![]() |
|
|
Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad? |
Prva koverta » Iz kojeg puta ste izvuceni? » Bitni linkovi | ||||
O prvoj koverti | Formulari | Korisne informacije | Proverite prijavu | Učlanite se |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Od 1994, znaci 2009-1994=15*55000=825.000 dobitnika za 15 godina ako racunamo i ovu godinu. Uglavnom skoro svako ide sa nekim, tako da je sigurno do sada direktno u USA otislo oko 1.500.000 na ovaj nacin. Znajuci da ih ima 300.000.000 to je 0.5%. Jedna generacija je kazu 20godina. Na ovaj nacin ce do 2014 "uvesti" 0.67% novih i ako racunamo neku rodbinu dobitnika i onih koji su u medjuvremenu dobili drzavljanstvo sigurno oko 1%. Osvezavaju "krv" na ovaj nacin.
|
|
|||
|
|||
![]()
Hmmm.....mislim da ipak veliki broj ljudi ovu sansu ne iskoristi, a neki odu samo radi odrzavanja, neki pak budu neko vreme u USA, pa se vrate....a neki su ko onaj deda....malo stari za pravljenje dece.Tako da to ipak nije bas tako....
Mene je interesantno da je otprilike 7000 ljudi izvuceno iz Srbije do sada. Bas me interesuje koliko je njih ostalo u USA. |
|
||||
|
||||
![]()
Znas kako, prijavljuje se maltene svako i oni sa i oni bez skole. Najjaci su mi oni bez skole kada se prijave. Misle da ce odlaskom u USA resiti sve svoje probleme iako nemaju skolu. Nazalost ne uvidjaju da im fali i skola i opste obrazovanje i znanje jezika, pa ako hoces na kraju i snalazljivost.
Ja sam recimo MSc. Mechanical Engineer i naravno da je meni jako zanimljivo da odem u USA iz razloga sto bi tamo zaista mogao iskazati pun potencijal i kvalitet, a sigurno bi se snasao. Mislim i ovde se solidno snalazim i OK mi ide. |
|
|||
|
|||
![]()
I ja sam MSc. Engineer i jako mi je zanimljivo bilo doci u USA ali ovde stvari funkcionisu isto kao i u Srbiji, solidno sam se ja snalazila tamo (imala posao super platu i sve po redu), ali ovde isto ide sve na vezu i poznanstvo tzv "preporuku". Ovde je mnogo bitnije KOGA znas, a ne Sta znas... tako da ako imas nekoga ko zna nekoga ko drzi neku firmu to je ok... u ostalim slucajevima zaboravi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Takodje, ne bih se slozio da je ovde isto kao u Srbiji sto se tice "veza". Mislim da je u Srbiji to mnogo blaze, jer se u**ani poslovi ipak mogu naci bez ikakve veze u Srbiji, a ovde ti i za najgore placene poslove isto treba jaaaka veza. Mislim da su ovde mnogo gore vezare sto se nalazenja posla tice, jedino sto je u Srbiji razvijenija "rodjacka" veza, a ovde vise "prijateljska-preporuka" veza. Ovde imas i rasnu diskriminaciju prema belcima sto se tice slabo placenih poslova. |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam negde ranije rekao kako mi je aplikacija za DV 2010 treca po redu, ali sam ovih dana prevrtao neke papire pa sam pronasao odstampane sve aplikacije iz predhodnih godina i konstatovao da ih ima 5. Uobicajeno je da je treca sreca ali kod nekih kao sto sam ja to ume i da potraje - nikad nije kasno . . . . .
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
bilo bi dobro da se u potpisu izvucenih pored ostalih podataka nadje i broj pokusaja... tako cemo mi koji "ocajavamo", bar malo da se utesimo
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat: