![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Pa to
![]() Vidim da decko ima pare a ne zna kako da investira u prave stvari ![]()
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=IgorMAD;39787]Pa to
![]() Vidim da decko ima pare a ne zna kako da investira u prave stvari ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Decko je mislio da li postoji varijanta da pomocu izvesnog novca koji ima kupi stan u USA i ta mu nekretnina obezbedi legalan boravak i pravo zaposlenja,ako sam dobro razumela?! Znam da to moze u Evropi obezbediti,ali sa znatno vecom sumom novca,a za USA mi nije poznato! Lepo on razmislja,ako je to ono sto je zeleo da pita,ponavljam. Raspitaj se,a mozda neko i sa foruma ko zna,uleti sa nekim informacijama. Moje skromno misljenje i savet za bOkija: "Samo u nasu drzavu ne ulazi i ne pocinji nista u njoj ako nemas debelu zaledjinu,veze u Opstini,kod inspektora i ako Tvoji najblizi nisu zainteresovani za nekakav biznis ili obrt,kako hoces. Batali radnike,samo porodicni biznis i "podmazivanje" kad zatreba,ali naj,najbolje je da "begas" sa svojim kapitalom u neku zemlju i tamo kupis nekretninu ili otpocnes posao!" Srecno!
02.11.2012.-DV2014-1.prijava 01.05.2013.-DV2014-HAS NOT BEEN SELECTED 21.10.2013.-DV2015-2.prijava 01.05.2014.-DV2015-HAS NOT BEEN SELECTED Last edited by dekintirani; 22.07.2013 at 18:19. Razlog: gramatika |
|
||||
|
||||
![]()
ja se slažem sa gore navedenim.
Najbolje uložiti kapital vani. Ponekad neki amerikanac dođe ovamo u naše krajeve, svide mu se naši ljudi i zemlja i kaže "ovo je dobro mjesto za ulaganje, za biznis" (može mu biti, a kad mu biznis ovdje zaškripi, on će se lagano izvući) |
|
|||
|
|||
![]()
E pa to je zato sto su kod nas na Balkanu takse za nekretnine skoro nevidljive.Nju Jersey ima jedne od najvecih taksa za nekretnine u Americi,tako da ako kupis kucu ili stan cak i u gotovini,godisnje ti dodje da placas taksu od 4000 do 10000 dolara na taj stan ili kucu,plus osiguranje na koje su poslednjih godina dodali i flood insurance zato sto su poplave i oluje sve cesce i cesce.Tako ako hoces da zadrzis taj stan,ili treba da si nadzes poso i redovno da placas rate,ili duplo skuplje da ga izdajes da bi ti izaso racun.
|
![]() |
|
|
![]() |