![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
sta reci sem da si deriste jos
![]() nemoj pogresno i uvredljivo da shvatis...pokusaj kako ti je cika Srdjevic rekao, prijavi se pa onda misli...drug se prijavio sa 31. godinom, nije mnogo razmisljao, s obzirom da mnogo razmislja o radu na prekookeanskim brodovima(tamo ti ne savetujem da ides ako si takva kakva si sama napisala da jesi)... odluci se, odaberi, i odradi.. po meni, ako imas sve uslove, budi student van svog mesta, npr idi u BG il ako mozes ZG ili NS, probaj se odvojiti, videti, upoznati samostalan zivot(iako to jos nije samostalan, nisi finansijski nezavisna), i kad upoznas taj vid zivota, i vidis koliko si sposobna, trazi stalno resenje...nemoj da zuris... ili ako hoces da zuris, udaj se... ![]() za mene nije problem da odem u potpuni mrak, ali ja uvek pre nego sto nesto uradim rasvetlim situaciju, ali i ako saznas stoposto o necemu, to ne mora da bude tako... ![]() kad cu vec na krstarenje ![]() nadam se Karibi, uf bas bih voleo... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Eh draga Leona!
To sto ti majka govori je tacno samo ako i ti tako mislis. Sto pre se odlucis, pre ces postati svoj covek. Ako nesto zaista zelis, sigurno ce ti roditelji pomoci da to i sprovedes u delo. Lepo je biti uljuljan u roditeljski dom,ali dodje vreme da se osamostalis, ako imas sansu uradi to sto pre.Koristi zivot, stvaraj iskustva,nemoj da ![]() Apliciraj i u medjuvremenu nauci da peces jaja, kuvas instant supu. Ponekad idi na postu plati racune. Odradi nesto preko studentske zadruge. Videces da nisi nesposobna. Srecno!
Case Number: 21xxy Prva koverta: 14.05.2008. Poslati obrasci i slike:26.05.2008. U KCC stigla nasa koverta: 29.05.2008. Zakazan interviju: 15.05.2009. Druga koverta:26.03.2009. Viza u pasosu: 22.05.2009. U Americi od 20.08.2009. |
|
|||
|
|||
![]()
Evo mene nakon frke sa ispitima i ostalog
![]() Prvo da kazem da sam pricala sa svojim, i vjerovatno cu se prijaviti za koji dan ja sama ![]() Naravno ne nadam se previse ali eto sta bude. Ali hajde da ne budem pesimista ![]() Nego ovako da napisem ponesto. Sto se tice tatine rodice vec sam rekla ta zena ako je ziva ima preko 80 godina, ni on ne zna nista, zadnji put je vidio i cuo 94. ![]() Naravno roditeljska reakcija i podrska je vazna, a i ja sam skontala da cu imati 21. godinu ako dobijem GC kada tamo odem, ima jos vremena kolko hoces. Sto se tice moje "nesposobnosti" ona postoji samo u maminim ocima. Znam kuhati, prati, peglati, placam racune etc etc... ne znam sad praviti pitu ali polako ![]() Uglavnom mislim da mi ne bi bio problem snaci se sama u bijelom svijetu. A vremenom bih upoznala i ljude i stekla prijatelje, sve bi se kockice poslagale vjerovatno. Udavat se nemam namjeru bar ne jos lol ![]() Pa eto ako dobijem vidjet cu sta mi je ciniti, tada ce sve biti drugacije. A ako ne, pa bice jos lutrija nadam se i sansi ![]() Ako budem trebala pomoc oko prijave vikat cu ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Bas mi je drago, sto si se za nekoliko dana "promenula". Ustvari samo si malo dublje razmislila i eto super. I ne verovatno vec se prijavljuj, ne cekaj par dana vec odmah. Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra. ![]()
Case Number: 21xxy Prva koverta: 14.05.2008. Poslati obrasci i slike:26.05.2008. U KCC stigla nasa koverta: 29.05.2008. Zakazan interviju: 15.05.2009. Druga koverta:26.03.2009. Viza u pasosu: 22.05.2009. U Americi od 20.08.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Hej Leona, pozdrav i dobrodosla! I ja sam iz BiH, i cini mi se da je jos dvoje bosanaca na forumu!
Nek si se odlucila za prijavu, nista ne gubis. Mlada si, mozes nastaviti fax tamo, uvijek su ti otvorene opcije. Imas vremena! Ako ti je SAD tolika zelja, pa onda go for it!!! A ko zna, vidis koliko je na forumu finih ljudi, dok dobijes DV bice nas jos (ako Bog da, cuvaj nam fige), uvijek ti neko moze pomoci na pocetku dok se ne snadjes! Idi sad i ispuni aplikaciju odmah ![]()
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
Eh super kad ima jos BiH raje
![]() Ma prijavljujem se 100% nego sad frka sa ispitima, pa dok prodje to, do petka ce lec prijava ![]() ![]() Nego zaista istina je da mi je SAD velika zelja oduvijek. Inace znamo svi kakva je situacija ne samo u BiH nego opcenito na ovim nasim prostorima, napretka ni na pomolu. A ja koliko god volim svoju drzavu i svoju porodicu, sigurna sam da cu im prije pomoci nadam se otamo. Mlada sam, studiram, ali ne vidim buducnost ovdje za sebe. stalno nazadujemo, nigdje napretka. Ne zelim da kad zavrsim fakultet, dodjem u situaciju da radim na pumpi, ili konobarisem za mizeriju neku. Ne zelim da provedem zivot ovdje i da svaki dan u sebi kupim i slusam kako nam nikada nece biti bolje. Da nikada ne maknem nigdje. Rekoh volim svoju drzavu, ali ja nazalost ne vidim buducnost za nas ovdje. Zelim otici u drugi svijet koji je skroz drugaciji od svega ovdje. Naravno znam da Amerika nije ono sto vidimo na filmovima. Mora se dobro zapeti da postignes bilo sta u zivotu. Ali Amerika je Amerika zato sto svako ima sansu da pocne od nule i postane neko. Inace americki stil zivota mi je skroz drugaciji od naseg i nekako bolji, ne mislim na prejedanje ![]() Sve je nekako opusteno i ne vodi niko brigu o drugom, koliko mi se cini. I eto nadam se da ce mi se ta zelja ispuniti u buducnosti ![]() I hvala vam svima, divni ste ![]() Last edited by Leona; 27.10.2008 at 11:46. |
|
||||
|
||||
![]()
svaka cast Leona! to je pravi stav!
samo ga zadrzi i nema zime za tebe ...
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
Eto ga prijavih se
![]() Zezalo nas je nekoliko sati ali na kraju je proradilo, i eto, sada sta bude bice ![]() ![]() Sretno nam svima |
![]() |
|
|
![]() |