ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » Gde ko planira da ide i zašto? » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 25.04.2017, 19:09
kdragan77's Avatar
kdragan77 kdragan77 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2015
US lokacija: Castle Rock Colorado
YU lokacija: Banja Luka
Pošalji Skype™ poruku korisniku kdragan77
Nepromenjeno

Nikada nije kasno, mi smo ovdje stigli u 40- tim I na putu smo da imamo sve što je potrebno za jedan normalan život. Nije lako ali radom i pozitivnim stavom sve se može.
Uvijek igrate i nikada ne odustajete.
10.08.2021. Postali USA drzavljanini
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY
Reply With Quote
Staro 30.04.2017, 12:12
messerschmitt messerschmitt je offline
Drug član

Datum prijave: 04.11.2010
US lokacija: Iowa Des Moines
YU lokacija: Bosna i Hercegovina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kdragan77 Prikaz poruke
Nikada nije kasno, mi smo ovdje stigli u 40- tim I na putu smo da imamo sve što je potrebno za jedan normalan život. Nije lako ali radom i pozitivnim stavom sve se može.
Uvijek igrate i nikada ne odustajete.

Hvala Vam svima na podršci i ja imam dvoje djece i velika mi je želja u Ameriku imamo tamo porodicu koja nam je spremna pomoći i tako
2018> HAS NOT BEEN SELECTED
Reply With Quote
Staro 01.05.2017, 06:30
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno Pomereni postovi iz teme New York City, New York

Prethodnih pet postova pomereno iz teme "New York City, New York".

Moderator
Staro 02.05.2017, 08:58
Dok. Dok. je offline
Drug član

Datum prijave: 09.11.2015
Nepromenjeno

Nevreme praćeno tornadom odnelo 14 života u SAD
http://rs.n1info.com/a245816/Svet/Sv...ota-u-SAD.html

Naleteo sam na ovu vest, pa čisto da se imaju u vidu vremenske prilike/neprilike.
Staro 02.05.2017, 10:12
NYCB NYCB je offline
Drug član

Datum prijave: 07.03.2017
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: NS
Nepromenjeno

Tornado alley... Svake godine bude tako. To vise i nisu vesti
Reply With Quote
Staro 02.05.2017, 13:35
LJ75 LJ75 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.09.2016
Nepromenjeno

Ja moram priznati da me fascinira koliko nas odluku o tome gdje otici donosi skoro iskljucivo na osnovu toga da li imamo nekoga u tom gradu ili ne.

Naravno da je bitno, ali recimo, ako bi birali izmedju lokacije A gdje imate zagarantovan posao, ali nigdje nikoga, i lokacije B, gdje imate dobrog prijatelja, ali nemate posla, na sta bi se odlucili (ako su svi ostali parametri isti)?

Koliko osoba razmislja da ode recimo negdje gdje je nezaposlenost manja, klima ljepsa, skole bolje ocijenjene, nekretnine jeftinije, sigurnije, ali da krecete bas od nule, bez igdje ikoga?

Evo npr kako sam ja pokusao da suzim izbor. Naravno, nece nam kriteriji svima biti isti (nekom je skola nevazna), niti ce imati istu vaznost, ali ja sam ovako krenuo. Crveno oznake u uglovima su komentari sa linkovima na trulia.com, rent.com, great-schools itd.

Inace, brat mi je u Syracuse-u, i on insistira da dodjemo tamo, ali se meni bas ne ide iz gore navedenih razloga. A i vec smo bili jednom, i nije lose, mada ima puno boljih lokacija u SAD - a jednom kada pustis korijene, ne preseljava se tek tako.
Reply With Quote
Staro 02.05.2017, 14:33
harmonija harmonija je offline
Drug član

Datum prijave: 02.06.2016
Nepromenjeno

LJ75, vidim da si uradio domacu zadacu i da imas dileme. Kao sto si i sam rekao, svako ima svoje razloge zasto izabere bas odredjenu destinaciju. Neko ce izbrati mjesto gdje ima nekoga jer ima malo novca i treba mu sva moguca pomoc za start, pa ce kad stane na noge tragati za boljim uslovima, skolama, poslovima. Neko ko ima novac mozda ce ipak odmah donijeti odluku i izabrati mjesto koje ispunjava sve njegove uslove i ne pomjerati se narednih godina. Svako od nas je svoj svijet koji cine razne okolnosti, od djece, novca, porodicnih veza. Ja licno ne mogu da planiram tako daleko. Voljela bih da mogu. Idemo korak po korak, dan po dan. Kad se ispune neki osnovni uslovi, onda mozemo od zivota da trazimo vise i da biramo. Kao kad procitas neku knjigu i onda se pojavi ekranizacija te price. Nekad si zaista tu pricu zamisljao bas tako, a nekad je cisto razocarenje i ne mozes da je povezes sa zamisljenim.

Sam stvaras svoju pricu, daj sve od sebe i sigurno mora donijeti plodove. Srecno u odluci
Reply With Quote
Staro 02.05.2017, 15:33
LJ75 LJ75 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.09.2016
Nepromenjeno

U pravu si sto se dilema tice.

Btw, ti si to malo bolje od mene opisala sa aspekta emocija, a mozda ima veze i sa dominantnom stranom mozga.

Ne trazim ja nikakvu validaciju svog pristupa, ali opet kazem, fascinira me kako olako ljudi donesu odluku da odu npr. u Chicago na osnovu samo jednog kriterija (poznanstvo /porodica).

Opet, sto se razmisljanja unaprijed tice, ako je ikad potrebno, onda je to kod ovih stvari, jer je pred vama (nadam se i nama) uskoro jedna od najvaznijih odluka koju cemo donijeti u zivotu.

Meni bi Amerika bila 4. kontinent na kojem zivim (preko 3 godine), i eto, uz rizik da zvucim patronizirajuce, mislim da treba jako dobro razmisliti gdje idemo, i porodica i prijatelji ne bi trebali da ucestvuju sa (u prosjeku) 25% u toj odluci. Naravno, ko ide bez ikakvih sredstava nema bas puno izbora, tako da to postaje 100%.

I na kraju, ako postoji jedna drzava na svijetu gdje vazi THINK BIG pristup, onda je to SAD. I naravno, sretno opet svima na sta god se odlucili.
Reply With Quote
Staro 02.05.2017, 15:35
Mariquita's Avatar
Mariquita Mariquita je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.01.2016
US lokacija: Hawaii
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

LJ75, ne ogu da uđem u tabelu (postoji li link uopšte ili je nešto do mog pretraživača?).
Što se nas tiče, kada bi bili izvučeni nekako bi logično bilo da idemo tamo gde imamo free smeštaj a to je Honolulu, ali nemamo nikakav posao tamo, život na Havajima je generalno skup i ne znam da li bi to bio dobar start. Tako da, koliko god želim da vidim taj deo mislim da bih ipak radije otišla negde gde je život malo jeftiniji, gde se lakše dolazi do posla itd. Naravno, izbor bi bio mnogo lakši da smo u pitanju samo suprug i ja ali kada imate malo dete morate dva puta razmisliti o svemu.
DV2019 -
Reply With Quote
Staro 03.05.2017, 01:26
NYCB NYCB je offline
Drug član

Datum prijave: 07.03.2017
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: NS
Nepromenjeno

Evo jedan predlog od mene - ziveti negde u NJ, a traziti posao/raditi u NYC. Predlazem Essex county.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja