ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 26.04.2010, 21:12
ex-usa
Gost

Nepromenjeno

ah kakva srceparajuca prica. i sta sad mi treba ovde da placemo zajedno sa tobom nad tvojom "teskom sudbinom"???

izvini brate, ali ti si obicni ser*onja, i bolje nemoj nigde takav ni da ides. nije to za tebe.

umesto da slavis, jer si dupli srecnik, em si dobio zelenu kartu na lutriji, em si nasao zenu, ti kukas tu ko neka baba.

svako normalan bi otisao, ostvario to pravo na Green Card, pa ne potpisujes ti nikakav ugovor da MORAS tamo da budes...pa ostanes malo, probas, vidis, za to vreme vidis i sta se desava sa tom vezom. ako je prava veza, i prava ljubav, cekace te ona, nece da pobegne zbog malo razdvojenosti. uostalom, ako se ona predomisli i pozeli da ide sa tobom u USA, ima i za to nacina....ali lakse je plakati nad svojom "teskom sudbinom"

bu-huuuu, smrc, smrc.....jadan covek sta ga je sve snaslo!

hahaha
Reply With Quote
Staro 26.04.2010, 21:18
ex-usa
Gost

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik goranm Prikaz poruke
ne znam odakle tebi ideja da ona ne moze sa tobom za USA? Jeste, ne moze odmah, ali ako ti odes tamo moze "za tobom" posle par meseci. naravno treba da ste u BRAKU. Nesto ne vidim da si igde spomenuo da ste u braku. To je resenje tvojih problema. Odes za USA, provedes tamo neko vreme, uzmete se i ona ima sva prava da zivi sa svojim muzem. To je garantovano medjunarodnim pravima i zakonima, a vazi i za USA. To sto ce i tebi i njoj trebati 14 godian da postanete USA drzavljani je sasvim druga stvar.

ovo je teska ne istina, i ne slusaj ove gluposti. ako se vencate ona NECE moci da ide u USA za tobom, vec ce morati da ceka u svojoj maticnoj zemlji, dok joj se ne odobri viza sto nekad traje toliko dugo da ces ti pre postati citizen, nego sto ce ona dobiti vizu...znaci 5 + 1.5 g
Reply With Quote
Staro 26.04.2010, 21:27
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Razumijem tvoje dileme i necu ni pokusati da te ubjedjujem u jednu ili drugu stvar. Ja se nisam pokajala sto sam ostavila sve i dosla, ali da je tesko, jeste. Razmisli sta je ono sto te vuce da odes a sta te drzi da ostanes i izvagaj. Slazem se sa ex-usa u tome da te niko ne tjera da ostanes ovdje do kraja zivota. Nije lako niti jeftino putovati svako malo, ali opet ako dodjes i uzmes GC, barem imas jos jednu opciju u ruci za godine koje dolaze, kad vidis da li je ta djevojka tvoja buducnost i da li je Amerika zaista tvoj san. U svakom slucaju zelim ti srecu sta god da odlucis.
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Reply With Quote
Staro 26.04.2010, 22:59
ljubilica's Avatar
ljubilica ljubilica je offline
Drug član

Datum prijave: 08.03.2010
YU lokacija: Serbia, Belgrade
Pošalji Skype™ poruku korisniku ljubilica
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ex-usa Prikaz poruke
ah kakva srceparajuca prica. i sta sad mi treba ovde da placemo zajedno sa tobom nad tvojom "teskom sudbinom"???

izvini brate, ali ti si obicni ser*onja, i bolje nemoj nigde takav ni da ides. nije to za tebe.

umesto da slavis, jer si dupli srecnik, em si dobio zelenu kartu na lutriji, em si nasao zenu, ti kukas tu ko neka baba.

svako normalan bi otisao, ostvario to pravo na Green Card, pa ne potpisujes ti nikakav ugovor da MORAS tamo da budes...pa ostanes malo, probas, vidis, za to vreme vidis i sta se desava sa tom vezom. ako je prava veza, i prava ljubav, cekace te ona, nece da pobegne zbog malo razdvojenosti. uostalom, ako se ona predomisli i pozeli da ide sa tobom u USA, ima i za to nacina....ali lakse je plakati nad svojom "teskom sudbinom"

bu-huuuu, smrc, smrc.....jadan covek sta ga je sve snaslo!

hahaha
TOOOOOOOOOO...... To i jeste poenta price bravo za Ex USA nije da niko od nas treba da se mesa ali ako od 17miliona ljudi koliko je bilo prijavljeno za dv 2011 npr ti budes taj srecnik i dobijes GC i posle se tu nesto mlatis sa devojkom kojoj otkucava bioloski sat i mama i tata i pas ii macka i kanarinac ma daj covece imas dovoljno godina da bi znao sta hoces u zivotu. Pa moj muz je jedinac tvojih godina i roditelji mu broje oko 70 leta otac imao sad operaciju srca i sta sad pa nije fer da se odustaje . Mislim ja stvarno ne razumem kome se jos ostaje u Srbiji
Reply With Quote
Staro 26.04.2010, 23:26
Zabica Zabica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 14.06.2009
US lokacija: Baltimore, MD
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Ja sam verovatno preterano iskljuciva, ali smatram da od samosazaljenja nista dobro ne dodje. Ja bih skupila mudabeep i zagrizla.
Nisam psiholog ali kao sto neko rece, dosta si providan da si ustvari u strahu od zivota i odluka, pa trazis izgovore.
Evo nesto jako licno: moj muz i ja smo se upoznali par meseci pre nego sto sam otisla za Svajcarsku. Na tri godine. NIKO nije verovao da cemo uspeti osim NAS. Onda sam se ja vratila u Srbiju zbog njega. I nakon 3 godine u Srbiji sad zajedno idemo u Ameriku. I planiramo jos toliko toga
Ali gledali smo u istom smeru, kako se to kaze. E to je bitno po mom misljenju. Zajednicki snovi, ideje i planovi. Onda se sve prebrodi, u suprotnom se traze izgovori za povlacenje.
Izvini ako sam mnogo direktna
Srecno

2010EU00012xxx
19.01.2010 intervju
04.02.2010 vize u pasosima
12.05.2010
Reply With Quote
Staro 27.04.2010, 01:00
dragonn's Avatar
dragonn dragonn je offline
Drug član

Datum prijave: 08.07.2009
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Pozarevac
Pošalji MSN poruku korisniku dragonn Pošalji Skype™ poruku korisniku dragonn
Nepromenjeno

Slazem se sa prethodnim postovima - od sazaljevanja nema nikakve vajde, iskoristi to pametno sto si dobio GC, kao sto ti i sam rece na tebi je da donesesh odluku naravno, ali moje misljenje je da u takvoj situaciji nema dvoumljenja. Barem sa moje tacke gledista, kada sam video da sam izvucen i dobio i vizu posle, nije bilo dvoumljenja uopste. Znao sam istog momenta sta cu raditi i sta mi je raditi. Nije bilo sanse da ovu priliku propustim, jer ne verujem da bih je imao po drugi put . A s'obzirom da smo istih godina skoro, nisu ni meni roditelji u nekom sjajnom zdravstvenom stanju ali ipak je ovo moj zivot i odluke koje se mene ticu donosim ja, posto si spomenuo i roditelje koliko mi se cini. Odluka je tvoja ali pamet u glavu sto bi se reklo, nemoj posle da zalish zbog svoje odluke...
Staro 27.04.2010, 06:52
goranm's Avatar
goranm goranm je offline
Drug član

Datum prijave: 13.01.2009
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ex-usa Prikaz poruke
ovo je teska ne istina, i ne slusaj ove gluposti. ako se vencate ona NECE moci da ide u USA za tobom, vec ce morati da ceka u svojoj maticnoj zemlji, dok joj se ne odobri viza sto nekad traje toliko dugo da ces ti pre postati citizen, nego sto ce ona dobiti vizu...znaci 5 + 1.5 g
Aha... da da i zecevi lete... lepo bato uzmes advokata i sve ti lepo sredi.
Reply With Quote
Staro 27.04.2010, 09:29
dare_ns's Avatar
dare_ns dare_ns je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2008
US lokacija: West Dover, VT
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

ovde će ti ispasti gomila mišljenja, a moje je najbolje :P šalim se
ali ja sam rešio, još prvi put kada sam uzeo tiket, da ako se nešto bitno dešava u životu, odem makar turistički na mesec dana, naravno ako izvuku moj tiket. Gomila ljudi igra godinama, pa nekako već po inerciji i ne očekuje previše, dobiju taman kad treba da, npr, diplomiraju, naprave dete... i odu.

Kao što je neko već rekao: stavi vezu na test. Ako si već sa tom ženom srećan, imate neka slična mišljenja... samo se malo razlikuje to mišljenje o USA, i volite se, planirate da se venčate, zašto ne bi probali svoju ljubav da gajite u nekom drugom svetu?

Ima tu forumskih primera
Već dugo samo turista.
Reply With Quote
Staro 27.04.2010, 15:43
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Ako si mislio da su medicinske usluge skupe, cekaj tek da cujes satnice advokata :-)

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 27.04.2010, 15:59
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Ex-usa je upravu u ovom slucaju, sa advokatom ili bez u idealnom slucaju minimalno cekanje je 2 godine za zarucnicku vizu za koju treba drzavljanstvo. A spajanje porodice ide jos i duze.
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja