![]() |
|
|
Porodične imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za porodične imigranske vize |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Savetujem ti da, ukoliko ne nadjes odgovor, postavis pitanje na nekoj temi i budes strpljiva sa odgovorima. Ako nema odgovora nakon par dana ok je da postavis opet isto pitanje. Ne moras da ga postavljas na 3-4 teme..., u roku od par minuta... Srecno sa vasim slucajem!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. zelena karta nema rok trajanja tako da ne znam dali misliš na zeleni karton ili na vizu kada govoriš o dobivanju na rok od deset godina 2. ako je zeleni karton u pitanju, obaviti vjenčanje i svakako ćete dobiti i ti i dijete preko njega 3. ako je viza, nema druge nego na ambasadu i proći istu proceduru kao i on |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ok, verovatno se radi o B vizi (ili poslovnoj B1 ili turistickoj B2) na 10 godina. Onda obavite lepo sve te formalnosti pre nego sto on uopste zatrazi vizu, pa biste mozda mogli i zajedno u ambasadu ili nesto slicno. Svakako bi bilo bolje da je rec o poslovnoj vizi, ali ako ispunjavate uslove, verovatno cete dobiti svi zajedno turisticku na 10 godina. Samo u tom slucaju morate priloziti dokaze sluzbeniku u ambasadi da zelite USA da posetite turisticki i da imate cvrste veze sa Srbijom zbog povratka. Ako sve bude islo kako treba, viza se dobija za 1 dan. Srecno, u svakom slucaju!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. Zelena karta (preko lutrije, za drugu ne znam) se dobija na 10 god. Moze se produziti ili konkurisati za pasos (naturalizacija) nakon 5 god. ako se ispunjavaju odredjeni uslovi. 2. Ovo je samo u slucaju ako papiri nisu vec podneti, ako je otac sam podneo, a oni hoce naknadno onda ne gine par godina cekanja. |
|
||||
|
||||
![]()
Ako se radi o zelenoj karti, onda on po dolasku ovamo u USA moze da preda papire za iseljenicku vizu za clanove svoje porodice (zena, djeca)....cekanje na spajanje je negdje oko 5 godina jer on dolaskom tek postaje Permanent Resident. Za drzavljane USA koji predaju iste te papire, spajanje je malo krace, 3-4 godine.
O svemu ovome se moze procitati ovdje: http://www.uscis.gov/portal/site/usc...00082ca60aRCRD Srecno! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
U svakom slucaju, treba se debelo naoruzati strpljenjem.. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2. Kada su žena i maloljetno dijete u pitanju mislim da bi to trebalo ići malo brže, mama ga je dobila preko sestre u roku godine dana. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sto se tice kriminalnih radnji treba videti da li uzeti pasos pa biti u zatvoru kao Citizen ili da ti oduzmu status PR pa na balkan - u zatvor ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
prvo da se izvinim sto sam postavila pitanje tri puta..nisam znala na koju temu...
drugo... bio je ozenjen tamo i imao zeleni karton na dve godine,sada je sve predao i ceka zeleni karton na 10 godina...nakon toga ili pre aplicira za drzavljanstvo....znam da procedura traje dugo ali me zanima zna li neko da li mi (i ako ja budem vencana i beba prijavljena na njega ) mozemo dobiti vizu da idemo sa njim ,pa da na papire cekamo odande sa njim? joj valjda ste me razumeli? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Pitanje vezano za useljeničku vizu F4 preko brata/sestra | Feda022 | Porodične imigrantske vize | 10 | 03.06.2011 13:24 |
Let preko Britanije-tranzitna viza | zex | Stare teme | 3 | 29.11.2009 09:24 |
Privremeni rad preko infostud-a | redapple | Stare teme | 19 | 26.08.2008 14:09 |
(zasnivanje) porodice - ko je petitioner, a ko applicant | xeg | Prva koverta | 14 | 20.05.2008 19:51 |
Kako se zaštiti od prevara preko interneta | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 28.06.2007 19:30 |
![]() |