ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 29.02.2012, 21:35
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

[QUOTE=Photographer;27412]Jedno pitanje posto je na sajtu dosta konfuzno objasnjeno. Da li je obavezna potvrda iz suda ili je dovoljna samo iz policije?

Koliko sam tamo procitao potvrda iz suda je potrebna samo ako je osoba osudjivana:

[url]http://www.travel.state.gov/visa/visa_4760.html[/url]

Dakle, da li je potrebna potvrda iz suda ako nisi osudjivan ili ne?[/QUOTE]

Jeste, potrebna je potvrda od suda da nisi osudjivan, kao i ona od MUP-a.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Staro 29.02.2012, 23:17
vesnat vesnat je offline
Član

Datum prijave: 28.02.2012
Nepromenjeno Pozeleneli!

Evo i ja da se pohvalim i iznesem svoje utiske :)
Moj muz (koji je inace izvucen) i ja isli smo pre neki dan na intervju i dobili smo vize! Inace vencali smo se u januaru, mesec dana pre intervjua. Lekarski smo obavili u Smiljanicevoj ( radi se test na HIV, sledi snimanje pluca,ostatak je slican klasicnom sistematskom pregledu). Naravno primili smo ja dve a on jednu vakcinu. Od dokumentacje na intervju smo nosili:
1.Odstampanu stranu sa neta na kojoj pise kad je intervju zakazan
2.Odstampanu stranu sa neta sa brojem da je suprug izvucen
3.Pozivno pismo (od osobe iz USA kod koje idemo)
4.Diploma sa overenom kopijom (samo za supruga, za mene nisu trazili)
5.Uverenja is MUP-a i kopije za oboje
6.Izvode iz MKR i kopije za oboje
7.Izvod iz maticne knjige vencanih + kopija
8.Pasosi +slike za mene
9.Odstampanu stranu tj. uverenje sa neta da je suprug zaposlen
Nista od dokumenata ne mora biti prevedeno! I ne treba uverenje iz suda.
Prvi intervju bio je sa sluzbenikom koji pregleda dokumentaciju. Pitao nas je cime se bavimo, koliko dugo smo zajedno i sta bismo zeleli da radimo u USA. Takodje rekao nam je, nadam se da vas ova situacija nije naterala da se vencate. Mi smo naravno rekli da nije. To je bio prvi deo razgovora. Nakon toga pozvao nas je opet da prilozimo neke fotografije koje bi potvrdile nasu vezu od ranije ( sto smo mi naravno uredno spremili) :suure:
Nakon toga sledi davanje otisaka i placanje takse od 880$
Zatim oko 11.30 pozvali su nas na isti salter na intervju ali ovog puta su bili zajedno taj sluzbenik i jos jedna devojka. Naravno razgovor je bio na srpskom. Pitala je supruga koji stepen obrazovanja ima, a mene kad smo poceli da se zabavljamo, a zatim kada zelimo da dodjemo po vize. Svi su zaista bili ljubazni. :obrva:
Staro 29.02.2012, 23:25
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

[QUOTE=vesnat;27420]Evo i ja da se pohvalim i iznesem svoje utiske :)
Moj muz (koji je inace izvucen) i ja isli smo pre neki dan na intervju i dobili smo vize! Inace vencali smo se u januaru, mesec dana pre intervjua. Lekarski smo obavili u Smiljanicevoj ( radi se test na HIV, sledi snimanje pluca,ostatak je slican klasicnom sistematskom pregledu). Naravno primili smo ja dve a on jednu vakcinu. Od dokumentacje na intervju smo nosili:
1.Odstampanu stranu sa neta na kojoj pise kad je intervju zakazan
2.Odstampanu stranu sa neta sa brojem da je suprug izvucen
3.Pozivno pismo (od osobe iz USA kod koje idemo)
4.Diploma sa overenom kopijom (samo za supruga, za mene nisu trazili)
5.Uverenja is MUP-a i kopije za oboje
6.Izvode iz MKR i kopije za oboje
7.Izvod iz maticne knjige vencanih + kopija
8.Pasosi +slike za mene
9.Odstampanu stranu tj. uverenje sa neta da je suprug zaposlen
Nista od dokumenata ne mora biti prevedeno! [B]I ne treba uverenje iz suda.[/B]
Prvi intervju bio je sa sluzbenikom koji pregleda dokumentaciju. Pitao nas je cime se bavimo, koliko dugo smo zajedno i sta bismo zeleli da radimo u USA. Takodje rekao nam je, nadam se da vas ova situacija nije naterala da se vencate. Mi smo naravno rekli da nije. To je bio prvi deo razgovora. Nakon toga pozvao nas je opet da prilozimo neke fotografije koje bi potvrdile nasu vezu od ranije ( sto smo mi naravno uredno spremili) :suure:
Nakon toga sledi davanje otisaka i placanje takse od 880$
Zatim oko 11.30 pozvali su nas na isti salter na intervju ali ovog puta su bili zajedno taj sluzbenik i jos jedna devojka. Naravno razgovor je bio na srpskom. Pitala je supruga koji stepen obrazovanja ima, a mene kad smo poceli da se zabavljamo, a zatim kada zelimo da dodjemo po vize. Svi su zaista bili ljubazni. :obrva:[/QUOTE]

Cestitam vesnat!!! Puno srece dalje i ostanite u kontaktu ovdje na forumu, ako mozete!

@Photographer,
posto si i ti iz Srbije, evo je vesnat navela da ne treba uvjerenje iz suda!

(Kod nas u BiH to traze, druga drzava, druga pravila valjda:))

LPR od 31.5.2012.
USA citizen 20.9.2017.
Staro 29.02.2012, 23:58
NEMANJ@'s Avatar
NEMANJ@ NEMANJ@ je offline
Drug član

Datum prijave: 01.10.2011
US lokacija: Florida
YU lokacija: Podgorica
Nepromenjeno vesnat

zar nije 440$ placanje vize:blink:,barem je pisalo na njihovom zvanicnom sjtu
Staro 01.03.2012, 00:00
vesnat vesnat je offline
Član

Nepromenjeno

Jeste za jednu osobu 440$, ali posto je nas bilo dvoje 880 $ :)
Staro 01.03.2012, 00:07
NEMANJ@'s Avatar
NEMANJ@ NEMANJ@ je offline
Drug član

Datum prijave: 01.10.2011
US lokacija: Florida
YU lokacija: Podgorica
Nepromenjeno

[QUOTE=vesnat;27424]Jeste za jednu osobu 440$, ali posto je nas bilo dvoje 880 $ :)[/QUOTE]

ok,sad mi je lakse:drool:,cestitke i puno srece u USA
Staro 01.03.2012, 01:15
hope's Avatar
hope hope je offline
Drug član

Datum prijave: 01.11.2011
US lokacija: So Cali
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

"9.Odstampanu stranu tj. uverenje sa neta da je suprug zaposlen"

šta će ovo? ne razumem.
Staro 01.03.2012, 09:02
vesnat vesnat je offline
Član

Nepromenjeno

To pod 9 nije neophodno, ali mi smo poneli cisto da bi dokazali da je ono sto pricamo verodostojno. A i suprug radi za americku firmu tako da nam je to bio samo jedan plus.To su nam uzeli i nisu vratili.
Staro 09.03.2012, 01:46
Nedim Nedim je offline
Drug član

Datum prijave: 09.03.2012
YU lokacija: Bosna i Hercegovina,Sarajevo
Pošalji MSN poruku korisniku Nedim Pošalji Skype™ poruku korisniku Nedim
Nepromenjeno

Iskrene cestitke i od mene svima u ovoj temi koji su otisli za boljim zivotom,i ako me polovica ne zna,upoznacemo se na forumu,mozda i uzvio ko zivi u Sarajevu i ceka vizu ili deportaciju,pa mi moze reci neke utiske :suure:.Eto sve najbolje porodicama u Americi.:grin:
Staro 09.03.2012, 17:54
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

[QUOTE=Nedim;27502]Iskrene cestitke i od mene svima u ovoj temi koji su otisli za boljim zivotom,i ako me polovica ne zna,upoznacemo se na forumu,mozda i uzvio ko zivi u Sarajevu i ceka vizu ili [B]deportaciju[/B],pa mi moze reci neke utiske :suure:.Eto sve najbolje porodicama u Americi.:grin:[/QUOTE]

Uh Nedime, nemoj nam to zeliti (nadam se da znas sta je deportacija?). Mozda si mislio emigraciju? Evo ja volontiram da ti pomognem kad te izvuku sa savjetima oko popunjavanja formulara, a i cak i ranije za slike kad budes aplicirao na lutriju u oktobru.

LPR od 31.5.2012.
USA citizen 20.9.2017.

Pravila pisanja