ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 23.03.2011, 22:29
spectra's Avatar
spectra spectra je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.10.2009
US lokacija: California
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

@annasa, iskrene cestitke! :bravo: :1081: :bravo: :1081:
I mi se uskoro spremamo na interview u Sarajevu. Interesuje me, sta si to prevodila kod sudskog tumaca, jer na sajtu pise da se ne mora nista prevoditi ako je nekom od sluzbenih jezika?

@noki, takodjer sve najbolje na novom kontinentu! :) :1081:

Bas me raduje kad cujem lijepe vijesti, i svi vi koji ostvarujete svoje ciljeve jednostavno mi popravite raspolozenje ovakvim postovima! :)
A nadam se da cemo uskoro i mi svoju radost podijeliti s vama! :woohoo:
Prva koverta stigla: 25.05.2010.
Prva koverta vracena: 31.05.2010.
Stigla koverta u KCC: 02.06.2010.
Završen ljekarski: 21.03.2011.
The Day: 01.04.2011.
Green Day 06.04.2011
Staro 24.03.2011, 00:27
noki noki je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno

Hvala,hvala zelim svima vama da pozelenite sto pre!!!!
Staro 24.03.2011, 07:01
annasa annasa je offline
Član

Datum prijave: 03.02.2011
US lokacija: SLC
YU lokacija: Sarajevo
Nepromenjeno

Hvala mnogo,nadam se i vi uskoro :1081:.Ovako,kazem da smo mi bas sve sto je god ko spomenuo da bi trebalo prikupili i stavili u neke svoje dodatne dokumente,pa tako i preveli - uvjerenja o nekaznjaznjavanju,potvrde sa suda,te njegov military records tj.onaj papir koji se vadi u opstini i diplome,to su uzeli.

Mnogo sreceeeeeeeee
Staro 24.03.2011, 10:22
lenhi lenhi je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.07.2009
Nepromenjeno

[QUOTE=annasa;21511]Hvala mnogo,nadam se i vi uskoro :1081:.Ovako,kazem da smo mi bas sve sto je god ko spomenuo da bi trebalo prikupili i stavili u neke svoje dodatne dokumente,pa tako i preveli - uvjerenja o nekaznjaznjavanju,potvrde sa suda,te njegov military records tj.onaj papir koji se vadi u opstini i diplome,to su uzeli.

Mnogo sreceeeeeeeee[/QUOTE]
Takođe mislim da je nepotrebno bilo vaditi internacionalne rodne listove. Znači da ne bude zabune za ljude koji budu dalje čitali, možeš li nam reći da jednostavno više od onoga što je pisalo na sajtu dvselectee.state.gov kao potrebni dokumenti, niti su vam tražili niti su vam uzimali?
Staro 24.03.2011, 14:47
annasa annasa je offline
Član

Nepromenjeno

Takođe mislim da je nepotrebno bilo vaditi internacionalne rodne listove. Znači da ne bude zabune za ljude koji budu dalje čitali, možeš li nam reći da jednostavno više od onoga što je pisalo na sajtu dvselectee.state.gov kao potrebni dokumenti, niti su vam tražili niti su vam uzimali?

Sve sto pise na sajtu da treba su uzeli,znaci oko toga nema zabune s tim da je sluzbenica pitala imate li internacionalni rodni list (iako je suprug prvo pokazao orginalni),sto smo i imali za svaki slucaj i uzela je.
Staro 24.03.2011, 18:16
lenhi lenhi je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

[QUOTE=annasa;21521]Takođe mislim da je nepotrebno bilo vaditi internacionalne rodne listove. Znači da ne bude zabune za ljude koji budu dalje čitali, možeš li nam reći da jednostavno više od onoga što je pisalo na sajtu dvselectee.state.gov kao potrebni dokumenti, niti su vam tražili niti su vam uzimali?

Sve sto pise na sajtu da treba su uzeli,znaci oko toga nema zabune s tim da je sluzbenica pitala imate li internacionalni rodni list (iako je suprug prvo pokazao orginalni),sto smo i imali za svaki slucaj i uzela je.[/QUOTE]

Jasno je da su vam uzeli sve što piše na sajtu da treba. Ja sam pitao jesu li uzeli nešto što ne piše na sajtu da treba a da ste imali kod sebe? Jeste li razgovor u ambasadi vodili na engleskom ili na maternjem jeziku, ili im je bilo svejedno?

Kako ste prošli na ljekarskom pregledu, da li je bilo nekih različitih procedura i detalja tokom pregleda od onih koje su već prošli ljudi sa foruma u Beogradu i koje su na forumu već objasnili? Da li su na pregledu insistirali na kartonima sa primljenim vakcinama da donesete, i da li ste standardno primili 2 vakcine kao što je opisano na forumu iz iskustva izvučenih forumaša?
Staro 24.03.2011, 18:47
annasa annasa je offline
Član

Nepromenjeno

[QUOTE=lenhi;21523]Jasno je da su vam uzeli sve što piše na sajtu da treba. Ja sam pitao jesu li uzeli nešto što ne piše na sajtu da treba a da ste imali kod sebe? Jeste li razgovor u ambasadi vodili na engleskom ili na maternjem jeziku, ili im je bilo svejedno?

Kako ste prošli na ljekarskom pregledu, da li je bilo nekih različitih procedura i detalja tokom pregleda od onih koje su već prošli ljudi sa foruma u Beogradu i koje su na forumu već objasnili? Da li su na pregledu insistirali na kartonima sa primljenim vakcinama da donesete, i da li ste standardno primili 2 vakcine kao što je opisano na forumu iz iskustva izvučenih forumaša?[/QUOTE

Razgovor je bio na engleskom,ali i ne mora,jer je sa konzulicom i prevodilac u slucaju da ne poznajete jezik,tako da to nije problem.

Ljekarski je prosao bez problema,u Eurofarmu,fizikalni pregled,ocni pregled,standardna historija bolesti,vadjenje krvi i to samo na sifilis jer ne rade vise na hiv,otisli do rdc u pofalicima (dom zeljeznicara),slikali pluca i vratili se do njih u eurofarm te primili po dvije vakcine jer nismo imali karton o vakcinaciji niti su insistirali na njemu,objaasnila mi je da imaju proceduru u slucaju da nemate karton tako je i bilo,ali ako ga kojim slucajem imate kod sebe svakako da ponesete,vakcina kosta 36 KM.Svu medicinsku dokumentaciju je poslala na ambasadu postom.Snimak pluca nam je dala i rekla da ga obavezno ponesemo kad budemo putovali i dala nam potvrdu o vakcinama sto isto nosimo sa sobom u USA.
Staro 25.03.2011, 18:42
lenhi lenhi je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

[QUOTE=annasa;21521]
Sve sto pise na sajtu da treba su uzeli,znaci oko toga nema zabune s tim da je sluzbenica pitala imate li internacionalni rodni list (iako je suprug prvo pokazao orginalni),sto smo i imali za svaki slucaj i uzela je.[/QUOTE]
Još me zanima da li ste predali jedan vjenčani list za oboje, ili ste predali ukupno 2 (jedan za tebe, jedan za supruga)? Da li su i to tražili u internacionalnoj formi?
Staro 25.03.2011, 19:35
annasa annasa je offline
Član

Nepromenjeno

Samo jedan vjencani list za oboje,trazila je internacionalni.
Staro 25.03.2011, 20:37
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
US lokacija: San Francisco Bay
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

[QUOTE=lenhi;21544]Još me zanima da li ste predali jedan vjenčani list za oboje, ili ste predali ukupno 2 (jedan za tebe, jedan za supruga)? Da li su i to tražili u internacionalnoj formi?[/QUOTE]

Jel ovo ozbiljno pitanje, mislim stvarno...Pa ljudi su u istom braku, isli na isti interview, zasto bi pobogu nosili dve vencanice?! Pa i da jesu one bi izgledale apsolutno identicno??

Pravila pisanja