ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 20.09.2012, 13:18
jazg jazg je offline
Član

Datum prijave: 20.09.2012
US lokacija: Houston, TX
YU lokacija: ZG
Nepromenjeno

ma sve je moguce!

ja sam se prijavio prvi puta za DV2012 i dobio! viza je već u putovnici!
Reply With Quote
Staro 20.09.2012, 13:40
Mr.Remba Mr.Remba je offline
Član

Datum prijave: 09.09.2012
YU lokacija: Osijek
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik helen Prikaz poruke
cini mi se da nikad nije bilo ovoliko zainteresovanih kao ove godine.
nije da ti se čini nego je tako, a i bit će sve više zainteresiranih jer je u našim državam sve veća kriza i po meni tu skoro nebude bilo bolje ako uopće ikad bude bilo bolje
Reply With Quote
Staro 20.09.2012, 14:34
Shoshana Shoshana je offline
Član

Datum prijave: 18.09.2012
Nepromenjeno

I ja se prijavljujem ove godine, prvi put...
Reply With Quote
Staro 20.09.2012, 17:55
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik MiCemoProbati Prikaz poruke
Evo jedno pitanje za koje mi cisto treba potvrda da vidim shvatih li dobro to sto sam do sad citao (a bilo ga je dosta) ili mi se sve smutilo.
Naime posto sam rodjen u BiH, a zivim u CG i imam CG drzavljanstvo, da li kada budem podnosio prijavu oni mene tretiraju kao da sam iz BiH grupe (tako sam shvatio) ili u grupu iz CG?
Dobro si shvatio. Prijavljuješ se preko BiH, odnosno preko zemlje u kojoj si rođen. Nije važno gdje sad živiš i koje državljanstvo imaš, ti si za njih Bosanac

DV 2020
Reply With Quote
Staro 21.09.2012, 08:52
Aden Aden je offline
Drug član

Datum prijave: 28.02.2012
US lokacija: Wisconsin
YU lokacija: Bosan i Hezegovina
Pošalji MSN poruku korisniku Aden
Nepromenjeno

Evo instrukcije za DV 2014 god.. pa navalite ja sam citao mislim da je samo jos jedna zemlja dodana u igru za 2014 ( manje sanse su nam hehe)

http://travel.state.gov/pdf/DV_2014_...grin::naughty:
Reply With Quote
Staro 22.09.2012, 10:40
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

There are NO COSTS or FEES to register for the DV Program.

Toliko o prici o placanju ove godine
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 22.09.2012, 19:11
lilika84 lilika84 je offline
Član

Datum prijave: 22.09.2012
Nepromenjeno

I ja cu se prijaviti 1. i nadam se poslednji put Srecno svima!
Reply With Quote
Staro 23.09.2012, 07:31
vesni vesni je offline
Član

Datum prijave: 19.04.2011
Nepromenjeno

Treci put se prijavljujemo ja i decko ,ali ja se nadam izvlacenju i u oktobru!
Reply With Quote
Staro 23.09.2012, 11:09
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bullet4MySelf Prikaz poruke
Thx za ove upute, ali ovo mi je zbunjujuce pod rednim brojem 6, traze, gdje smo rodeni i onda zemlju pod koju se mozemo prijaviti, roden sam u BiH, ali zivim i drzavljanstvo imam hrvatsko nemam bosansko niti sam ga imao, gore su mi naveli u kojoj drzavi sam roden pod tom zemljom idem, jel ima itko ovdje da se nasao u ovakvoj situaciji? stvarno nebih htio da i ove godine mi prijava propadne kao prosle, zbog neke gluposti..

6. Zemlja preko koje konkurišete za DV lutriju. Ako konkurišete preko zemlje koja je među zemljama koje mogu konkurisati, onda kliknete na YES kružić.
Pisao sam ti i juce cini mi se na drugoj temi, al nema veze. Najbolja opcija jeste da nazoves ili posaljes mail ambasadi.
U vecini pise da se kvalifikujes preko zemlje u kojoj si rodjen. ali ako intrukciju citas izmedju redova malo postane zbunjujuce

Citat:
To enter the DV program, you must be a native of one of the listed countries. See List Of Countries
By Region Whose Natives Qualify.
Native of a qualifying country: In most cases, this means the country in which you were born.

Ovo ispod ne vazi za tebe

However, there are two other ways you may be able to qualify. First, if you were born in a country whose
natives are ineligible but your spouse was born in a country whose natives are eligible, you can claim
your spouse’s country of birth – provided that both you and your spouse are on the selected entry, are
issued visas, and enter the United States simultaneously. Second, if you were born in a country whose
natives are ineligible, but neither of your parents was born there or resided there at the time of your birth,
you may claim nativity in one of your parents’ countries of birth if it is a country whose natives qualify for
the DV-2014 program.
Znaci ako ovo gledamo svkako preko zemlje u kojoj si rodjen...

A onda opet pise
Citat:
Your country of eligibility is not related to where you live.
Citat:
“Native” ordinarily means someone born in a particular country, regardless of the individual’s current country of residence or nationality. For immigration purposes, “native” can also mean someone who is entitled to be “charged” to a country other than the one in which he/she was born under the provisions of Section 202(b) of the Immigration and Nationality Act.
Citat:
In general, people are not considered residents of a country in which they were not born or legally naturalized,
E po svemu ovome sudeci tebi se svakako vodi zemlja gde si rodjen, ali ni meni nije jasno, da ako imas drzavljanstvo jedne zemlje, znaci da pripadas tamo.

Kazem ti, najbolje je da posaljes mail ambasadi ili da ih nazoves telefonom i da im objasnis o cemu se radi. I da ti daju konkretan odgovor jer ne zelis da te diskvalifikuju.jedna verzija je da stavis mesto rodjenja pri prijavi, a kada budes slao dokumenta stavis ambasadu u Hrvatskoj.
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 24.09.2012, 15:32
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Slucajno sam sad naleteo prebacujuci kanale na Nacionalni dnevnik TV Pink. Bas tada je bio prilog o lutriji DV-2014. Prilog je nazvan "Upozorenje", a onda je novinar poceo da objasnjava sta je lutrija, da je lutrija besplatna, da pocinje 2. Oktobra, i da se kandidati cuvaju prevaranata koji to naplacuju. Zatim su u prilog ubacili i generalnog konzula ambasade koji je u razgovoru sa novinarom to isto ponovila. Prilog je trajao 4-5 minuta po mojoj proceni.
Ne razumem cime ta informacija zavredjuje toliku paznju za siroke narodne mase pa da je smeste cak u pvom delu Dnevnika?! Verovatno ce taj prilog biti i u centralnom Dnevniku u 18.30h pa ko zeli neka ga pogleda.
Bas super sto Pink popularizuje lutriju u Dnevniku! Cela Srbija ce da se prijavi!
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja