ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 23.08.2010, 12:47
orozinho orozinho je offline
Član

Datum prijave: 20.08.2010
US lokacija: LA (I hope so)
YU lokacija: Slavonski Brod
Nepromenjeno

Ne kuzim, jel na kraju trebas imati nekoga u USA ili ne?
Reply With Quote
Staro 24.08.2010, 08:35
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Dakle, kao sto sam postovao na prethodnoj strani, sve zavisi od slucaja do slucaja. Nas su na intervjuu pitali kod koga idemo, imao sam mail jedne moje drugarice koja tamo zivi (u Coloradu) i vec je odavno drzavljanin, rekli smo da ce nas ona primiti za prvo vreme i to je bilo sasvim dovoljno. Potrebno je navesti neku adresu, bilo koju, na koju ce da posalju GC, a cija je to adresa i da li ces biti na njoj ih bas briga, to je tvoj problem. Ta adresa moze i da se promeni, najkasnije prilikom carinske provere i obavljanja formalnosti na aerodromu, kada te kao novodoslog ubacuju u sistem, ukoliko nakon intervjua (kao u nasem slucaju), izboksujes neku kombinaciju koja ti radi posao. Nas ceka objasnjavanje da cemo umesto na Floridu, koju smo naveli u dokumentima, ici u Wisconsin.
Sve ovo vazi za ambasadu u Beogradu, izgleda da je tu najopustenija procedura i ne traze sitna crevca. Koliko vidim, za Skopje treba i taj famozni I-bem li ga koji broj, sto jeste problem.

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote
Staro 24.08.2010, 20:32
Sloba_Kg Sloba_Kg je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.11.2008
US lokacija: Atlanta, GA
Nepromenjeno

dreadnot,
Kome treba sta da objasnjavas?
Mi smo u papirima naveli Filadelfiju, a dosli smo u ATL preko DC-a
Mozda ce te pitati ali im lepo reci da je intervju bio pre nekoliko meseci i da ste promenili planove, nasli posao bla bla
Nema tu problema, samo vi polako i sa srecom
17.6.2008 - poslao kovertu u KCC
1.12.2008 - stigla druga koverta
15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA
U Atlanti od 13.maja 2009.
Reply With Quote
Staro 25.08.2010, 15:40
Taji's Avatar
Taji Taji je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.01.2009
US lokacija: Greenville, SC
Nepromenjeno

I ja sam, u koverti koju sam predala imigracionom, vec imala adresu rodjaka u MI. Kad su mi na imigracionom dali da popunim one famozne formulare, ja sam stavila svoju adresu u CO jer sam igrom slucaja, u meduvremenu, imala rezervaciju stana na svoje ime. Vidjevsi sta sam popunila pitali su me otkud mi adresa na moje ime i ja sam im lijepo objasnila da mi je prijateljica vec rezrvisala stan tako da umjesto kod rodjaka u MI idem "u svoj tan" u CO . Nije vise bilo pitanja (osim koliko para nosim sa sobom) i sve je proslo bez problema
Reply With Quote
Staro 25.08.2010, 15:56
tataprase tataprase je offline
Drug član

Datum prijave: 11.06.2010
US lokacija: Miami,Tampa
YU lokacija: srbija,sid
Nepromenjeno

a jel potrbna odredjena kolicina love?Da bi se uslo u zemlu ili cisto pitaju,da vide koliko imas za pocetak?
Reply With Quote
Staro 25.08.2010, 16:21
Taji's Avatar
Taji Taji je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik tataprase Prikaz poruke
a jel potrbna odredjena kolicina love?Da bi se uslo u zemlu ili cisto pitaju,da vide koliko imas za pocetak?
Nema kvote novca za ulazak u zemlju, imas koliko imas i to je to (rijec je o gotovini). Pitanje je cisto formalno (jer mozes da imas i bankovnu karticu pa kako oni da znaju onda sa kojom kolicinom novca stvarno raspolazes) jer ispred mene je bio stariji bracni par iz Bosne koji je isao rodjacima u posjetu pa sam im ja pomagala oko prevodjenja. I njih su isto pitali koliko imaju gotovine sa sobom i prekopali su im torbe kao da unose slona u USA...jadni ljudi imali domace kobasice i jos kojekakve djakonije domace proizvodnje sto su im naravno oduzeli...valjda se hrana ne smije unositi u USA, pogotovo suhomesnati proizvodi i sve ono sto nije hermeticki zapakovano...e jest' mi bio zao ljudi, propade im domaca meza da proslave dolazak...ali ta je, tu je.
Reply With Quote
Staro 26.08.2010, 07:00
orozinho orozinho je offline
Član

Datum prijave: 20.08.2010
US lokacija: LA (I hope so)
YU lokacija: Slavonski Brod
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Taji Prikaz poruke
Nema kvote novca za ulazak u zemlju, imas koliko imas i to je to (rijec je o gotovini). Pitanje je cisto formalno (jer mozes da imas i bankovnu karticu pa kako oni da znaju onda sa kojom kolicinom novca stvarno raspolazes) jer ispred mene je bio stariji bracni par iz Bosne koji je isao rodjacima u posjetu pa sam im ja pomagala oko prevodjenja. I njih su isto pitali koliko imaju gotovine sa sobom i prekopali su im torbe kao da unose slona u USA...jadni ljudi imali domace kobasice i jos kojekakve djakonije domace proizvodnje sto su im naravno oduzeli...valjda se hrana ne smije unositi u USA, pogotovo suhomesnati proizvodi i sve ono sto nije hermeticki zapakovano...e jest' mi bio zao ljudi, propade im domaca meza da proslave dolazak...ali ta je, tu je.
Mislim da se niste dobro razumili. Ja mislim da on pita kad ides na intervju u konzulat razgovarat ili tako nesto, a ne kad dodjes na aerodrom. Il ja nisam dobro skuzio?!
Reply With Quote
Staro 26.08.2010, 09:08
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
US lokacija: San Francisco Bay
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik orozinho Prikaz poruke
Mislim da se niste dobro razumili. Ja mislim da on pita kad ides na intervju u konzulat razgovarat ili tako nesto, a ne kad dodjes na aerodrom. Il ja nisam dobro skuzio?!
Ja mislim da ako hoce da te pitaju za pare napisace ti u drugom pismu da doneses potvrdu banke Nece ti traziti nista vise od onoga sto je bilo trazeno u pismu, a ako pitaju, kazi im da imas (dobra suma da se navede je oko 15.000 $US)...
Staro 26.08.2010, 16:26
Taji's Avatar
Taji Taji je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik orozinho Prikaz poruke
Moze biti da ja nisam skontala (sta ces, malo starija zena pa sporije kapira) ali svejedno da kazem ako je to u pitanju da na razgovoru mene niko nije nista pitao za pare niti mi je trazio ikakvu potvrdu od banke za bankovni racun. Jednostavno su samo trazili potrebna dokumenta koja su uzeli od mene za 5 min (imala je zenska ispred sebe check listu po kojoj je uzimala jedan po jedan dokument i otkacivala kao OK) i onda mi je rekla...dokumenta su u redu, sad ce te platiti za vizu......ja platila..sacekala razgovor sa konzulom koji je trajao isto tako kratko jer je covjek samo pregladao povrsno moja dukumenta, diplome...pitao me od koji put sam izvucena.....rekao - digni desnu ruku...srecno......gotovooooo Mozda je to tako jednostavno samo kod nas Bosanaca, ne znam kako je u drugim ambasadamabravo:
Mozda sam prosla tako glatko i zato sto sam u tom momentu jos uvijek radila za americku firmu u Iraku (sa tom sam firmom tad bila vec vise od 11 godina a znali su za to jer sam vec dobijala americku vizu B2 za odlazak u USA na proces odlaska za Irak 4 godine prije toga) pa se valjda podrazumjevalo da posto imam posao u njihovoj firmi tako dugo da onda imam i pare sa kojima cu da odem. Valjda im je bilo sasvim suvisno i pitiati me da li ih imam ili ne

Last edited by Taji; 26.08.2010 at 16:29. Razlog: korekcija teksta
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja