ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 02.06.2013, 11:10
johnny_nyc's Avatar
johnny_nyc johnny_nyc je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.05.2011
US lokacija: New York
YU lokacija: Rijeka
Nepromenjeno

evo čisto malo update, dobio sam odgovor iz kcc-a

Thank you for your inquiry.

Fiancées or common law spouses cannot be listed as a beneficiary on DV cases.

Once you are legally married, you may add your spouse to the case.

To add a spouse, please submit the following to KCC once you are married:

· Copy of marriage certificate with English translation

· Forms DS 230 Part I & II for spouse

· Updated DS 230 Part I for the principal applicant

· Passport style photo of the spouse

If you need additional copies of the forms, photocopies are acceptable or you may download them at http://www.travel.state.gov/visa/forms/forms_1342.html.

06.05.2013. cura izvučena broj 15***
07.06.2013. poslani papiri za KCC
17.06.2013. papiri stigli u KCC
03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu
03.02.2014. interview odgođen
28.02.2014. liječnički odrađen
24.03.2014. novi datum interviewa

24.03.2014. green day
21.08.2014. USA LPR
Reply With Quote
Staro 02.06.2013, 13:36
LoLa Galland LoLa Galland je offline
Drug član

Datum prijave: 28.10.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc Prikaz poruke
ajde super, meni lik u ambasadi hr nije znao niš reći. najbolje da ti i ja budemo u kontaktu pa si updateamo situaciju
meni su rekli u hr ambasadi sto je prije moguce, u utorak imam intervju, javim sve kroz par dana kako je proslo..
Reply With Quote
Staro 02.06.2013, 21:10
spectra's Avatar
spectra spectra je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.10.2009
US lokacija: California
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Ja i suprug smo poslali prvo njegove dokumente kao single, ali vrlo ubrzo smo se vjencali, tako da smo slali update u KCC.
Na intervjuu nas niko nista nije pitao, sve je bilo uredno updejtano, a imali smo spremne fotografije i zajednicke racune, za svaki slucaj.

Obzirom da smo se vrlo brzo vjencali, mogli smo slati i dokumente poslije vjencanja, sto bi bilo i bolje u tom smislu da ne bi morali nositi i misliti o bilo kakvom dokazivanju, ali eto mi smo u tom momentu tako napravili.

Tako da je idealno ako se vjencate prije slanja ikakvih dokumenata, pa ne morate slati niti update, niti nositi neke dokaze.

U svakom slucaju, ako se vec planirate vjencati, ja ne bih cekala poziv na intervju, jer vam je vremenski razmak izmedju poziva i intervjua oko mjesec dana. Kad bi vam otprilike mogao biti intervju mozete vidjeti na osnovu vaseg broja i statistike iz prethodnih godina i Visa Bulletina.
Prva koverta stigla: 25.05.2010.
Prva koverta vracena: 31.05.2010.
Stigla koverta u KCC: 02.06.2010.
Završen ljekarski: 21.03.2011.
The Day: 01.04.2011.
Green Day 06.04.2011
Reply With Quote
Staro 02.06.2013, 21:39
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Moja devojka (sada zena) i ja smo se vencali pre nego sto sam poslao papire u KCC.
Poslali smo samo onaj jedan formular DSP-120 za nosioca(mene) i dva DS-230 za oboje, kao i dve fotografije 5x5...

Da li ce biti problem to sto nismo poslali vencani list i prevod vencanog lista kad sam slao papire?

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 03.06.2013, 00:36
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik IgorMAD Prikaz poruke
Moja devojka (sada zena) i ja smo se vencali pre nego sto sam poslao papire u KCC.
Poslali smo samo onaj jedan formular DSP-120 za nosioca(mene) i dva DS-230 za oboje, kao i dve fotografije 5x5...

Da li ce biti problem to sto nismo poslali vencani list i prevod vencanog lista kad sam slao papire?
Ne bi trebao biti problem, ponesi vjencani list (i onaj internacionalni) sa po dvije kopije na intervju i to bi bilo to.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 03.06.2013, 05:19
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

E hvala.
Sta god uradim mislim da sam negde pogresio pa bolje da pitam jos jednom

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 04.06.2013, 19:02
Drug član

Nepromenjeno

ovako decko i ja smo se vjencali 3 dana prije slanja papira, to su nas savjetovali i u pozivu ambasadi u hrvatskoj, makar sluzbeno ne mogu bas to reci.
danas smo obavili intervju, niti jedno pitanje vezano za to nismo dobili od stane konzula.

i za sve papire su napokon razrijesili moje pitanje, oboje dobijamo isto, bez restrikcija.
Reply With Quote
Staro 08.06.2013, 13:20
Drug član

Nepromenjeno

eto jedan info, vidim da se o tome nije bas pisalo.. da li to jos uvijek vrijedi ne znam..

Conditional permanent residence is granted to immigrants who got their green card through marriage, but only if the marriage took place less than two years before the residence was granted. Imposing these conditions was an additional way to combat widespread marriage fraud in the US immigration system.
- you are still legally allowed to live and work in the United States.
If you are granted conditional permanent residence, you receive a green card that is valid for just two years. In the 90-day period before the card expires, you must remove the conditional nature of the residence status.
Reply With Quote
Staro 09.06.2013, 12:24
mikasa mikasa je offline
Član

Datum prijave: 10.05.2013
US lokacija: Brooklyn
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno prezime

Pozdrav ljudi, imamo jednu nedoumicu,pa nam treba savet vas iskusnijih.
Uskoro bi trebali da se uzmemo,devojka i ja(ona je dobitnik,vec sam pisao) , pa nas interesuje da li je pametno da ona ne uzima moje prezime i da samo ostavi svoje? Razlog tome(ako uzme moje) je sto bi morala da menja pasos,licnu kartu,vozacku.. Zamima me da li mogu da nam prave probleme zbog braka sa razlicitim prezimenom,da posumnjaju (iako smo dugo u vezi) ?
Reply With Quote
Staro 09.06.2013, 18:52
Bockyman's Avatar
Bockyman Bockyman je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.10.2009
US lokacija: Палатајн, Илиноис (Palatine, IL)
YU lokacija: Лесковац
Pošalji Skype™ poruku korisniku Bockyman
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikasa Prikaz poruke
pozdrav ljudi, imamo jednu nedoumicu,pa nam treba savet vas iskusnijih.
uskoro bi trebali da se uzmemo,devojka i ja(ona je dobitnik,vec sam pisao) , pa nas interesuje da li je pametno da ona ne uzima moje prezime i da samo ostavi svoje? Razlog tome(ako uzme moje) je sto bi morala da menja pasos,licnu kartu,vozacku.. Zamima me da li mogu da nam prave probleme zbog braka sa razlicitim prezimenom,da posumnjaju (iako smo dugo u vezi) ?
па што је проблем да се промене документа? промена презимена је ваљда битнија од мало труда око промене докумената...

и не брини за интервју, нисте ни први ни последњи коме је добитак на лутрији убрзао планове за брак...
не би веровао колико је нама све било једноставно, само један позив амбасади да се јави да је дошло до промене статуса (када је моја жена јавила да више није сингл као и да је променила презиме). пошто нисмо веровали да је то то, да је све завршено једним позивом, после смо звали још два пута да проверимо да ли сам и ја у процедури, и само што нам нису рекли да не досађујемо и да је све ок, као што је и било....

Pravila pisanja