![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Gde ko planira da ide i zašto? » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Nikada nije kasno, mi smo ovdje stigli u 40- tim I na putu smo da imamo sve što je potrebno za jedan normalan život. Nije lako ali radom i pozitivnim stavom sve se može.
Uvijek igrate i nikada ne odustajete.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Prethodnih pet postova pomereno iz teme "New York City, New York".
Moderator
|
|||
|
|||
![]()
Nevreme praćeno tornadom odnelo 14 života u SAD
http://rs.n1info.com/a245816/Svet/Sv...ota-u-SAD.html Naleteo sam na ovu vest, pa čisto da se imaju u vidu vremenske prilike/neprilike.
|
|||
|
|||
![]()
Tornado alley... Svake godine bude tako. To vise i nisu vesti
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ja moram priznati da me fascinira koliko nas odluku o tome gdje otici donosi skoro iskljucivo na osnovu toga da li imamo nekoga u tom gradu ili ne.
Naravno da je bitno, ali recimo, ako bi birali izmedju lokacije A gdje imate zagarantovan posao, ali nigdje nikoga, i lokacije B, gdje imate dobrog prijatelja, ali nemate posla, na sta bi se odlucili (ako su svi ostali parametri isti)? Koliko osoba razmislja da ode recimo negdje gdje je nezaposlenost manja, klima ljepsa, skole bolje ocijenjene, nekretnine jeftinije, sigurnije, ali da krecete bas od nule, bez igdje ikoga? Evo npr kako sam ja pokusao da suzim izbor. Naravno, nece nam kriteriji svima biti isti (nekom je skola nevazna), niti ce imati istu vaznost, ali ja sam ovako krenuo. Crveno oznake u uglovima su komentari sa linkovima na trulia.com, rent.com, great-schools itd. ![]() Inace, brat mi je u Syracuse-u, i on insistira da dodjemo tamo, ali se meni bas ne ide iz gore navedenih razloga. A i vec smo bili jednom, i nije lose, mada ima puno boljih lokacija u SAD - a jednom kada pustis korijene, ne preseljava se tek tako. |
|
|||
|
|||
![]()
LJ75, vidim da si uradio domacu zadacu i da imas dileme. Kao sto si i sam rekao, svako ima svoje razloge zasto izabere bas odredjenu destinaciju. Neko ce izbrati mjesto gdje ima nekoga jer ima malo novca i treba mu sva moguca pomoc za start, pa ce kad stane na noge tragati za boljim uslovima, skolama, poslovima. Neko ko ima novac mozda ce ipak odmah donijeti odluku i izabrati mjesto koje ispunjava sve njegove uslove i ne pomjerati se narednih godina. Svako od nas je svoj svijet koji cine razne okolnosti, od djece, novca, porodicnih veza. Ja licno ne mogu da planiram tako daleko. Voljela bih da mogu. Idemo korak po korak, dan po dan. Kad se ispune neki osnovni uslovi, onda mozemo od zivota da trazimo vise i da biramo. Kao kad procitas neku knjigu i onda se pojavi ekranizacija te price. Nekad si zaista tu pricu zamisljao bas tako, a nekad je cisto razocarenje i ne mozes da je povezes sa zamisljenim.
Sam stvaras svoju pricu, daj sve od sebe i sigurno mora donijeti plodove. Srecno u odluci |
|
|||
|
|||
![]()
U pravu si sto se dilema tice.
Btw, ti si to malo bolje od mene opisala sa aspekta emocija, a mozda ima veze i sa dominantnom stranom mozga. Ne trazim ja nikakvu validaciju svog pristupa, ali opet kazem, fascinira me kako olako ljudi donesu odluku da odu npr. u Chicago na osnovu samo jednog kriterija (poznanstvo /porodica). Opet, sto se razmisljanja unaprijed tice, ako je ikad potrebno, onda je to kod ovih stvari, jer je pred vama (nadam se i nama) uskoro jedna od najvaznijih odluka koju cemo donijeti u zivotu. Meni bi Amerika bila 4. kontinent na kojem zivim (preko 3 godine), i eto, uz rizik da zvucim patronizirajuce, mislim da treba jako dobro razmisliti gdje idemo, i porodica i prijatelji ne bi trebali da ucestvuju sa (u prosjeku) 25% u toj odluci. Naravno, ko ide bez ikakvih sredstava nema bas puno izbora, tako da to postaje 100%. I na kraju, ako postoji jedna drzava na svijetu gdje vazi THINK BIG pristup, onda je to SAD. I naravno, sretno opet svima na sta god se odlucili. |
|
||||
|
||||
![]()
LJ75, ne ogu da uđem u tabelu (postoji li link uopšte ili je nešto do mog pretraživača?).
Što se nas tiče, kada bi bili izvučeni nekako bi logično bilo da idemo tamo gde imamo free smeštaj a to je Honolulu, ali nemamo nikakav posao tamo, život na Havajima je generalno skup i ne znam da li bi to bio dobar start. Tako da, koliko god želim da vidim taj deo mislim da bih ipak radije otišla negde gde je život malo jeftiniji, gde se lakše dolazi do posla itd. Naravno, izbor bi bio mnogo lakši da smo u pitanju samo suprug i ja ali kada imate malo dete morate dva puta razmisliti o svemu.
|
|||
|
|||
![]()
Evo jedan predlog od mene - ziveti negde u NJ, a traziti posao/raditi u NYC. Predlazem Essex county.
|
![]() |
|
|
![]() |