ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 15.12.2009, 19:15
kowac kowac je offline
Član

Datum prijave: 13.12.2009
Nepromenjeno

ok drugar nije problem ja sam pozitivan lik.ako ti se ne odgovara na moje pitanje,to je ok,ali nemoj me kritikovati nisam ja kriminalac drugar,a ako ti nije problem de mi objasni malo o tim posledicama i gdje je to granica izmedu ilegalnog i neilegalnog,ako se sve dobro odradi,i naravno ako se covjek neboji prici toj granici,a ne preci naravno.
Reply With Quote
Staro 15.12.2009, 19:16
kowac kowac je offline
Član

Nepromenjeno

i izvini nisam se zahvalio za kompliment za trike.Hvala
Reply With Quote
Staro 15.12.2009, 19:28
kowac kowac je offline
Član

Nepromenjeno

Da ti dam kratku definiciju mene da nemislis ko sam.Drugar ja sam samo bravar i varioc BOSANAC,koji misli da mu sin nema buducnosti u Bosni i hoce da mu da vise mogucnosti u zivotu.
Reply With Quote
Staro 15.12.2009, 19:32
dare_ns's Avatar
dare_ns dare_ns je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2008
US lokacija: West Dover, VT
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

evo drugar, nadam se da znash engleski, poshto sada nemam vremena da prevodim

Citat:
If both the U.S. Citizen and Foreign National Spouse are in the U.S., the U.S. Citizen may apply for the Foreign National Spouse's Permanent Residence through Adjustment of Status with the USCIS.

Who Qualifies:

Any U.S. Citizen in the United States with a Foreign National Spouse who entered the U.S. legally with a visa or a visa waiver. It is OK if the visa or I-94 has expired. Canadian Citizens do NOT need to show proof of entry (visa or visa waiver).

An Overview of the Process:

Once the marriage has taken place, the couple files the following with USCIS:

1. Petition for Alien Relative (USCIS Form I-130)
2. Application to Register Permanent Residence (USCIS Form I-485)
3. Biographic Information (USCIS Form G-325A)
4. Affidavit of Support (USCIS Form I-864)
5. Permission for Work Authorization (Optional) (USCIS Form I-765)
6. Medical Examination Results (USCIS Form I-693)
7. Request for Travel Documents (Optional) (USCIS Form I-131)
8. The appropriate supporting documents
9. The USCIS filing fees ($1,010 to $1,365).

o The USCIS will contact you first regarding the Biometrics / Fingerprinting Appointment.

o The USCIS will then issue the work authorization and permission to travel approximately 90 days after filing.

o The USCIS will contact you next to schedule an interview. This will be anywhere from 6 months to 9 months after filing the initial application.

o Following a successful interview, the foreign national spouse will receive a stamp classifying him/her as a Conditional Permanent Resident.

o USCIS will mail the Permanent Resident Card (Green Card) approx 4-8 weeks after the successful interview.

o The Conditional Status may be dropped by applying for Removal of Conditional Status (USCIS Form I-751) within 90 days of the 2 year anniversary of the granting of Conditional Permanent Residency.
Već dugo samo turista.
Reply With Quote
Staro 16.12.2009, 03:11
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

pa ti i djecu imas?
Morat ces alimentaciju placati..
A sta ako ti se vise svidi ta druga zena,, ili ako se tvojoj zeni svidi taj drugi muz?

Moje misljenje je da to sto ti hoces da uradis nije puno nelegalno.. mozda samo malo.. imas ovde dosta ljudi koji su se ozenili nakon sto su dobili prvu kovertu. Za njih niko ne misli da su to uradili radi papira Mozda je i to ilegalno? Ko ce ga znati...
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote
Staro 16.12.2009, 07:49
kowac kowac je offline
Član

Nepromenjeno

Hvala puno,dare_ns,korisna infirmacija.
Reply With Quote
Staro 16.12.2009, 07:55
kowac kowac je offline
Član

Nepromenjeno

Da drugar recimo da se to desi,u pravu si,a moguce da se desi,sve je moguce,mora zakon imati slovo i za takve slucajeve,ali mislim da bi bilo pametno traziti savjet nekog advokata tamo koji je dobar na polju emigracije,ili neku agenciju,ako imate nekakvu agenciju,moze informacija
Reply With Quote
Staro 16.12.2009, 09:57
ljiljadule ljiljadule je offline
Drug član

Datum prijave: 11.05.2008
Nepromenjeno

Kowac,ja te necu osuditi,bez obzira sto je to mozda nelegalno,vec cu razumeti.Ne mozemo svi biti izvuceni na lutriji.Prosto razumem da zelis da odes,kako si rekao,naravno ako se ne predje odredjena granica.
Pozdrav,
Reply With Quote
Staro 16.12.2009, 12:20
kowac kowac je offline
Član

Nepromenjeno

Lijepo je cuti,rijeci podrske,hvala,pa sta cu drugo moram otici iz Bosne jer me gusi ova sredina,a sacekacu jos proljece posto sam podnio i za iducu godinu green card,ako nebude nista onda mi nema druge nego to odraditi na ovaj drugi nacin,jer mislim da cu izgorijeti u zelji da odem ako budem cekao jos na lutriju,a sve na forumu molim jos jednom za pomoc ako iko ima infotmacija tipa kako je kad prelazis iz statusa turisticke vize u bracnu ili ako ima bolja mogucnos,da predem na bracni status.Jos me zanima kako ide procedura ,da li je bolje da se ovde razvedem ili da odem tamo kao ozenjen pa tamo da se razvedem,jer mislim da bi lakse otisao tamo sa familijom kao turist.HVALA UNAPRED na informacijama.A sto se tice prelaska ove pomenute granice,nisam ja taj lik,ali sto nebih to uradio da izvucem familiju odavde,jer to je u principu ono sto zakon nebrani,sad je samo do ljudi koji sprovode zakon,a to je vec stvar srece na koga cu naletiti od sluzbenika
Reply With Quote
Staro 16.12.2009, 12:57
lenhi lenhi je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.07.2009
Nepromenjeno

OK druže postavio si pitanje, ako ima ljudi koji žele pomoći mogu to vidjeti i odgovoriti. Takođe mislim da imaš pravo na svoje razmišljanje i na takve postupke. Samo smiri se nemoj da bombarduješ toliko s porukama. Nisi otkrio toplu vodu sa tim razmišljanjima i nisu drugi glupi da ne znaju isto to što ti pokušavaš. Ako neko ima ko želi i može da ti odgovori i podijeli informacije javiće se na ovoj temi, a ako ne, onda potraži drugo mjesto za informacije.
Reply With Quote
Odgovori

Tags
kowac

Pravila pisanja