![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Gde je najbolje za porodicu sa malom decom? » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Znam, mlogo sam lenj da okačim temu... Videh da su ljudi pominjali u drugoj temi dosta toga o Čikagu, ali iskreno ni to ne stigoh da pročitam...
![]() Ev' obećavam da ću okačiti nešto uskoro. Ne bi mi verovali da se i dalje cimam oko podešavanja ovog sajta, onaj jedan vikend se pretvorio u evo mesec dana, a kontam da nisam ni na pola... ![]() ![]() P.S. Imate u mom potpisu link na blog koji predstavlja život u Čikagu iz malo ličnijeg ugla.
|
||||
|
||||
![]()
Ono sto sam citala na tvom blogu o Chikagu meni zvuci super! E sad da li si ti rodjen pod srecnom zvezdom ili je to tako...dace Bog da vidimo!
Imam utisak da se nasi tamo ok druze. Ipak bih volela ako si u mogucnosti da okacis neke slike lepih delova Chikaga (a moze i manje lepih). ![]() I ako neko moze da mi odgovori koliko je dovoljno (znaci ni premalo ni previse) dolara za mesec dana za porodicu sa bebom od godinu dana. p.s. nemoj biti lenj, tvoje su informacije od velikog znacaja! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Kontakt detalji o svim crkvama imate na sajtu SPC, te linkujete na Eparhije, Chicago je mitropolija srednje zapadno americka, te je sajt sledeci [url]http://www.sabornacrkva.org/ Pozdrav! |
|
||||
|
||||
![]()
Da li na forumu ima ljudi koji zive i rade u Americi koji imaju decu,kakva su njihova iskustva sto se tice vrtica(cene,bezbednost,paznja koja se posvecuje deci), skolovanja, zivota uopste...?
Moze i neko drugi ko ima neke informacije o tome? |
|
||||
|
||||
![]()
Svaka cast za pitanje, wingreen.. Iako jos nemam djecu.. ovo me interesuje jako..
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Evo sta ja znam o tome: u komsiluku se nalazi mladi bracni par (inace su rodjeni Amerikanci, s fakultetima i super poslovima i platama), oni daju njihovu malu bebu, koja ima 6 meseci, kod zene koja ima nesto tipa privatnog obdanista (inace ta zena cuva decu i drugih kolegenica sa posla majke bebe, znaci da ima preporuke), te posto je to privatno, onda uzima oko 130 - 150 US dollara za cuvanje deteta po nedelji dana...znaci za mesec dana oko 500 - 600 US dollara (oni su nam rekli da druga privatna obdanista uzimaju i preko 200 US dollara po nedelji dana). Takodje za cuvanje zivotinja (pasa, jer ovde svi imaju pse po kucama i stanovima), uzima se oko 200 US dollara nedeljno...Sto se tice odrzavanja trudnoce, kao i trudnickog odsustva, nakon rodjenja deteta, to ovde gotovo da i ne postoji...opet sve zavisi od kompanije do kompanije u kojoj se radi, ali odrzavanje trudnoce je na radu, (verovatno ako je veoma opasna trudnoca uz odobrenje lekara se dobijaju neke olaksice...), a nakon rodjenja deteta se dobija svega 2-3 meseca i vraca se na posao...Skole: kvalitet zavisi od kvaliteta dela grada gde se zivi...znaci ako hocete da vam dete ide u dobru i kvalitetnu skolu (gde bi trebalo da se i vodi racuna o djacima), treba da se zivi u sigurnom i kvalitetnom delu grada (koji je i skuplji)...ako se ima dovoljno novca, deca mogu da se daju i u privatne skole (koje mi se cine po programima skolovanja da su veoma slicne evropskom nacinu skolovanja)...sajt http://www.city-data.com/city/ poseduje izvanredne podatke o svim mogucim gradovima i gradicima u US, kao i odlican forum za svako mesto, gde se moze naci dosta o zivotu i radu, kao i skolovanju dece i svemu ostalom za svaki grad koji vam odgovara...
Pozdrav i srecno! |
|
||||
|
||||
![]()
Hvala v777 puno! A znate li kako su se snasli nasi tamo sto se toga tice?
|
|
||||
|
||||
![]()
Mislim ovi Amerikanci iz primera su savrseni, em rodjeni Amerikanci em fakulteti,super poslovi i plate, ne verujem da je to tako cest slucaj kad su nasi ljudi u pitanju, zato pitam kako se nasi snlaze po tom pitanju?
Jesu li skupi vrtici,pretpostavljam da postoje i neki drzavni vrtici,ne znam kakav je kvalitet usluge u njima, mada sam na nekom forumu procitala da su kvalitetniji drzavni od privatnog? Ne znam, nije mi logicno, pa ako neko ima jos neku informaciju....Zar niko na forumu nema decu? |
|
||||
|
||||
![]()
Procitala sam da U Kanadi deca primaju deciji dodatak do 18 godine kao i da se dobijaju pare za pelene i mleko do 6 godine!?
Zna li neko kako je to regulisano u USA? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
|
![]() |