![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ali generalno pravilo jeste "Sto dalje od Srba ("Yugosa")", na zalost. Da ne bude zabune i ja sam Srbin. Djavo bi ga znao zasto smo tako, sto rekla moja baba, prokleti?
|
||||
|
||||
![]()
...pomoć može da se pruži na mnogo načina
da budemo realni, i davanje saveta (kao na ovom forumu) je ogromna pomoć da ste negde sami u inostranstvu, treba da izvadiš neku dozvolu npr. , ovakvi saveti sa foruma vrede novca u realnom svetu niko ne očekuje da te neko primi u kuću ili slično, ali zašto nestane taj osećaj da i drugom treba pomoći? evo pitajte ovde svakog potencijalnog igrača lutrije, sa kakvom pažnjom i željom čita komentare i uputstva starijih članova! zašto posle kad ostave svoj cilj zaborave na neke neve igrače? ..naravno čast izuzecima koji kojirste svoje slobodno vreme da pomognu tamo nekom iz Srbije ili druge zemlje ![]() samo oni znaju koliko su se namučili da na licu mesta u emigraciji dodju do važnih podataka, koji ti mogu zagorčati život ako ne znaš kako... |
|
|||
|
|||
![]()
Odgovor je krajnje jednostavan, druge drzave investiraju pare u ta okupljanja i ocuvanje tradicije. Nasu drzavu zabole za to. Generalno, i kada ima ta okupljanja, to je parada kica, religije, narodnjaka i majci sa karadzicem i mladicem. Koji ce meni bre to u zivotu? Ja sam od toga pobegao.
Uostalom i ovaj forum je neka zajednica ljudi koji imaju slobodnu volju da se druze sa kime hoce i pomognu kome god hoce. Ne oseca niko nikakvu potrebu da "mora". Mnogi su meni pomogli. Isto smo se tako druzili i okupljali xy puta. Last edited by dreamerns; 10.02.2011 at 12:33. Razlog: dodatak |
|
||||
|
||||
![]()
ovo što reče SCORE je živa istina čim dalje od jugovića,jer ja dok sam bio vani točnije u irskoj samo sam imao problema sa našima,čim si bolji i uspješniji- nevaljaš, zato ona stara uzdaj se u se i u svoje kljuse-ČAST IZNIMKAMA da se nebi tko našao uvrijeđen
|
|
||||
|
||||
![]()
Pomagala sam I pomazem jos uvijek. Doduse,u pitanju su druge vrste vize, al na kraju se to sve svodi na isto-emigriranje I pocetak zivotaU USA. Imali smo iskustva da neko zivi kod nas privremeno dok se nije snasao...cak nam je jedan prijatelj spavao svaku noc kod nas, jer mu je posao bio blize nasoj kuci nego njegovoj. a za novac ne bih sigurno. Dijelim rado svoja iskustva I savjetujem sta, gdje I kako. Raspitam se za poslove, gledam na stranicama you njihovo ime, proslijedim I'm sve odgovore I opcije. Iako ne ocekujem nista zauzvrat ali mi bude pomalo krivo kad se te osobe na kraju snadju I nikad vise ne jave...sta ja znam, ja se volim druziti I upoznavati razlicite osobe, pricamo privatno ko najrodjeniji dok su you procesu da trebaju pomoc...a kad to sve prodje, onda odjednom nemaju vise vremena, plaho su zauzeti pa I'm treba dva mjeseca da mi odgovore na email I na pitanje:"kako zivot?" Bice da sam I ja pomalo naivna, ali mi nije tesko pratiti svoj ritual ispijanje jutarnje kafe, citanje vijesti a potom provjera poste I odgovor na isti. Imam volje, pa nadjem I vremena...dok raznorazne izgovore ne prihvatam, jer znam da se moze kad se hoce, pa onda te osobe jednostavno zaboravim, al I dalje mi bude drago da sam pomogla na bilo koji nacin.
|
|
||||
|
||||
![]()
Da se i ja javim iz ugla nekoga ko jos nije emigrirao..
Pomogla bih u trazenju stana, i preporucila koje dijelove grada da zaobidje...u trazenju posla - koliko sam u mogucnosti. Naravno, pomogla bih u smislu savjeta, pokazala bih gdje se sta nalazi, trgovina, gdje se vadi SSN itd..i sve sto nisu mogli nigdje procitati, vec sto se moze znati samo ako zivis tu... Takodjer bih posavjetovala kod kupovine automobila. Generalno, pomogla bih sve sto sam u mogucnosti, osim stanovanja i novca. Sad ne znam..tako razmisljam iz ovog ugla. Vidjecemo s one strane... ![]()
***************************** Case No: 2011EU00021xxx Koverta poslana iz KCC: 28.04.2010. Prva koverta stigla: 25.05.2010. Prva koverta vracena: 31.05.2010. Stigla koverta u KCC: 02.06.2010. Završen ljekarski: 21.03.2011. The Day: 01.04.2011. ***************************** Green Day 06.04.2011 ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
To je bezanje od drustva koje promovise vrednosti koje ti ne zelis... Takodje, imam prijatelje u USA koji su pobegli od slicnih stvari, a zive vrlo kvalitetno i srecni su sto im to nisu teme koje ovde nametnute na dnevnom nivou, a koga briga za park, parking, obrazovanje, nauku, mlade,... Samo da napomenem da ti isti ljudi slave slavu, idu u crkvu, uce decu ko su i odakle su... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Jedna nasa devojka me molila da joj nadjem neki posao jer joj "prigustilo" sa parama, i ja joj u medjuvremenu dam da sedi u mom stanu i cuva mi kuce dve nedelje dok sam ja na letovanju, za bas lepe pare, obzirom na posao, zahvalna bog zna kako...Kad sam se vratio, platio joj, ode ona, dodje telefonski racun...sine, ona zvala ceo svet nakrkala mi racun sedi pa placi. I naravno da je nikad vise nisam video... Drugi mi trazio pare na zajam, kad sam mu dao da potpise ugovor u kome kaze ako ne vratis na vreme, placas duple zatezne kamate, on se uvredio i otisao...A uopste nisam bio ozbiljan, samo sam hteo da vidim kako ce da reaguje. Ne, cudna smo mi sorta jedni drugima, ali smo prilicno dobri sa i za sve ostale...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Pricao je o mogucnosti izbora. Tacno je da mnogi koji su u situaciji ne zele da pomognu. Isto tako je tacno da ce se uvek naci neko ko ce pomoci i velika je verovatnoca da nece biti 'nas'. Nema potrebe za prejakim recima i osudama.
|
![]() |