![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Leona, ne bih da te razocaram ali isplati se!!
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=wrath:of:the:lich:king;11230]Leona, ne bih da te razocaram ali isplati se!![/QUOTE]
Ma ja kontam da tamo kad dodjes fakultet ti se manje vise nece ni pikati, jer vecina krene od nekih poslova za koje uslovno receno ne treba fakultet. Kasnije ces vjerovatno naletiti na posao za koji si se skolovao, i onda kontam a sta cu tamo bez fakulteta, jer grdne pare trebaju da ga tamo zavrsis, pa je nekako bolje to ovdje zavrsiti. Na kraju krajeva ako tamo ne ide, vratis se ovdje, ali imas bar zavrsen fakultet. Ne znam ni sama, nisam pametna...:smrc: |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Leona;11243]Ma ja kontam da tamo kad dodjes fakultet ti se manje vise nece ni pikati, jer vecina krene od nekih poslova za koje uslovno receno ne treba fakultet.
Kasnije ces vjerovatno naletiti na posao za koji si se skolovao, i onda kontam a sta cu tamo bez fakulteta, jer grdne pare trebaju da ga tamo zavrsis, pa je nekako bolje to ovdje zavrsiti. Na kraju krajeva ako tamo ne ide, vratis se ovdje, ali imas bar zavrsen fakultet. Ne znam ni sama, nisam pametna...:smrc:[/QUOTE] Koliko ja kontam ljude sa foruma koji su tamo, ni kad završiš fakultet ovde, on ti tamo neće ništa značiti ako ne planiraš neko doškolovavanje tamo , usmjeravanje, usklađivanje sa našom diplomom itd. Po meni ne vrti se sve oko završenog fakulteta. A kao drugo svaka godina za koju je se čovjek ne prijavi je nepovratno izgubljena. Na lutriji te izvlače samo jednom u životu, a ti ne znaš kad će to biti. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=lenhi;11244]Koliko ja kontam ljude sa foruma koji su tamo, ni kad završiš fakultet ovde, on ti tamo neće ništa značiti ako ne planiraš neko doškolovavanje tamo , usmjeravanje, usklađivanje sa našom diplomom itd.
Po meni ne vrti se sve oko završenog fakulteta. A kao drugo svaka godina za koju je se čovjek ne prijavi je nepovratno izgubljena. Na lutriji te izvlače samo jednom u životu, a ti ne znaš kad će to biti.[/QUOTE] A da, stoji to sve, ali opet... Sto se tice mog fakulteta, prava, priznat je u nekim drzavama tamo, to sam se raspitala. Prosle godine sam se prijavila nije nista bilo, naravno najmanji je problem prijaviti se, ali mene je pravo strah da ako me izvuku a ja bez diplome...:grin: Meni bi diploma dala veliki osjecaj sigurnosti, jos vise jer bih isla sama, a pomlada...a nemam nikoga tamo. Ali sve to zavisi od srece, neko dobije posao tamo za 5 dana bez fakulteta, a neko ni nakon godine iako ima diplome silne, kao kaneolopa. Moram razmisliti sta cu ove godine, ali mozda se ipak opet prijavim, ko zna... svakako ovu drugu godinu moram obnoviti pa da se bar imam cime razonoditi.:==D: |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Leona;11245]A da, stoji to sve, ali opet...
Sto se tice mog fakulteta, prava, priznat je u nekim drzavama tamo, to sam se raspitala. Prosle godine sam se prijavila nije nista bilo, naravno najmanji je problem prijaviti se, ali mene je pravo strah da ako me izvuku a ja bez diplome...:grin: Meni bi diploma dala veliki osjecaj sigurnosti, jos vise jer bih isla sama, a pomlada...a nemam nikoga tamo. Ali sve to zavisi od srece, neko dobije posao tamo za 5 dana bez fakulteta, a neko ni nakon godine iako ima diplome silne, kao kaneolopa. Moram razmisliti sta cu ove godine, ali mozda se ipak opet prijavim, ko zna... svakako ovu drugu godinu moram obnoviti pa da se bar imam cime razonoditi.:==D:[/QUOTE] Diploma fakulteta ce ti ovde obezbediti samo jednu stvar.....da zasigurno ne dobijes posao. To je jedan velik teret koji ti uopste ne treba. Covek ako odluci da dodje vamo, treba da napusti fakultet i radi da zaradi sto vise para da ima. A onda kada dodje ovde, da upise fakultet. U mojoj struci ti ne gledaju koji si faks (bitno je da ga imas), ali u principu za vecinu....diploma fakulteta iz neke vukojebina drzave ti je samo teret. Ionako ces u pocetku morati da lazes da ga nemas kako bi dobila posao... To je tuzno...ali je tako. Neko je spomenuo doskolovavanje....to ti je isto kao da sve ispocetka krenes (i upravo zato ne vidim poentu zavrsavanja fakulteta....sta ces koji djavo gubiti pare i vreme 2x). Ovo sve ne vazi ako studiras Braca Karic univerzitet....posto je to jedan od najcenjenijih univerziteta na svetu. To dovrsi, to se svuda priznaje i svuda su ti vrata otvorena. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=dreamerns;11246]
To je tuzno...ali je tako. Neko je spomenuo doskolovavanje....to ti je isto kao da sve ispocetka krenes (i upravo zato ne vidim poentu zavrsavanja fakulteta....sta ces koji djavo gubiti pare i vreme 2x). Ovo sve ne vazi ako studiras Braca Karic univerzitet....posto je to jedan od najcenjenijih univerziteta na svetu. To dovrsi, to se svuda priznaje i svuda su ti vrata otvorena.[/QUOTE] Kako sad pa to Braća Karić da se toliko priznaje. Mislim nemam ništa protiv, i super je ako ljudi mogu da iskoriste naše školovanje. Kako to da čovjeka tretiraju kao "čistu nulu" iz vukojebina države, a sad odjednom priznat neki privatni fakultet, koji i nije neki internacionalni bog zna šta. To ne mogu povjerovati. Po toj logici gomila naših privatnih fakulteta koji "kao" priadaju nekom tobože međunarodnom univerzitetu ( a nemaju ni kvalitet, nastavu održavaju po šupama, platiš školarinu i od 2000Eura i to ti je garant prolaska na ispitu ne moraš ni da učiš itd.), odjednom ameri cijene takve stručnjake!!! Nemoguće , ne vjerujem. Ne mislim da Braća Karić nema neki nivo, ali gomila nema ni f od fakulteta! |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=lenhi;11249]Nemoguće , ne vjerujem.
Ne mislim da Braća Karić nema neki nivo, ali gomila nema ni f od fakulteta![/QUOTE] Znam kako je....meni je jos gore jer imam fakultet....a jos je gore onima koji imaju faks koji im ne daje neki hard skill i onda vide tako nesto. Ali tako je. Oni koji bubaju gomilu gluposti i pri tom nemaju bogatog mamicu i taticu, idu na drzavni. Na BK se zna ko ide. BK diploma mozda ne znaci da si se ti mucio na faksu, ili da pak imas znanje....ali znaci da potices iz burzujske familije...to je mnogo vaznije, kako u srbiji, tako i u celom svetu (pa i u americi). Naravno, oni o tome nemaju pojma kakav je to faks, ali se jbg...nalazi na njihovim listama. Kako....pa parama, eto kako.... |
|
||||
|
||||
![]()
Znam nekoliko osoba sa BK, i svi su po nekoliko meseci svake godine isli na razmenu studenata (Britanija, Italija itd.). Jednom od njih je njihova diploma i to iskustvo iz inostranstva pomogla da izvrsno obavlja posao lokalnog ministra. Boravak u drugim zamljama, upoznavanje drugacije kulture i svega sto ide sa tim se prilicno ceni ovde...
Bez da ulazim u rivalstvo medju univerzitetaima (jer i ovde to postoji), ne mislim da ce doveka i u Srbiji da znaci da "valjaju" i da se "cene" diplome samo sa dva univerziteta. Vremenom ce postati kao i ovde - sto vise skolovanje kosta, to se Univerzitet vise trudi da sacuva svoje dobro ime jer jedino tako moze da nastavi da toliko naplacuje. Sto vise kosta, kvalitetnija je nastava i bolja mreza za buducu karijeru... Svaka situacija je drugacija - ukoliko je znanje jezika odlicno, i poznaje se sistem ovde onda zasto da ne. Diploma iz Finance na primer znaci ako neko konkurise za takav posao pod uslovom da zna sta treba da radi (ovde, u US). Za jedan od komentara gore - pravni fakultet "odande"...well, good luck with it... |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dreamerns;11246]Diploma fakulteta ce ti ovde obezbediti samo jednu stvar.....da zasigurno ne dobijes posao. To je jedan velik teret koji ti uopste ne treba.[/QUOTE]
Onda ja bolje da odmah odustanem od lutrije i da ne dolazim u Ameriku:blink: Og generalizovanja nema vajde. Svaki fakultet je zaseban i svaki na svoj nacin moze da se isplati, a mozda nazalost i ne. Fakultetska diploma je teret samo onima koji nisu razumeli koncept skoro svih fakulteta u Srbiji, a to je mnoooogo teorije , a malo prakse, a jedno bez drugog ne idu nikako. Bilo ko sa radnim iskustvom u svojoj zemlji je posle vrlo malo vremena sigurno shvatio sta je naucio na fakultetu, a koliko tek treba da nauci kroz posao. Pored svega toga, misljenja sam da vecina dobitnika odlazi u Ameriku sa planom naci bilo kakav posao, bez obzira na nivo strucne spreme, a cim to imaju u podsvesti nemaju problem sa teretom fakultetske diplome.
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=dejancic;11252]misljenja sam da vecina dobitnika odlazi u Ameriku sa planom naci[SIZE="6"] [B]bilo kakav posao[/B][/SIZE], bez obzira na nivo strucne spreme, a cim to imaju u podsvesti nemaju problem sa teretom fakultetske diplome.[/QUOTE]
Argghhhhfhguhfuah.....bilo kakav posao....arhgfhh...:realmad::realmad::realmad: Slazem se da ne treba generalizovati....svako ima svoj put i svoju srecu. Sto se BK tice, znam odredjene ljude koji su tamo isli. Jedan od njih mi je dobar drugar, pa zato ne volim da ogovaram toliko....alil.... Tamo sve koji znam da su isli su deca bogatih koji nisu bili sposobni da upisu redovan faks, a kamoli da ga zavrse. Ne samo da su im bile lose ocene u srednjoj i osnovnoj, nego jednostavno nisu imali ni kapacitet za to. Ali je fakat da je dosta njih postalo uspesno nakon tog faksa (mada nijedan od njih mi nije jasno cime se bavi). Mada, ja sam se stvarno svega nagledao....i u fakultete toliko razocarao.....dovoljno da pozelim da mi dete na fakultet ne ide. |
|
|
![]() |