro 19.02.2013, 18:09
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

Na redfin-u mozes staviti do 50k. Onda idu incrementi po 25.000 cini mi se.
Chicagopn ti je stavio da on u trazilicu stavi manje od 100.000, ne od 10.000.

Pogledaj dole listu koju si dobio i sortiraj je po cijeni. Eto ti tu kuca u englewoodu $2500 a ima 6 soba. To su vjerovatno 3 dvosobna stana. Ali kako je @chicagopn napisao tamo ne ides ni po danu, cak ni autom ne prolazis tuda, a kamoli da odes gledati kucu.
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote
Staro 19.02.2013, 18:32
ASSI's Avatar
ASSI ASSI je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.11.2012
US lokacija: gde me zivot odvede :)))
YU lokacija: Novi Sad
Pošalji Skype™ poruku korisniku ASSI
Nepromenjeno

aha da da jeste 100k je napisao vreme mi je za ocnog

sad mi je sve jasno, istripovao sam se oko tih 10k

hvala na brzom odgovoru
Staro 20.02.2013, 11:38
chicagopn's Avatar
chicagopn chicagopn je offline
Stari vuk

Datum prijave: 29.10.2008
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

CHICAGO

evo onako moje neko misljenje sto ce se veliki broj ljudi koji zive ovde sloziti samnom.

Sve ovo uokvireno zeleno je preporucljivo

Zeleno hajlajtovano su dobri krajevi
Zuto hajlajtovano su moji favoriti
Ljubicasto je da izbegnete koliko mozete
Crveno hajlajtovano strogo izbegnuti

Ovo je onako sira okolina Chicaga ,imate jos na severu dobar deo koji bi bio zelen
i imate jos na jugu koji bi bio crven

Zanimljivo je recimo uzecu primer Evaston imate cak jedna ulica dobra jedna losa

Tako i sa ovim ljubicastim krajevima negde dobro negde lose

Neki od ovih zelenih krajeva na zapadu takodje mogu biti ovakvi i onakvi , pa ovde mogu ljidi koji bolje poznaju taj deo mogu da preciziraju ali u sustini su OK

Reply With Quote
Staro 20.02.2013, 11:55
fipe's Avatar
fipe fipe je offline
Član

Datum prijave: 10.10.2012
US lokacija: Milwaukee
Pošalji Yahoo poruku korisniku fipe
Nepromenjeno

Citat:
CHICAGO

evo onako moje neko misljenje sto ce se veliki broj ljudi koji zive ovde sloziti samnom.

Sve ovo uokvireno zeleno je preporucljivo

Zeleno hajlajtovano su dobri krajevi
Zuto hajlajtovano su moji favoriti
Ljubicasto je da izbegnete koliko mozete
Crveno hajlajtovano strogo izbegnuti

Ovo je onako sira okolina Chicaga ,imate jos na severu dobar deo koji bi bio zelen
i imate jos na jugu koji bi bio crven

Zanimljivo je recimo uzecu primer Evaston imate cak jedna ulica dobra jedna losa

Tako i sa ovim ljubicastim krajevima negde dobro negde lose

Neki od ovih zelenih krajeva na zapadu takodje mogu biti ovakvi i onakvi , pa ovde mogu ljidi koji bolje poznaju taj deo mogu da preciziraju ali u sustini su OK
Izvini ne mogu da se orjentiram al gdje dodje N Sheridan Rd uz jezero? Tu imam svojtu. Kako mi se cini granicno prema ljubicastom dijelu. Oni kazu da im je odlicno.
Reply With Quote
Staro 20.02.2013, 12:46
chicagopn's Avatar
chicagopn chicagopn je offline
Stari vuk

Datum prijave: 29.10.2008
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik fipe Prikaz poruke
Izvini ne mogu da se orjentiram al gdje dodje N Sheridan Rd uz jezero? Tu imam svojtu. Kako mi se cini granicno prema ljubicastom dijelu. Oni kazu da im je odlicno.

pa zavisi gde ?sheridan rd ide do lake cook rd to ti je gore winnetka ,wilmete,glencoe pored jezera tu je extra kuce su ono Karingtonke evo ti jedne za primer http://www.redfin.com/IL/Winnetka/Un.../home/25681314 na ovu kucu samo taxa je 112K
ali ako mislis na Sheridan rd dole Uptown ili Edgewater ili gde se sece sa fosterom,lawrencom,wilsonom to ti je blago reci uzas
Reply With Quote
Staro 20.02.2013, 12:54
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Hm, na listi za izbegavanje Oak Park? Jel' ovde flomaster otisao slucajno jer je uz sam Austin?

Oak Park je lep, cist uredan i miran, ima veliki procenat afro-amerikanaca ali to je njihova visoka srednja klasa. Tu je kuca Ernesta Hemingveja. Lep downtown sa gomilom kafica po evropskom sistemu uz Lake i Madison Street. Doduse Oak Park je van "City Limits", ali je povezan i plavom i zelenom linijom sa centrom grada i aerodromom. Stoji da su okolna naselja losa, ali sam Oak Park je ok.

La Grange, Dunning, Berwyn, Evanston, Wheeling, Palatine isto na listi za izbegavanje? Ne slazem se u ovome

Dunning je jako mali deo grada, tu se nalazi Wright Community College i skroz je ok deo Chicago-a.

Evanston - cist, uredan, zaseban porodicni gradic (nimalo jeftin za zivot) sa svojim "downtown-om", odlicno povezan sa gradom (CTA Purple Line + Metra), miran, ima afro-amerikanaca, ali daleko od toga da ga stavimo na listu za zaobici...

La Grange je uglavnom belacki, lep suburb, Palatine tek belacki, a Wheeling - uglavnom ruski jevreji - lep suburb.

Bucktown, West Loop, Ukrainian Village, Wicker Park - odlicni delovi grada po ovoj mapi su za izbegavanje. Pa jesu, za ljude koji nemaju bar $1.200 za one-bedroom stan... Prelepi delovi - uvek sam ih gledao kao delove gde bih definitivno mogao da zivim.

Kao okoreli SouthSider, moram reci da je "fama" o opasnosti celog SouthSide of Chicago neopravdana. Nije ceo SouthSide geto. Naprotiv, nekoliko hood-ova u SouthSide su medju najbogatijima u Chicago-u. Hyde Park gde sam ja ziveo 3 godine je odlican za zivot. To sto nije popularan medju Srbima je druga prica. Tik uz jezero, prelepa plaza, puno parkova, University of Chicago, Museum of Science & Industry... Kao grad u gradu (FYI Northsiders i ovo se vodi kao CHGO - 60615 & 60637 zip codes), podseca na Engleske univerzitetske gradove, a i dalje je na samo 10 minuta voznje od strogog centra grada. Miran, i nevidjeno bezbedan kraj (zna se gde odseda predsednik kad dodje kuci u CHGO) sa dve policije - CHGO Police i University of Chicago Police Dept. Za tri godine nikada mi se nista nije dogodilo, a leti sam stalno visio napolju do kasno u noc i nije bilo nikakvih sigurnosnih pretnji...

Beverly Hills - treci po bogatstvu "hood" u Cikagu... Isto SouthSide... Da, zove se sluzbeno Beverly Hills, opet FYI za NorthSide-ere, jeste za izbegavanje jer tamo stanarine nisu ispod $1.500 (i to ako se nadje). Ko nije bio dole, a zivi ovde u Cikagu, cisto zbog predrasuda savetujem da se malo provozaju Beverly-jem pa da onda daju komentare... Kuce su kao iz snova... A sve oko Damen&95th. Uglavnom naseljen Ircima.

Mount Greenwood (svaki drugi stanovnik je ili cikaski policajac ili vatrogasac - gde ces bezbednije od Mount Greenwood-a - vecina stanovnika Irci), Bridgeport (opet Irci), Canaryville (i opet Irci), Morgan Park (crno belo - Irci u kombinaciji sa visokom crnackom srednjom klasom), Garfield Ridge (Poljaci), South Loop pa sve na jug do 35th St, a prema jezeru (istocno) od Dan-Ryan Exwy su sasvim sigurni i lepi delovi Cikaga, a nalaze se u SouthSide-u...

Ono sto je za SouthSide karakteristicno je da su granice izmedju dobrih i losih krajeva OSTRE. Bukvalno se zna ulica koja je granica koju nije pozeljno prelaziti pesaka kad padne mrak... Mada imao sam ja akcije da sa zelene linije iz Washington Parka dopesacim do LSD-a i po mraku - ziv sam i dalje Konkretno u mom starom kraju nije bio bezbedan pojas izmedju 35th & 47th St, sve juzno o 61st i sve zapadno od Cottage Grove Ave... Malo mi je u startu bila frka da i kolima prolazim kroz "geto" ali posle nekog vremena nisam imao vremena i vozio sam kud je najkrace, pa i kroz geta po jugu i niko nije pucao na auto

Englewood je katastrofa... To stoji. Tu sam prolazio samo kamionom jer voznja kamionom po SouthSide malo nezgodna (nebrojeni broj podvoznjaka sa niskim clearens-om) i mora se ici truck rutama od kojih neke vode bas kroz Englewood Te jeftine kuce... Vala, za vise i ne vrede... Na svakoj trecoj kuci ima prozora - ostalo napusteno sa prepoznatljivom ivericom zakucanom tamo gde je nekad bio prozor. A da su statistike za taj isti Englewood crne - crne su (kao i 100% lokalne populacije). Tamo cak ne zalaze ni afro-amerikanci bez preke potrebe. Doduse, tamo nicega ni nema

Ono sa cim definitivno mogu da se slozim oko izbegavanja su Rogers Park, Edgewater, West Ridge... Ono sto je interesantno jeste da su to vrlo ofucani delovi grada, jeftini, sa uzasnim parkingom, nebezbedni (pogotovo posle mraka), a ipak je gore ogroman broj imigranata sa exYU prostora. U Edgwater-u je samo blok uz jezero bogataski (soliteri uz jezero) - cim predjes Sheridan - zona sumraka...
Reply With Quote
Staro 20.02.2013, 12:59
fipe's Avatar
fipe fipe je offline
Član

Datum prijave: 10.10.2012
US lokacija: Milwaukee
Pošalji Yahoo poruku korisniku fipe
Nepromenjeno

Citat:

pa zavisi gde ?sheridan rd ide do lake cook rd to ti je gore winnetka ,wilmete,glencoe pored jezera tu je extra kuce su ono Karingtonke evo ti jedne za primer http://www.redfin.com/IL/Winnetka/Un.../home/25681314 na ovu kucu samo taxa je 112K
ali ako mislis na Sheridan rd dole Uptown ili Edgewater ili gde se sece sa fosterom,lawrencom,wilsonom to ti je blago reci uzas
Specificna adresa je 5901 N Sheridan Rd pa ako ti nije problem na google map pogledat i dat misljenje. Iako oni kazu da im odlicno. Ljudi imaju svoje djece nebi se zezali
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja