![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Nisam mogao da nadjem prethodni post u kome pise o kakvom poslu na crno pricamo, ali pokusacu da pomognem:
1. Ako radis u firmi a nisi prijavljen, onda si unemployed 2. Posto vidim da spominjes freelance, ako si IT-jevac ili nudis usluge vezane za ugovor, onda si independent contractor ili consultant 3. Ako radis nesto drugo na crno, tipa shveljanje shanirane robe ili narkoticna sredstva i psihotropne supstance, onda bih ti savetovao da to ne prijavljujes kao employment ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Hahaha... ma ti šaneri i dileri bi najbolje prošli
![]() Više sam imala na umu ljude koji rade legalno ali nisu prijavljeni iz nekog razloga ili su na probnom radu a nisu pod ugovorom. Npr freelance fotografi, grafički ili web dizajneri, prevodioci, frizeri koji zarađuju za život a nisu nigde prijavljeni i sl. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
To spada pod independent contractor ili consultant, posto sam i ja jedan od njih (IT Project Manager, a vikendima radim stock fotografiju). Ukoliko na bilo koji nacin imas regulisano ili prijavljene prihode, ili ako placas porez na pare koje si dobio/la, onda si self employed.
Sve ostalo, svaka kinta koja se zaradi na ruku, bez prijave sa strane poslodavca, moze slobodno da prijavis da si unemployed |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Da li je tako i u originalnom on-line obrascu? Da li treba poslati dokumente u SAD? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://serbian.serbia.usembassy.gov/...dokumenti.html Viza odeljenje u Stejt Departmentu je donelo odluku da Nacionalni viza centar (NVC) preuzme sada nadležnost u veza sa prikupljanem dokumentacije od podnosilaca zahteva za vizu i zakazivanjem finalnih razgovora u konzularnim odeljenjima van SAD. Trenutno NVC vrsi pleged dokumantacije primljenih od podnosilaca zahteva za useljenje i zakazuje finalne razgovore za ovaj Konzulat. NVC će kontaktirati svakog podnosioca zahteva u vezi sa ovom procedurom. |
|
|||
|
|||
![]()
Pa zar nije pisalo da ne treba nista da se salje postom?Nista sad ne kontam?Da li sad i ako smo poslali ds260 treba da saljem i ostalu dokumentaciju postom?
|
|
|||
|
|||
![]()
PROMENJENA PROCEDURA ZA DV-2015
Program lutrijske vize DV-2015 od ove godine biće "paperless". To znači da osobe koje su izvučene u programu DV-2015 neće više slati u KCC papirne formulare već će morati da popune elektronski formular DS-260, ali tek od 19. maja 2014.! Imajte u vidu da će biti potrebno da dok popunjavate ovaj online formular prikačite (upload) i vašu fotografiju u elektronskom obliku (JPEG)! Fotografiju MORATE prikačiti uz formular. Isto tako, u formular obavezno upišite broj mobilnog telefona i aktivnu imejl adresu radi lakše komunikacije sa vama. NEMOJTE raditi ništa više od onoga što se traži od vas u datom trenutku. Ovo je tekst preuzet sa sajta ambasade amerike u Srb.Lepo pise da nema slanja dokumentacije.Ali, pise da treba odraditi upload slike iako takve opcije u DS260 nema nigde.Ko je sad ovde lud? |
|
||||
|
||||
![]()
Samo vi stavite ono sto se trazi od vas. Vi ste DOBITNICI, ako bude nesto trebalo obavestice vas. Ako nije bio korak "picture upload", onda slika i ne treba u ovom trenutku.
Ako bas hocete posaljite im e-mail sa atacmentom ![]()
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
|||
|
|||
![]()
Ćao ljudi
![]() ![]() ![]() Posvetila sam jučerašnji dan iščitavanju foruma koji ima dosta korisnih informacija i ono što sam primetila jeste da se ovogodišnji postupak razlikuje od prethodnih godina pa želim da tu informaciju podelim sa onima koji su još manje informisani od mene, ako je to moguće ![]() Pročitala sam na ovom linku brdo korisnih informacija vezanih za proceduru oko popunjavanja DS-260 koji je, kako razumem, u ovoj fazi najbitniji. Pored toga, postoji dosta informacija vezanih za sam intervju. S' оbzirom da sam u dugogodišnjoj vezi, planiramo sklapanje braka pred intervju te se nadamo da ćemo oboje dobiti green card. Nadam se da će ta mogućnost postojati i ove godine i ukoliko bilo ko ima neku informaciju ili savet u vezi sa tim bilo bi lepo da to podeli sa nama ![]() |
![]() |
|
|
![]() |