![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na dgovorima. Video sam kod nekoliko mojih prijatelja koji su otisli u Kanadu, da su nosili (slali) stvari odavde, buduci da nemam nekog poznatog ko se je u skoro vreme selio u USA, cisto me je interesiralo kako je to u praksi.
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=konislav;12645]Ja sam lepo pitao i ocekivao normalan i pametan odgovor.
Za ostale normalne diskutante bih da pojasnim svoje pitanje. Imam potpuno nov namestaj i kompletnu pokucninu koju sam kupio prosle godine, za to sam potrosio min.10000 $ i sad bih trebao sve to da ostavim ovde ( i da placam zakup) ili da bacim i da ponovo za kupovinu namestaja u USA potrosim 20000$ ili mozda i vise. Pa sam zato pitao dali ste vi nosili namestaj kolko to kosta i zasto se to ne bi isplatilo, ako je transport po mojo slobdnoj proceni oko 2000$ i prebacim svoje nove stvari, a treba po dolasku da potrosim sta ja znam 10000 ili 15000 za nov. Gledao sam ja namestaj kad sam bio u Houston,TX i nije bas jeftin.[/QUOTE] Ti onda prodaj sve na ebay i napravi siping na teret kupca pa kad to prodas onda kupi luksuzan namestaj a od kusura novi auto
2009EU000119xx 17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 20.05.2008 - dobio prvu kovertu 17.6.2008 - poslao kovertu u KCC 1.12.2008 - stigla druga koverta 15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA U Atlanti od 13.maja 2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Konislave,
mislim da ce tebe jeftinije doci da se preselis iz Evrope u USA nego mene iz statea u state. Pogledaj U-Pack stranicu. Ili pogledaj sa ovima sto dovlace auta kontejnerima, mislim da ti je cijena kontejnera oko 2000 dollara. U-pack ti radi na foru da ti oni dovezu kontejner pred kucu, ti utovaris stvari i slozis i onda oni nakon tri dana to odvuku i nakon par dana je u USA na zeljenoj adresi. Ja cu za sada koristiti storage, jer necu jos rentati apartman. Cijena storage-a je okvirno od 70 do 100 dollara, ovo je u okolini Chicaga i to velicina 10 sa 10 fita naravno.:) Sa srecom sa seljenjem.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=konislav;12673]Hvala na dgovorima. Video sam kod nekoliko mojih prijatelja koji su otisli u Kanadu, da su nosili (slali) stvari odavde, buduci da nemam nekog poznatog ko se je u skoro vreme selio u USA, cisto me je interesiralo kako je to u praksi.[/QUOTE]
Neznam koliko ti je interesantan podatak da je kontejner (u koji mozes da stavis kola i jos nesto malo) placen 1000$ od (mislim) Floride do BGD-a, i naravno ovde je placena carina na uvoz stari iz USA..... |
|
||||
|
||||
![]()
Ja isto znam par primera ljudi koji su nosili stvari iz Čikaga do Srbije... Isto tako neka cena, kilu-dve dolara. Međutim, ja mislim da situacija može da bude komplet drugačija kada se ide u drugom smeru (mi smo bar poznati po reciprocitetu, posebno s amerima :grin:).
Moj savet bi bio: ako imaš čoveka od poverenja u domovini (veća šansa da imaš tu nego u USA), možda najbolje rodbina, onda odloži nameštaj tu na godinu dana, preseli se, kupi osnovne potrepštine samo u USA. Kada dođeš, i kad si ti ovde, a čovek ti tamo, započni lepo proceduru da ti se prebaci. A onda kad ti stigne, ili organizuj garage sale, craigslist.org isto radi lepo za prodaju polovnih stvari, a sve što ostane daj vojsci spasa ili novim imigrantima, i eto ti tax break još... :;D:
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prije iseljenja - stvari koje moramo uraditi | landlord | Vodič za emigrante | 110 | 08.05.2019 00:56 |
Pravila nosenja stvari u avion | stizeljeto | Stare teme | 21 | 18.12.2008 21:17 |
![]() |