![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Magic Jack radi iz Srbije, stric mog druga je prosle godine njega koristio dok je bio na odmor. Stalno je visio na njega. Naravno samo treba da se tamo aktivira.
Case Number: 2010EU00010717 Prva koverta stigla: 08.06.2009. Prva koverta vraćena: 11.06.2009. Druga koverta stigla: 09.11.2009. Zakazan intervju za 10.12.2009 - odložen za 10.02.2010. Završen lekarski pregled: 04.01.2010. Visa odobrena - 11.02.2010. U USA - od 03.06.2010. |
|
||||
|
||||
![]()
MagicJack cak ne mora ni da se aktivira u USA (mada sam ja dosad ovde aktivirao pa slao da ovi moji nesto ne zafrknu prilikom aktivacije :-) ). Poslao sam prekjuce jos jedan za Beograd. Odlicna stvarcica. $40 kosta i ukljucena je prva godina pretplate, a svaka naredna godina $20. Znam jos minimum troje ljudi koji to koriste u Bgd da bi komunicirali sa nama ovde. Dakle - provereno RADI.
Potrebna ti je internet veza i obican fiksni telefon. Racunar naravno mora da bude ukljucen da bi bio dostupan. Vrlo jednostavna stvarcica, i jeftinija cak od skype-a. Ja sam npr skype koristio u prvih mesec dana intenzivno. Platio sam mojima 3 meseca pretplatu na skajpu za pozive ka USA sto je oko $9 (sto znaci da za godinu izadje $36 a MagicJack je $20). Oni samo uloguju skajp i zovu bilo koji broj u USA i Kanadi za dz. Taj nalog sa placenim skajpom ima i dalje gomila prijatelja sa kojima komuniciram. Uloguju se i pozovu me na mob. Tako je mnogo lakse prevazici prokletu vremensku razliku. |
|
|||
|
|||
![]()
Jedini problem sa MagicJack je sto ne radi pod linuxom. Doduse, postoje nacini da se skenira koji SIP nalog koristi, pa se onda moze taj isti nalog koristiti preko bilo kog SIP uredjaja ili aplikacije. To je onda ekstra...mozes ga i na mobilni telefon.
Doduse, ako neko treba da zove za ameriku, skype kosta 2-3$ mesecno sa neograniceno price. To je onda za nijansu skuplje od magic jack na godisnjem nivou. |
|
|||
|
|||
![]()
Sto se linuxa tice to mi je najmanji problem-moji su jedva prevazisli DOS, tako da ce se neko vreme zadrzati na windowsu :D Ima li nekih ogranicenja na magic Jack? Nikako mi ne ide u glavu da za 20$ godisnje mozes da pricas 24h dnevno 365 dana godisnje...
|
|
||||
|
||||
![]()
I kada platis flat internet mozes da ga koristis 24 sata dnevno.
|
|||
|
|||
![]()
I skype mozes da pricas 24h za 3$ mesecno :-)
|
|
|||
|
|||
![]()
Abatel pruza uslugu jeftinih razgovora Srbija-USA, ok. Interesije me ako mozete da mi pomognete informacijom dali radi i na destinaciji Srbija- Ujedinjeni Arapski Emirati( tacnije Abudabi) i ako da, koja bi cena po minutu bila? Kako da sto pre pocnem da ih koristim? unapred hvala!
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=PedjaMiljkovic;16788]Abatel pruza uslugu jeftinih razgovora Srbija-USA, ok. Interesije me ako mozete da mi pomognete informacijom dali radi i na destinaciji Srbija- Ujedinjeni Arapski Emirati( tacnije Abudabi) i ako da, koja bi cena po minutu bila? Kako da sto pre pocnem da ih koristim? unapred hvala![/QUOTE]
Pa idi na njihov sajt (koji je trenutno puko, sramno a reklamiraju se kao isp i reklama im je prilicno jadna), kod Sezama mozes da zoves UAE, mozes i gore pomenute varijante da koristis samo baci pogled na cenu po zemljama. |
|
||||
|
||||
![]()
Mene interesuje da li neko koristi whistle phone za besplatno pozivanje americkih fiksnih i mobilnih brojeva? Ukoliko koristi da li se zna da li je za pozivanje mobilnih brojeva bitno koja je mreza u pitanju?
Isto tako me zanima da li u Srbiji radi opcija collect calls, tacnije znam da radi, ali da li se naplacuje? Dobio sam informaciju da pre par godina nisu mogli da naplate takve pozive.
|
|||
|
|||
![]()
Znaci pukli su? Ne znam, neko mi je ubedio sestru da cemo kod njih proci najpovoljnije... Znaci da pogledam kod Sezama, Valjda ce cene biti prihvatljivije nego kod standardnog foxnog poziva.
|
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
VoIP varijante | dreamerns | Vaša strana | 11 | 04.09.2008 16:10 |
![]() |