![]() |
|
|
Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad? |
Prva koverta » Dv 2010: Dali ima jos sansi za NL??? » Bitni linkovi | ||||
O prvoj koverti | Formulari | Korisne informacije | Proverite prijavu | Učlanite se |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Jel imaš nekog ko radi u Kentakiju i možeš da garantuješ da nema nešto? Daj molim te, oladi, tebe nisam ni pitao. Ti ćeš da tvrdiš sve je regularno. Možda i jeste ali sam pitao čovjeka iz njegovog iskustva kad predaje prijave i to je to. Ne moraš ti biti svakom loncu poklopac kao da smo mi glupi i sad treba da kažemo "jeste u pravu si ti sve znaš"! |
|
|||
|
|||
![]()
Dobro je znati da neki od mojih zakljucaka padaju u vodu i da ima izvucenih i samaca/samica. Izgleda jednostavno da nema srece za mene... vec osam godina pokusavam da to dobijem i nikako ovdje ne poduzimam nista ozbiljno a zivot prolazi. Mozda sam jednostavno nakon osam godina cekanja postao ocajan i haluciniram. Drago mi je zbog svih koje sam tamo otpremio a i ostalih koji su otisli. Hajde vidjecemo u julu, mozda budemo medju onima koji su izvzceni ali posta zalutala
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Jesi ti 100% siguran u ovo?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam sigurna. Svaki muskarac mladji od 27 godina (bez obzira da li je rodjen ovde ili je imigrant) je duzan (by law) da se registruje sa Selective Service (opsta mobilizacija/draft, koja se za sada desila samo jednom). Ovaj dokument je neophodan pri mnogim aplikacijama a jedna od njih je i recimo dobijanje finansijske pomoci za skolovanje. Dosta poslodavaca trazi ovaj dokument takodje. Moze da se desi da se doselis u US dok si mladji i da ti niko ne trzi ovaj dokument – sto ne znaci da ne treba da se registrujes, jer to moze da uzrokuje problem kasnije sa drzavljanstvom iako si presao 27-mu godinu u vreme zahteva za drzavljanstvo (izvor USCIS: Failure to register for the Selective Service may make you ineligible for certain immigration benefits, such as citizenship). Cak i kad si stariji, na Univerzitetu vrlo cesto traze potvrdu da nisi obavezan da se registrujes. To otprilike znaci - ti pozoves Selective Service da ti izdaju tu potvrdu pa onda sve jedno zaglavis u njihovom sistemu (neregistrovan, ali te imaju u vidu)
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
A da to je to ''opsta mobilizacija'' pogresno sam se izrazio za rezervni sastav. Uglavnom moj brat kada je prije 2 i pol godine izvucen odmah su mu na intervjuu rekli za to i da se mora registirirati za to. Naime svako ko se registruje za tu opstu mobilizaciju dobije broj i u slucaju rata opet ima neka lutrija i izvlaci se po tim borjevima za odlazak u rat. Ali hej, nije to nista i ovdje si u rezervnom sastavu a ako USA zaratuje onda ce sigurno svi ratovati jer ce biti Treci sv. rat.
Idemo na neke lakse teme ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Cudi me da se do sada niko od mladjih muskih forumasa nije dotakao ove teme, ali je svakako treba istraziti. Ne znam koliko menja stvari to da li je neko odsluzio vojsku i svojoj zemlji? I posto ispada da imam srece sa lutrijama koliko vremena cu imati da, posto me izvuku za rat, bezim iz USA?
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ma nije to nista, ako si izvucen idi. A to da li si odsluzio vojsku ili ne nema veze za tu registraciju u ''opstu mobilizaciju'' bitno je za njih da si ispod 27 godina starosti.
Ja ipak mislim da mladji imaju vise sanse da budu izvuceni upravo zbog toga. Eto vidim da jos koverte dolaze, mozda mi iduca sedmica bude sretna. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
A doci ce vidim da su u EU za dv lottery 2009 svi brojevi trenutno ''current''. Valjda ce tako biti i iduce godine
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Da se prebrojimo..2010 | landlord | Prva koverta | 183 | 09.07.2010 08:17 |
kolike su mi sanse da me izvuku na lutriji za 2010? | beli1991 | Stare teme | 63 | 14.06.2010 00:38 |
DV-2010 Prve koverte | landlord | Prva koverta | 144 | 05.05.2009 17:59 |
![]() |