ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Prva koverta

Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad?

Prva koverta » DV2012 promenjena procedura - nema vise koverti? » Bitni linkovi
O prvoj koverti Formulari Korisne informacije Proverite prijavu Učlanite se

Thread Tools Display Modes
Staro 03.05.2011, 09:54
skiner_x skiner_x je offline
Član

Datum prijave: 02.05.2011
US lokacija: Chicago, Il
YU lokacija: Bresno Polje
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik djon Prikaz poruke
Sve je jasno objašnjeno na sledećem link-u:

http://www.travel.state.gov/visa/visa_4756.html

Dakle... Nigde se ne spominje koverta i iste neće biti. No, to je već ranije jasno definisano, još prošle godine u samom uputstvu za prijavu na DV2012.

Tvoj (I moj) sledeći korak je, popunjavanje dokumenata DS-122 i DS-230 i slanje istih klasičnom poštom (Ne e-mail-om) na dobro poznatu adresu (Možeš je naći na stranici dva, koju ćeš otovriti putem gore navedenog link-a). Osim ovih dokumenata potrebno je da pošalješ (Tj. pošaljemo) i dve fotografije (Naravno iste moraju zadovoljavati sve kriterijume) kao i štampanu stranicu (Onu koja ti se otvori kada proveravaš svoj status i na kojoj piše da si izabran za dalje procesuiranje) na kojoj se nalazi tvoj bar kod.

Sve ostale dokumente treba da prikupiš (I prevedeš kod sudskog tumača) ali ne i da ih šalješ (Please do not send any civil documents to the Kentucky Consular Center. Jasno piše na stranici tri, koju ćeš otovriti putem gore navedenog link-a), njih ćeš jednostavno poneti na razgovor u ambasadu, kada isti bude zakazan.

Dakle ukratko, ti sada jedino treba da odradiš STEP 2 (Koji možeš naći na stranici dva, koju ćeš otvoriti putem gore navedenog link-a).

I to je sve. Nakon toga čekaš (Tj. čekamo).

After all of your forms have been received and approved by the Kentucky Consular Center (KCC), based on visa availability, you MAY receive an interview appointment letter indicating the date, time, and location of your visa interview.

Note: The completed original Form(s) DS-230, Form DS-122 and photographs you submitted in Step 2, will be sent by KCC to the U.S. Embassy or Consulate where you will be interviewed.

Dakle sve je jasno da jasnije ne može biti.

P.S.
Sve ostale informacije, koje mogu biti kontradiktorne sa gore datim, nemoj slediti i nemoj dozvoliti da te zbune. Prati samo ona uputstva koja se nalaze na stranici koju ćeš otvoriti putem link-a gore (Jer si isti taj link mogao da pronađeš i na stranici putem koje si informisan da si dobitnik (Na kojoj se nalazi i tvoj bar kod)).
Dakle dva formulara, slike i ostampana ona strana sa case number-om i to je to? A u obrascu DS-0230 ima da se popuni adresa gde planiram da zivim "Permanent address in the United States where you intend to live, if
known (street address including ZIP code). Include the name of a person
who currently lives there." i adresa na koju da mi posalju zelenu kartu "Address in the United States where you want your Permanent
Resident Card (Green Card) mailed, if different from address in item #10
(include the name of a person who currently lives there)." a ja iskreno nemam pojma ni gde cu ziveti jos uvek pokusavam da stupim u kontakt sa drustvom, da li su ova polja obavezna i da li treba da se nazivi skola i zanimanja pisu na srpskom ili na engleskom?
Staro 03.05.2011, 12:54
IvanS IvanS je offline
Član

US lokacija: FLA
YU lokacija: Bg
Smile DV 2012 - nova pravila - citaj te pazljivo uputsva

Eh svi , pogledajte jos 1om , NEMORA DA SE IMAJU originali citaj pazljivo:
Passport(s) valid for six months beyond the intended date of entry into the U.S. for you and each family member applying for a visa.
Original documents or ]certified copies of all applicable civil documents listed in the Step 3 instructions.
Original Document Requirements
The applicant and each family member who will accompany the applicant to the United States will need to submit original documents or certified copies of the documents listed in section Step 3 from an appropriate office (authority, or issuing entity) in your country.

Translation Requirements

i dalje , morate imati prevode kod ovlascenoh sudskog tumaca
kao sto vam je rekao Bockyman
Staro 03.05.2011, 14:45
Bockyman's Avatar
Bockyman Bockyman je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.10.2009
US lokacija: Палатајн, Илиноис (Palatine, IL)
YU lokacija: Лесковац
Pošalji Skype™ poruku korisniku Bockyman
Red face

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ivans Prikaz poruke
eh svi , pogledajte jos 1om , nemora da se imaju originali citaj pazljivo:
Passport(s) valid for six months beyond the intended date of entry into the u.s. For you and each family member applying for a visa.
Original documents or ]certified copies of all applicable civil documents listed in the step 3 instructions.
Original document requirements
the applicant and each family member who will accompany the applicant to the united states will need to submit original documents or certified copies of the documents listed in section step 3 from an appropriate office (authority, or issuing entity) in your country.

Translation requirements

i dalje , morate imati prevode kod ovlascenoh sudskog tumaca
kao sto vam je rekao bockyman
не морате, а не: морате....

није потребан превод ако су документа на енглеском језику, или службеном језику земље у којој се обавља интервју.
а српски језик (као и хрватски и босански у хрватској и бих) је званични језик у нашој земљи...

ваљда је сада свима јасно...
Staro 03.05.2011, 14:55
IvanS IvanS je offline
Član

Nepromenjeno Dhl, slanje koverte,

eh , a sto se tice slanja,

jel ima neke veze ako se salje DHL - om na preporuceno,
i dali je nasa posta sigurna , il ne,
Nasa - srpska, (ne americka jos)
Staro 03.05.2011, 16:19
Isabelle Isabelle je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.09.2010
US lokacija: Houston,TX
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Mi sutra saljemo Fedex-om, ima i tracking number, i lijepo pratimo gdje nam je posiljka, i kad onaj sluzbenik preda u Kentaki, odmah po predavanju koverte ce nas nazvati..Dakle sto je sigurno, sigurno je...
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. (Mark Twain)

Prijava 05.10.2010 - I put.
DV 2012 - Nista, idemo hrabro dalje..
II put DV 2013 nista...ne damo se...
III put DV 2014 ...Nope!
IV put DV 2015.....Nope!
V put DV 2016.....????
Staro 03.05.2011, 16:22
IvanS IvanS je offline
Član

Post fedex

Sve je ok , - a gde ste nasli fedex, - ja samo dhl , koja je cifra za fedex
Staro 03.05.2011, 16:24
Bockyman's Avatar
Bockyman Bockyman je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.10.2009
US lokacija: Палатајн, Илиноис (Palatine, IL)
YU lokacija: Лесковац
Pošalji Skype™ poruku korisniku Bockyman
Nepromenjeno Пошта...

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ivans Prikaz poruke
eh , a sto se tice slanja,

jel ima neke veze ako se salje dhl - om na preporuceno,
i dali je nasa posta sigurna , il ne,
nasa - srpska, (ne americka jos)
наша пошта је врло,врло сигурна...
ми смо послали прошле године авионско писмо,са повратницом, коштало нас је око 350дин, писмо је стигло за 11 дана (то знамо са датума на повратници која нам је стигла).

не сумњам ја ни у dhl ни у fedex, али ми нешто говори да су бар 10 (десет) пута скупљи, ако не и више...
па ко воли...

ко шаље dhl-ом или fedex-ом нека јави колико кошта...
Staro 03.05.2011, 16:43
skiner_x skiner_x je offline
Član

US lokacija: Chicago, Il
YU lokacija: Bresno Polje
Nepromenjeno

Jel moze neko da mi kaze da li moram da popunim adrese gde cu stranovati i na koju da mi posalju green card i da li moze neko da mi kaze da li trebam da popunjavam pitanje 34. u DS-230 obrascu o prethodnim vojnim sluzbama posto sam sluzio vojsku civilno i da li mi je potrebna potvrda iz vojnog odseka za intervju?
Staro 03.05.2011, 16:54
lukau13 lukau13 je offline
Drug član

Datum prijave: 30.10.2009
US lokacija: I *heart* NYC
YU lokacija: Trebinje, BIH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik skiner_x Prikaz poruke
Jel moze neko da mi kaze da li moram da popunim adrese gde cu stranovati i na koju da mi posalju green card i da li moze neko da mi kaze da li trebam da popunjavam pitanje 34. u DS-230 obrascu o prethodnim vojnim sluzbama posto sam sluzio vojsku civilno i da li mi je potrebna potvrda iz vojnog odseka za intervju?
Ako vec znas kod koga ces bit, onda upisi sve podatke tacno, u suprotnom samo N/A!

A sto se tice, pitanja 34. DS-230, mislim da treba bez obzira sto je bila civilka i potvrda ti je onda neophodna!
Staro 03.05.2011, 17:02
milos milos je offline
Drug član

Datum prijave: 03.09.2006
US lokacija: izgleda nigde :(
YU lokacija: Nis
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik IvanS Prikaz poruke
Sve je ok , - a gde ste nasli fedex, - ja samo dhl , koja je cifra za fedex
Drugar je moj slao ove godine dhl-m u usa i za jednu kovertu sa 7-8 papira,u njoj da kazemo ne materijalne vrednosti platio je 3800 dinara ili 38€, pa ko voli nek izvoli, lepo je neko rekao pismo sa povratnicom 350 dinara i dovidjenja prijatno!

Pravila pisanja