ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 23.05.2014, 17:48
Nikolaniko Nikolaniko je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2013
US lokacija: Scottsdale, AZ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Nisam mogao da nadjem prethodni post u kome pise o kakvom poslu na crno pricamo, ali pokusacu da pomognem:

1. Ako radis u firmi a nisi prijavljen, onda si unemployed
2. Posto vidim da spominjes freelance, ako si IT-jevac ili nudis usluge vezane za ugovor, onda si independent contractor ili consultant
3. Ako radis nesto drugo na crno, tipa shveljanje shanirane robe ili narkoticna sredstva i psihotropne supstance, onda bih ti savetovao da to ne prijavljujes kao employment
Reply With Quote
Staro 23.05.2014, 18:01
Dalila Dalila je offline
Drug član

Datum prijave: 08.05.2014
Nepromenjeno

Hahaha... ma ti šaneri i dileri bi najbolje prošli Šalim se, naravno
Više sam imala na umu ljude koji rade legalno ali nisu prijavljeni iz nekog razloga ili su na probnom radu a nisu pod ugovorom. Npr freelance fotografi, grafički ili web dizajneri, prevodioci, frizeri koji zarađuju za život a nisu nigde prijavljeni i sl.
Reply With Quote
Staro 23.05.2014, 18:43
bmilos bmilos je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2008
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Nikolaniko Prikaz poruke
Nisam mogao da nadjem prethodni post u kome pise o kakvom poslu na crno pricamo, ali pokusacu da pomognem:

1. Ako radis u firmi a nisi prijavljen, onda si unemployed
2. Posto vidim da spominjes freelance, ako si IT-jevac ili nudis usluge vezane za ugovor, onda si independent contractor ili consultant
3. Ako radis nesto drugo na crno, tipa shveljanje shanirane robe ili narkoticna sredstva i psihotropne supstance, onda bih ti savetovao da to ne prijavljujes kao employment
Konkretno ja radim kao dog groomer, frizer za pse. Radim u jednom salonu na crno, a radim i kao freelancer za sebe svakako ću upisati unemployed. Mislim da je to najpametnije, a naveo sam to kao posao koji bih obavljao po dolasku u SAD.
25.02.2015. - Intervju
Reply With Quote
Staro 23.05.2014, 19:33
Nikolaniko Nikolaniko je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2013
US lokacija: Scottsdale, AZ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dalila Prikaz poruke
Npr freelance fotografi, grafički ili web dizajneri,
To spada pod independent contractor ili consultant, posto sam i ja jedan od njih (IT Project Manager, a vikendima radim stock fotografiju). Ukoliko na bilo koji nacin imas regulisano ili prijavljene prihode, ili ako placas porez na pare koje si dobio/la, onda si self employed.

Sve ostalo, svaka kinta koja se zaradi na ruku, bez prijave sa strane poslodavca, moze slobodno da prijavis da si unemployed
Reply With Quote
Staro 23.05.2014, 22:39
Tomislav1970 Tomislav1970 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnywalker Prikaz poruke
Evo ovdje pdf (10 MB) novog, aktualnog ds-260 formulara, detaljno opisana sva polja. Nista strasno, standardna pitanja.

http://www.filedropper.com/screensho...uestions3-2014
Vidim da u ovom pdf-u, na strani 6. tacka 6. pise da se, nakon popunjavanja on-line obrazca DS260, treba poslati sva dokumenta i slike u NVC (National Visa Centar)

Da li je tako i u originalnom on-line obrascu?
Da li treba poslati dokumente u SAD?
Reply With Quote
Staro 23.05.2014, 23:01
Tomislav1970 Tomislav1970 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tomislav1970 Prikaz poruke
Vidim da u ovom pdf-u, na strani 6. tacka 6. pise da se, nakon popunjavanja on-line obrazca DS260, treba poslati sva dokumenta i slike u NVC (National Visa Centar)

Da li je tako i u originalnom on-line obrascu?
Da li treba poslati dokumente u SAD?
Vidim sad da tako pise i na web stranici US ambasade u Beogradu (dodao bih u prethodni posta, ali je zakljucan)
http://serbian.serbia.usembassy.gov/...dokumenti.html

Viza odeljenje u Stejt Departmentu je donelo odluku da Nacionalni viza centar (NVC) preuzme sada nadležnost u veza sa prikupljanem dokumentacije od podnosilaca zahteva za vizu i zakazivanjem finalnih razgovora u konzularnim odeljenjima van SAD. Trenutno NVC vrsi pleged dokumantacije primljenih od podnosilaca zahteva za useljenje i zakazuje finalne razgovore za ovaj Konzulat. NVC će kontaktirati svakog podnosioca zahteva u vezi sa ovom procedurom.
Reply With Quote
Staro 23.05.2014, 23:15
brunash brunash je offline
Član

Datum prijave: 23.05.2014
Nepromenjeno

Pa zar nije pisalo da ne treba nista da se salje postom?Nista sad ne kontam?Da li sad i ako smo poslali ds260 treba da saljem i ostalu dokumentaciju postom?
Reply With Quote
Staro 23.05.2014, 23:22
brunash brunash je offline
Član

Datum prijave: 23.05.2014
Nepromenjeno

PROMENJENA PROCEDURA ZA DV-2015

Program lutrijske vize DV-2015 od ove godine biće "paperless".

To znači da osobe koje su izvučene u programu DV-2015 neće više slati u KCC papirne formulare već će morati da popune elektronski formular DS-260, ali tek od 19. maja 2014.! Imajte u vidu da će biti potrebno da dok popunjavate ovaj online formular prikačite (upload) i vašu fotografiju u elektronskom obliku (JPEG)! Fotografiju MORATE prikačiti uz formular. Isto tako, u formular obavezno upišite broj mobilnog telefona i aktivnu imejl adresu radi lakše komunikacije sa vama.

NEMOJTE raditi ništa više od onoga što se traži od vas u datom trenutku.
Ovo je tekst preuzet sa sajta ambasade amerike u Srb.Lepo pise da nema slanja dokumentacije.Ali, pise da treba odraditi upload slike iako takve opcije u DS260 nema nigde.Ko je sad ovde lud?
Reply With Quote
Staro 24.05.2014, 03:12
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Samo vi stavite ono sto se trazi od vas. Vi ste DOBITNICI, ako bude nesto trebalo obavestice vas. Ako nije bio korak "picture upload", onda slika i ne treba u ovom trenutku.
Ako bas hocete posaljite im e-mail sa atacmentom

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 24.05.2014, 13:32
beba.kg beba.kg je offline
Član

Datum prijave: 18.05.2014
US lokacija: Morristown, New Jersey
YU lokacija: Kragujevac
Smile

Ćao ljudi Za početak želim da vam kažem da je forum sjajan Iz tehničkih razloga nisam mogla pre da se javim. Prvo da sa svima podelim lepu vest, izvučena sam, case number 2015EU00024xxx
Posvetila sam jučerašnji dan iščitavanju foruma koji ima dosta korisnih informacija i ono što sam primetila jeste da se ovogodišnji postupak razlikuje od prethodnih godina pa želim da tu informaciju podelim sa onima koji su još manje informisani od mene, ako je to moguće Ove godine se popunjavanje formulara vrši online, a ne u papirnoj formi.

Pročitala sam na ovom linku brdo korisnih informacija vezanih za proceduru oko popunjavanja DS-260 koji je, kako razumem, u ovoj fazi najbitniji. Pored toga, postoji dosta informacija vezanih za sam intervju.
S' оbzirom da sam u dugogodišnjoj vezi, planiramo sklapanje braka pred intervju te se nadamo da ćemo oboje dobiti green card. Nadam se da će ta mogućnost postojati i ove godine i ukoliko bilo ko ima neku informaciju ili savet u vezi sa tim bilo bi lepo da to podeli sa nama
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja