![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Neverhood;18369]Mozda je malo surovo ali sam mojima kuci namontirao racunar sa skype-om, ubo neki free ap, pa se skypisemo skoro svaki dan po malo. Cisto da vezbaju. Ce se oplati jednom :D sto bi rekli ovi s jug.[/QUOTE]
Ne, simpa je skroz! :) I ja cu, jos malo, i svojima tako sredit da malo vjezbaju. :;D:
***************************** Case No: 2011EU00021xxx Koverta poslana iz KCC: 28.04.2010. Prva koverta stigla: 25.05.2010. Prva koverta vracena: 31.05.2010. Stigla koverta u KCC: 02.06.2010. Završen ljekarski: 21.03.2011. The Day: 01.04.2011. ***************************** Green Day 06.04.2011 ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Serblish daklem :grin:
Ja na svom skype nalogu imam uplaceno neograniceno pozivanje ka USA i Kanadi i to sam iskoristio u smislu preusmerenja skype poziva na mobilni telefon. To na tromesecnom nivou kosta $8.5 Dakle, kada nisam dostupan, ko god me klikne na skajpu, dobije me na mobilni i tako manje vise komuniciram sa svima koji su u Srbiji. Stoji da ja nisam u mogucnosti da iniciram pozive ka skajpu sa mobilnog, ali ako je nesto hitno posaljem poruku pa me zovu. E sad, to je malo nezgodno za ljude koji nemaju neogranicenu minutazu na mobilnom telefonu, mada sam i tu nasao prepaid paket gde za $40 mesecno imam neogranicene pozive u okviru USA i sms ka svim brojevima u svetu. Sto se tice onih najobicnijih kartica za pozivanje, najbolje je da posetis neku od onih induskih bakalnica i pitas ih sta je najpovoljnije za Evropu. U najboljem slucaju tarife su kao na skajpu. Ono sto jos mozda moze da ti pomogne jeste online kupovina minuta (elektronska kartica za pozivanje). Pogledaj na primer [url]www.startec.com[/url] ili [url]www.pulsetele.com[/url] Last edited by Magelan; 28.09.2010 at 22:44. |
|
||||
|
||||
![]()
Imao sam godinu dana da se pripremam za americki govor :D
fala na dobrodošlici :suure:
|
||||
|
||||
![]()
loooool :naughty:
kad sam živeo u Srbiji, uvek sam pričao polu srpski, polu hrvatski... now I need to keep this u mojoj novoj domovini, samo kombinaciju srpsko-hrvatski and English. :grin: @Magelan, thanks za info... prostudiracu ih sutra :D
|
||||
|
||||
![]()
Ja znam neke koji nikad nisu ni živeli u engleskom govornom području a tako pričaju :(. Kod mene na poslu nisi zanimljiv, nisi IN ako s vremena na vreme ne ubaciš neku englesku reč...kao na primer:
"opex ćemo hopefully smanjiti do kraja godine" "da, da, slažem se da je to kompletni nonsense, ali tako mora"... Nekako mogu da razumem ljude koji su otišli, imali su previše briga oko prilagođavanja, učenja novog jezika....Razumem ali ne odobravam. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Smith6000;18375]loooool :naughty:
kad sam živeo u Srbiji, uvek sam pričao polu srpski, polu hrvatski... now I need to keep this u mojoj novoj domovini, samo kombinaciju srpsko-hrvatski and English. :grin: @Magelan, thanks za info... prostudiracu ih sutra :D[/QUOTE] Ok...samo cisto da ti kazem, da se ovde to smatra krajnje nekulturnim i pomalo smesnim. Ko sto rekoh, neke reci same udju...ne moras se truditi. Ali ako se bas trudis da tako pricas, zvucaces nasim normalnim ljudima izuzetno smesno. |
|
||||
|
||||
![]()
Moram da se nadovezem na ovu pricu.Dakle,moj prijatelj zizvi godinama u Francuskoj(rodjen je tamo,ali je jedan deo svog zivota ziveo i u Beogradu).Prilikom poslovnog odlaska u USA upoznaje na nekom prijemu gospodju iz Srbije koja je 20+ godina u Australiji.Zena je insistirala na engleskom jer,kako rece,zaboravila je skoro srpski jezik etc.I dok su tako pricali na engleskom,ona kaze kako jedva ceka da joj mama dodje u posetu u Au,kako se cuju gotovo svakog dana i moj prijatelj kaze "Ah pa to je fino,mora da Vasa mama odlicno govori engleski".Ona je uz smesak odgovorila "Ne,moja mama ne prica engleski",kada je shvatila sta je rekla samo je pocrvenela.
|
|
|||
|
|||
![]()
Dreamer i Olivera, uzeste mi rec iz usta! Zaista nemam nista protiv Smith-a, ali citajuci njegove postove u kojima je skoro svaka druga rec engleskog porekla, pomisljam da namerno to radi, da ima za cilj da umetne sto vise stranih reci! Sto je po meni totalno apsurdno! Sto kaze Dreamer, mogu da razumem osobe koje duzi niz godina zive tamo, pa im se nesvesno pojedine reci "uvuku" u govor, ali ovo mi zaista izgleda smesno! Ti si Smith, ako se ne varam tamo svega 15-ak dana? Pitam se kako ces da govoris nakon nekoliko godina? Verovatno ces i ti "zaboraviti" maternji jezik, kao i doticna gospodja iz prethodnog posta?
Ovim postom sam samo izneo svoje misljenje, izvinjavam se ako sam te uvredio, nije mi bila namera! Pozdrav! |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dreamerns;18361]Najbolji vej da kolujes kuci ti je za begining preko skype to phone. Rejt ti je oko 9 centi po minutes na fiksni, sto nije tako much. Cell ti je malo vise expensive, negde oko 25 centi. Postoji i cheaper way, ali zahteva malo veci computer skill.[/QUOTE]
Ovo je ubedljivo najbolji post na celom forumu :bravo:
|
|||
|
|||
![]()
Hahaha, slazem se :D
|
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Serbish | konislav | Vaša strana | 35 | 15.02.2010 00:10 |
Najstariji srpski DV lottery winner | zex | Vaša strana | 13 | 26.06.2009 11:07 |
Engleski jezik | PaulGarrett | Vaša strana | 4 | 23.05.2009 14:25 |
Placanje na intervjuu kreditnom karticom (i ostalo cime Landu upropastismo temu!) | landlord | Stare teme | 71 | 18.03.2009 15:46 |
Smajliji, emotikoni i ostalo... | srdjevic | ZelenaLutrija.com - O sajtu | 25 | 08.10.2008 22:37 |
![]() |