![]() |
|
|
|||||||
| Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=jelenche;14981]Dragi moji forumasi poludeh ,
bili smo u ambasadi u Beogradu, moja porodica i ja za dobijanje turisticke vize. kada bih samo mogla procitati misli veoma odbojnog [B]ss oficira [/B]- radnika u konzulatu. Naime, bili na razgovoru za vize i nisu nam ododbrili, iako je moj suprug bio sa sinom pre dve godine i uredno se vratio na vreme u roku. Ne znam sta je razlog,imala sam pozivno pismo brata, garanciju da cemo se vratiti podneli smo jos milion dokumenata,jos vise nego kad je on predhodno bio, konzul bio veoma odbojan i da je trazio dlaku u jajetu, sto se tice i dokumenata i objasnjenja.Mislim da je on pomislio bas ono sto svi misle, da mi idemo tamo da budemo duze ili cak da ostanemo, a ne turisticki. trazio mi je sva dokumenta i za jos jedno dete koje ostaje ovde, vazeci pasos iako ne putuje, mozda je ss cika pomislio da je on vec u inostranstvu. Ovo vam sve pisem iz razloga sto je ljigavi gospodin dugo gledao nesto u kompu, i mozda je gledao da li smo igrali lutriju.na kraju razgovora vrlo [B]ljubazno[/B] nam je rekao grubim tonom da po americkim zakonima ne ispunjavamo uslov da dobijemo turisticku vizu, bez objasnjenja. Razocarala sam se osecam kao gradjanin drugog ili treceg reda, u najmanju ruku kao terorista.... ne znam da li imamo pravo da saznamo zasto su nas odbili, i koja je procedura. Neki drugi put cu imati vise srece.... [B]zato se nadam da ce me obradovati koverta, pa da cikica pukne od muke...kad opet dodjem[/B]. Neka se neko javi ko ima slicno iskustvo poz svima, puno srece....[/QUOTE] Razlog neces dobiti [U]zvanicno[/U] od ambasade, ali evo bas pre mesec dana su odbili moju drugaricu kojoj je cala porodica u USA. Evo sta je saznala posle nekoliko dana po odbijanju kao razloge. 1. mala mesecna primanja (plata na koju je prijavljena je 25.000) 2. ne poseduje nekretninu 3. to sto joj je porodica u Americi Svaki od ova tri razloga su podjednako vazna i na intervjuu su je cedili i cedili, na kraju naravno odbili. Da spomenem samo da je udata i da njen muz nije planirao da ide sa njom.
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=dejancic;14985]Jel moze malo detaljnije objasnjenje? Jel su oni bar dobili objasnjenje i razlog?[/QUOTE]
Npr. pita te carinik "are you planning to work..." i ti mu kazes "yes" (a imas turisticku vizu).
|
||||
|
||||
|
primanja su nam ok, radimo u drzavnim institucijama, mozda je nasa greska sto smo rekli da idemo kod rodbine, i da mi brat placa karte za avion,a trebali smo da kazemo da idemo samo turisticki i da cemo sami da platimo karte. Ja ipak mislim da su oni ulazili u kc za lutriju, jer smo se i suprug i ja prijavili.Onda smo sumnjivi....i to drugi put za redom.....A mozda sam ja i dobila kovertu, a to jos ne znam.....a oni znaju...Ha Ha, nadam se.Sve u svemu ja ne odoh turisticki,zato me mozda pogleda onaj odozgo, kako kaze nas zlatni forumas #cudni su putevi gospodnji# Mozda i ovo nesto znaci.Hvala vam svima na podrsci.
:;D:
|
||||
|
||||
|
Trebalo je da kazete da idete turisticki i forsirate to, a ne posetu. Jedino ako vas izricito pitaju ili ako u aplikaciji stoji pitanje, onda ne smete da slazete, nego morate reci istinu da imas brata tamo.
Jel imate nekretninu u Srbiji, koja se vodi na tebe ili muza i da li ste podneli dokaz o posedovanju iste?
|
|||
|
|||
|
Najiskrenije se nadam da ce vas izvuci u ovoj turi i tako resiti svih dilema.
Verovatno ljudi nisu hteli da vas bacaju u dupli trosak, sada za turisticke, pa posle za iseljenicke vize.:grin: |
|
|
||||
|
||||
|
da,pokazali smo, imamo originale vlasnickih listova na moje i drugu na suprugovo ime...
jedino nisam imala pasos za sina studenta, koji studira u beogradu, jer mi je to trazio, mozda je mislio da je on negde u inostranstvu, a da mi svi palimo preko, a mislili smo da se vratimo stvarno...
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=jelenche;14991]da,pokazali smo, imamo originale vlasnickih listova na moje i drugu na suprugovo ime...
jedino nisam imala pasos za sina studenta, koji studira u beogradu, jer mi je to trazio, mozda je mislio da je on negde u inostranstvu, a da mi svi palimo preko, a mislili smo da se vratimo stvarno...[/QUOTE] Pitanje - rekla si da "si sa porodicom" aplicirala za turisticke vize? To podrazumeva i sina ili samo muza i tebe? Ako je i za sina da ide sa vama, a niste imali pasos (bez obzira da li stari sa vizom ili novi), onda je razlog nepotpuna dokumentacija. Ne znam sad napamet, ali pise na formularu da se svi pasosi donesu na uvid. Inace, moj svekar je na intervju poneo pasose supruge, drugog sina i njegove supruge, kao i izvod o rodjenju unuka (sve to kao dokaz cvrstih veza). Placanje karte nije razlog (mi to navodimo za sve posete), kao ni razlog "poseta porodice/prijatelja/kumova" (i to uvek navodimo kao razlog). Plata - ne verujem da je razlog (moja svekrva ima mizernu platu); takodje i dever, a dali su trogodisnju vizu i njemu i zeni i detetu bez problema za zajednicko putovanje. Nemaju nekretnine, kao ni devizni racun. Mada ne vredi nagadjati sad, ali po mom misljenju ako nije u pitanju nepotpuna dokumentacija, onda je problem u USA a ne tamo. Sve jedno - tuga :( |
|
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=Žana;14992]
[U]Ako je i za sina da ide sa vama, a niste imali pasos[/U] (bez obzira da li stari sa vizom ili novi), onda je razlog nepotpuna dokumentacija. Ne znam sad napamet, ali pise na formularu da se svi pasosi donesu na uvid. [/QUOTE] Ovo bi stvarno bilo extremno glupo. Valjda svako ko aplicira za vizu zna da mora da ponese pasose.
|
|||
|
|||
|
Ja sam imao posetilacku vizu na tri godine , 2007-2010.Bio sam svako leto 7 nedelja, uredno se vracao bez problema.U pasosu sam imao sve vize sveta, dosta putuje.Ove godine kad sam trazio novu vizu, lik me driblao pola sata, mislim da sam ga prepoznao u tvom objasnjenju.Na drugom salteru je bila zena koja je sve, ali sve pustala bez problema , osim lika koji je trazio da ide a niti je znao gde ni kad.Tako sam seo da sam mogao da pratim oba saltera, onaj ko je nekad bio po vizu u ambasadi zna o cemu pricam.
Jednostavno, cesto se desi da NEMAS srece, nista drugo, mozes imat strasnu dokumentaciju, ali dzaba. Zana, kazes da cesto vracaju sa granice , imas neke konkretne slucajeve i zasto ? |
|
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=nemili;14994]Ovo bi stvarno bilo extremno glupo. Valjda svako ko aplicira za vizu zna da mora da ponese pasose.[/QUOTE]
Mislila sam prevashodno na stari (istekli) pasos koji/e su trazili na uvid nasim gostima. Znam da bi bilo glupo, ali nisam razumela situaciju ponajbolje (idu porodicno/za sina nisu imali pasos)...pa mi se javila zbun zbun situacija... |
|
|