ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 18.10.2012, 22:23
pcelica pcelica je offline
Drug član

Datum prijave: 28.08.2010
US lokacija: San Dijego, here we come
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik redovnica Prikaz poruke
Meni je trebao zbog posla dokaz da sam cjepljena na hep B, nisam se ni sjecala dal sam se tri.puta cijepila. Ugl poslali su me u zavod za javno zdravstvo, oni mi ispisali datume sva tri cjpljenja. Vjerojatno ima podataka.i za ostala. Nisam se kod njih cijepila, na sasvim drugom kraju grada.. Pogledaj u takvom zavodu kod sebe, nazovi ih da ne setas
E hvala puno, baš ću da zovem da proverim dal može
Reply With Quote
Staro 24.10.2012, 20:21
lpastor lpastor je offline
Član

Datum prijave: 18.10.2012
US lokacija: Houston
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

hi

Zanima me kakvu ste potvrdu nosili (ako se je imali uopste) o primljenim vakcinama, ja imam nesto kao potvrdu da sam primi svaku vakcinu koja je po zakonu o zdravstvu u Srbiji ali bez detalja koje su to vakcine po imence.

Da li je to dovoljno?
Reply With Quote
Staro 24.10.2012, 23:52
edinze edinze je offline
Stari vuk

Datum prijave: 14.09.2012
US lokacija: akobogda Las Vegas
YU lokacija: zenica
Nepromenjeno

Bez uvrede,ali bolesno je koliko pojedinci od primanja par vakcina prave triler rezije sa elementima horora. Najzalosnije je sto nas ima poprilican i nimalo naivan broj koji bi sve dali da dodju do toga da primaju vakcine,kao preduslov za izdavanje vize. Proje nego izvuku nekoga svi su navodno spremni na sve,a kad dodje do realizacije,ubise glupostima kao sto su vakcine...ne vidim poentu..
Reply With Quote
Staro 25.10.2012, 00:31
Vangelistexas Vangelistexas je offline
Stari vuk

Datum prijave: 19.07.2010
US lokacija: USA
YU lokacija: Daleko od srca
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik edinze Prikaz poruke
Bez uvrede,ali bolesno je koliko pojedinci od primanja par vakcina prave triler rezije sa elementima horora. Najzalosnije je sto nas ima poprilican i nimalo naivan broj koji bi sve dali da dodju do toga da primaju vakcine,kao preduslov za izdavanje vize. Proje nego izvuku nekoga svi su navodno spremni na sve,a kad dodje do realizacije,ubise glupostima kao sto su vakcine...ne vidim poentu..
Jasno je sve Edine, ali evo, jedna cura je objasnila da ne sme zbog druge bolesti da prima vakcine. To razumem. Ono sto ne razumem je kad se digne prevelika frka oko primanja vakcine bez razloga, vakcine kao preduslova za bolji zivot za sve eto, jedino to bolece nas ruka malo, pa dobro, vise ce me boleti to sto me klepe po dzepu za primanje iste :P
Reply With Quote
Staro 16.12.2012, 13:49
Milos Zajecar's Avatar
Milos Zajecar Milos Zajecar je offline
Drug član

Datum prijave: 30.05.2012
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zajecar
Pošalji Skype™ poruku korisniku Milos Zajecar
Nepromenjeno Nas lekarski

Bili smo na lekarskom, supruga i ja, 14.12.2012. godine, u Smiljanicevoj 22!
Prethodno sam zakazao za 9,15 - 9,30h pa kad dodjemo!
Gledao sam vremensku prognzu kada sam zakazao, i meteorolozi su najavili dobar plus, ali smo krenuli iz Zajecara sa -18'C.
Pregled, ko pregled.... prvo vadili krv, pa otisli u susednu ulicu da slikamo pluca, posle raznih upala pluca i pumpica koje sam koristio, za divno cudo su pluca bila ok!
Analiza krvi se radi na polne bolesti od kojih sifilis ima najvazniju ulogu u prolasku lekarskog! Ameri smatraju, kako nam je receno, da je to bolest siromasnih i ljudi koji ne odrzavaju higijenu! Analiza je radjena i na jos neke bolesti ali obzirom da nemamo nista od toga, nije nas zanimalo da se dalje raspitujemo!
Doktorka je skroz ok, radi brzo i ne prenemaze se... profi je!
Visina, tezina, krvni pritisak, popunjava upiytnik: da li pijete, da li pusite, kada i zasto ste se ugojili... i slicno. Skini se, svuci donji ves, okreni se, obuci se.... moras malo da smrsas....
Onda sledi vakcinisanje, to su dve vakcine za 3 zarazne bolesti koje smo svi kao mali prelezali... MMR vakcina! Vidite na netu. Reakcija na vakcine nije bilo!
Pregled platili 150 dolara + 4000 dinara vakcine, i to je to! ''Izvestaje ponesite u ambasadu na intervju, kao i snimke pluca iako vam niko nece traziti''... kaze doktorka. Dobili smo kapiju dela tog izvestaja koji bi smo trebali da ponesemo u US kako bi prilikom ulaska potvrdili da smo vakcinisani po njihovim zdravstvenim standardima!
Prijatno iskustvo, nemamo polne bolesti... ja bi trebalo da smrsam
POZELENEO: 16.01.2013.
In Chicago: 04/22/2013
Reply With Quote
Staro 16.12.2012, 14:54
bubamarica bubamarica je offline
Drug član

Datum prijave: 08.05.2012
Nepromenjeno

Milose, sve si istog dana zavrsio? Posto i ja nisam iz Bg-a, pa da znam kako da se spremim
Reply With Quote
Staro 16.12.2012, 15:34
Milos Zajecar's Avatar
Milos Zajecar Milos Zajecar je offline
Drug član

Datum prijave: 30.05.2012
YU lokacija: Zajecar
Pošalji Skype™ poruku korisniku Milos Zajecar
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bubamarica Prikaz poruke
Milose, sve si istog dana zavrsio? Posto i ja nisam iz Bg-a, pa da znam kako da se spremim
Da, da... zakazao nedelju dana ranije... izvadili krv za 15 min, slikali pluca za 30 minuta.... zujali malo po gradu i oko 12,30h stigli u ordinaciju! Doktorka pregledala mene i dala mi vakcine (za 15 minuta), nakon toga pregledala suprugu i dala joj vakcine (jos 15 minuta); sve ukupno, sa setnjom po gradu trajalo od 09,15 do 13,00 sati! Efektvivno bi trajalo 1 sat i 15 minuta!
Sve zavrsavas za jedno prepodne... vidi samo da bude lepo vreme kad budes isla, da se ne smoris!
POZELENEO: 16.01.2013.
In Chicago: 04/22/2013
Reply With Quote
Staro 25.01.2013, 19:44
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Dragi drugari,

Imam jedno pitanjce a tice se lekarskog pregleda. Zakazao sam lekarski za utorak, medjutim sada sam bolestan I na bolovanju pijem antibiotik, koji mi je lekar produzio do srede.
Da li iko zna, ako pijem antibiotik, mogu li dobiti te vakcine na lekarskom pregledu? Nazvao bih ordinaciju ali vikendom ne rade, pitam ako se mozda neko razume. Ako ne mogu primiti vakcine, mozda prestanem sa lekovima?!

Unapred zahvalan
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 25.01.2013, 23:48
ASSI's Avatar
ASSI ASSI je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.11.2012
US lokacija: gde me zivot odvede :)))
YU lokacija: Novi Sad
Pošalji Skype™ poruku korisniku ASSI
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark Prikaz poruke
Dragi drugari,

Imam jedno pitanjce a tice se lekarskog pregleda. Zakazao sam lekarski za utorak, medjutim sada sam bolestan I na bolovanju pijem antibiotik, koji mi je lekar produzio do srede.
Da li iko zna, ako pijem antibiotik, mogu li dobiti te vakcine na lekarskom pregledu? Nazvao bih ordinaciju ali vikendom ne rade, pitam ako se mozda neko razume. Ako ne mogu primiti vakcine, mozda prestanem sa lekovima?!

Unapred zahvalan
za moje dete je doktor rekao da se preporucuje bar 10 dana od prestanka uzimanja terapije do vakcinacije (zbog pada imuniteta), e sad kako je za odrasle nemam pojma.
Staro 26.01.2013, 03:02
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ASSI Prikaz poruke
za moje dete je doktor rekao da se preporucuje bar 10 dana od prestanka uzimanja terapije do vakcinacije (zbog pada imuniteta), e sad kako je za odrasle nemam pojma.
Znam, to I mene brine. Jer sam tek sada poceo sa terapijom druge kutije, a ako ispratim drugu kutiju I ispostujem rok za vakcinu necu stici na intervju..

Bas me sada snaslo, a tako sam se lepo izorganizovao
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja