![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Napisite jos nesto o cenama.Koje su cene u hotelima, za prenociste.
|
|
||||
|
||||
![]()
Mi zapravo imamo prijatelje koji Su nas primili za prvo vreme i koristili smo njihovu adresu. Nemam pojma moze li hotelska adresa?
Iznajmiti stan odatle ovde bi bilateral vraski neozbiljna stvar obzirom na kvalitet ovih ovde. Nikako ne preporucujem, a I neverujem da je prakticki izvodljivo. Stanovi Su bili tri bedroom. Takodje nisam bas upoznat sa cenama hotel, nazalost. [QUOTE=spectra;22326]Score, ajde ako mogu koju da pitam.. koliko sam skuzila ni vi nemate nikoga tamo, pa bi me interesovalo s obzirom da jos niste nasli stan, jeste li to mogli dati na aerodromu adresu hotela gdje ste odsjeli (ako ste odsjeli u hotelu?!)? Pitam, posto i ja kontam neku takvu varijantu ako ne uspijemo odavde iznajmiti stan. I da, koliko "beds" su ti stanovi od 1800-3000$? All the best druze, i sretan start u novoj sredini! :beer: :bravo::1081:[/QUOTE]
|
||||
|
||||
![]()
Dobro nam dosli ovde :1081:... I ja sam poceo sa trazenjem stana tako da znam kroz sta prolazite...Samo polako i bice sve u redu...Puno srece:bravo:
2011EU00005xxx 29.05.2010.- stigla prva koverta iz KCC 02.06.2010. - vracena u KCC 04.06.2010. - stigla u KCC 30.08.2010. - stigla druga koverta 02.10.2010. - uradjen lekarski 19.10.2010. - VISA GRANTED 20.10.2010. - VIZA U PASOSU ![]() U CHICAGO-u od 20.01.2011... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Bode;22332]Dobro nam dosli ovde :1081:... I ja sam poceo sa trazenjem stana tako da znam kroz sta prolazite...Samo polako i bice sve u redu...Puno srece:bravo:[/QUOTE]
Izvinjavam se sto ovako jurim Bodea po temema,ali vidim da je bio na foromu a nije mi odgovorio pa mislim da mozda nije ni video moje pitanje na temi SSN. Bode,molim te procitaj pitanje u vezi polaganja za kamione.Procitala sam diskusiju o tome od ranije,ali me interesuje tvoje iskustvo,kao i sadasnja situacija,da malo updateujemo pricu...Odgovori na temi "vozacka"... Vidim da si u Chicago,kakva je tamo situacija sa stanovima? Puno srece i unapred hvala na odgovorima! |
|
||||
|
||||
![]()
Dobro nam dosli i neka vam je sa srecom:grin::bravo:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ok, situacija se poboljsava, videli smo dva dobra smestaja, konacno, jedan je manji i totalno u blizini radnog mesta, u Mountain View-u, ali je manji, oko 1,400 sqf, dok je drugi skoro za iste pare udaljen 37 milja ali je 4,000 sqf, ima 5 soba i isto toliko kupatila, opremljen, jedino treba putovati sat vremena do posla...Bas sam pomislio kako od svega ovoga nece biti nista ukoliko firma ne da ponudu koja se ne moze odbiti i- oni uradise bas to! Cudo jedno..
Bili smo da otvorimo racun u Wels Fargo-u danas, sve se razmisljam iskasirace nas na zadnja vrata po ekspres metodu, ali odvazno udjoh kad me spopade neki tip jos na pragu kaze, sta mozemo da uradimo za vas danas? Rekoh, mi bi da otvorimo racun, polomi se covek oko nas, kao, ja sam asistent manager ove banke, izvolite sedite, donese jos dve stolice za decu i neki papir da skrabaju, donese djus kad smo rekli kako je vruce (91F, valjda oko 32C?), i onda nam je objasnjavao kako sta radi u vezi racuna i otvorio nam saving, checking racun, debit i secured credit card, iako jos nemamo SSN (you'll bring it later..), i naravno sve totalno besplatno (ok, secured CC kosta 18 $ godisnje!)! U Madjarskoj sve to kosta!!? A ovde nista? Svasta... Bili smo i u BMW predstavnistvu i covek nas je saleteo iako sam mu rekao sta i kako, ma jok, nema problema, cak imaju special deal sa firmom od koje je stigla ponuda za posao? I kamata ne zavisi od toga koliko ucesce uplatis, nego, kako te procene...Ide na bolje... Jos nista od GC ni za koga, samo je moja cerka dobila SSN pre par dana i to je to za sad. Mi palimo za Madjaroniju 11 i vracamo se nazad do kraja juna, al tada ce vec firma da plati kao relokaciju, 30 dana u korprativnom stanu dok se nas ne finalizuje... Nije lose, nije lose.... bice ovde dobro! :naughty::==D:
|
||||
|
||||
![]()
Bravo Score... :bravo: :bravo: :bravo:
Eeeeeee, ovo je izvestaj koji sam ocekivao od tebe. BAS mi je drago da se situacija poboljsava i bice to jos mnoooogo bolje. Svi moraju proci kroz period prilagodjavanja i prihvatanja nove sredine i nacina zivota, dobro to vama ide (pu, pu). Znam da ces pisati i dalje i da cu biti u pravu. Sve najbolje do ponovnog pisanja... :==D: |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Score;22908]
Nije lose, nije lose.... bice ovde dobro! :naughty::==D:[/QUOTE] TO smo hteli da cujemo :beer::bravo::bravo: (inace ja sam pasionirani obozavalac relocation packege-a :1072:) |
|
||||
|
||||
![]()
I tako odosmo mi da vidimo onu 5-bed nenormlnu kucu od 4,000 sqf skoro iz zajebancije, a kad ono...covece, palata, jbt! Jos uvek drveni zidovi, kind of, ali unutra...e, kupatilo u master spavacoj je oko 60 kvadrata i kad udjes u kupatilo ono ima svoje posebne tri prostorije sa nekim glupostima a po jacuzzi kadi mogu da se ganjam sa zenom, he, he, he... Dnevna soba....kratkovidi garant ne vide kraj sobe sa jednog kraja na drugi, ja sam 189 cm i da sam pljosnat ladno bi stao u televizor koji tamo stoji?! Katastrofa, ako se ovde uselimo moracu da koristim GPS za po kuci :1060:! Evo slike spolja dole. Jedini je problem sto je kuca dleko od office-a ali ima kompanijski shuttle koji krece nedaleko od kuce (i ima wi-fi ) i vozi direktno do firme i to dzabe, otpada trosak na benzin i mozda nam nece trebati drugi auto, tako da uzimajuci skuplju kucu, bar za pocetak, stedimo (a sve smo u fazonu stednje u p...)! Bar ne mora brinemo o racunu za grejanje :grin:
Mozda jos i bude stvarno nesto od onog BBQ partija o kome sam govorio...jeste, ima i bazen koji deli par kuca kao i par teniskih terena. Posle toga svratismo ovde u Monterez nebi li se malo odmorili i improvizovali nesto kao godisnji, ali jedino sto smo uspeli do sada je da sedimo u hotelskoj sobi posto smo se na napustenoj plazi kojom propirkava orkan smrzli ko dupeta. Neka, pa ne moz sve da uspe od prve..ili mozda i moze? Verujem da je samo pitanje stava...:;D:
|
|||
|
|||
![]()
Pet soba i pet kupatila ko ce to bre da odrzava :==D:? - mislim ako iz shuttle-a ujutru iskace latino kucna pomocnica onda je ok :grin:
|
|
|
![]() |