![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ni ja nisam mogao da dobijem vizu kada su mi nudili posao u USA, pre nego sto sam dobio zelenu kartu. Secam se da su mi se u britanskoj ambasadi izvinjavali sto sam morao da prolazim kroz ponizavajucu proceduru za dobijanje vize. A kad je carinik na Hitrou video pasos (odakle sam), morao sam da prodjem dodatnu kontrolu. Mog kolegu iz firme su 'ladno odbili. Ja sam znao pravila i prosao sam. Ne govorim o tome da je lako dobiti americku vizu. Zahvaljujuci nemilosti u kojoj se (opet) nalazi zemlja nece biti lako ljudima narednih, recimo, 10 godina. Ali ja sam govorio o vizi koju dobija covek kada je izabran. Onda vaze druga pravila. Da li proveravaju sve potencijalne imigrante? Da. I treba da proveravaju. Da li sam se ja ljutio na SAD i UK zato sto su me "mucili"? Ne. Procitaj iskustva dobitnika ranijih godina. Svi kazu da su veoma dobra. Da su svi ljubazni. Ako ti kazu, "Ne zelimo da ti damo vizu." saopste ti to ljubazno. To sto se ti ljutis je druga stvar. Ali ne treba da se ljutis na njih. Oni postavljaju pravila igre. Ako ih ne ispunjavas, nema vize. Ako ih prekrsis, na crnoj listi si, a zemlja dobija negativne poene. Ako je zemlja u nemilosti, onda moras da da cutis i da se nadas da ces proci. Da li ce ambasada raditi? Hoce. Oni koji su pozvani na razgovor ce sigurno dobiti vize. Da se ne ponavljam zbog cega sam siguran u to.
|
|||
|
|||
![]()
Svenson ne znam koliko si u toku dešavanja sa DV-2020 nije ovdje više upitno to da je godina current, da viza ima, da je premalo viza podjeljeno, itd.
Jednostavno ovdje je sad problem što je godina usporavana od samog starta i u Aprilskom bulletinu je bio ogroman skok za EU sa 21,000 na 30,000 i očekivalo se da će sve krenuti kako treba i tada se desilo ovo sve sa Koronom (zatvorile se ambasade) i onda je i Trump dodatno usporio cijeli proces (60 days ban) tako da je ovdje sad upitno koliko je ostalo dostupnih intervju slotova. Malo je nerealno očekivati da će svi stići u Jul-August-Septembar. Jednostavno većina će se razočarati i kao da nikada nisu ni izvučeni jer neće dobiti šansu tj. nema vremena da se svi intervjuišu. Meni je i drago na neki način što sam bio viši case number (sreća u nesreći) jer ne bi želio da smo supruga i ja sada u SAD u ovoj ekonomskoj krizi gdje nema posla, itd. Čak i da stignemo i odlučimo se da odemo na intervju, mislim da bi samo aktivirali status i tražili neki re-entry permit, jer ovo ne izgleda nikako dobro u SAD-u i čisto sumnjam da će se ove godine stvari vratiti u normalu... DV-2020 je čist primjer budućim generacijama da se u ovo nikada ne treba uzdati i da treba biti strpljiv i pratiti proces jer realno ko je očekivao i u snovima da bi neka pandemija mogla pokositi cijeli svijet kroz mjesec-dva... Ništa nije sigurno i niko nije siguran ![]()
DV2019 - has not been selected DV2020 - SELECTED Case #: 2020EU00035XXX DS-260: 20-Mar-2020 Poslani dokumenti: 21-Mar-2020 Last edited by marko1995; 27.04.2020 at 08:05. |
|
|||
|
|||
![]()
Da li ima neka VIBER grupa za DV 2020? Radi lakše komunikacije
![]() ------------------------------ DV2020 - SELECTED Case #: 2020EU00021XXX DS-260: maj 2019 Zahtev za dokumenta: decembar-2019 Dokumenta u redu: februar - 2020 |
|
||||
|
||||
![]()
Koliko sam upoznat samo jednom do sada se pokusalo sa viber grupom i bilo je neuspesno.
Ipak je ovaj forum centralno mesto gde su okupljene sve generacije i tu treba da ostanemo. Ovu temu smo poceli da gusimo sa nasim problemima, a postoji otvorena tema za generaciju dv2020 i bilo bi dobro da tamo nastavimo.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Uvek navodim primer coveka koji je pre nekoliko godina ovde na forumu pisao da je isto kao ti hteo da poseti ameriku turisticki jer mu je to bio san, a pritom ozenjen, ima decu, privatnu praksu, nekretninu, zena se slozila da aplicira sam jer su mislili da je veca sansa da dobije vizu ako ne idu zajedno i odbili ga Last edited by Andrew Wiggins; 27.04.2020 at 23:28. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Napisao sam da ce stici oni kojima je intervju zakazan. Ti ljudi su sigurni. Ostali nisu. Slicno je prosla generacija DV2018.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citao sam to na jednoj temi i taj slucaj je jos gori od mog. Ako se dobro secam covek je dobio i garantno pismo od kuma koga nije video godinama. Hteli su da to proslave u vegasu i da potrose dosta para, ali nazalost zbog prevelike 'ljubaznosti' ambasade do tog susreta nikad nije doslo. Komentarisali su: ,,pa ako u usa nece nase pare, onda cemo da ih potrosimo negde drugde''. Isto je bilo sa mnom, nakon odbijanja sam otisao na jedno sredozemno ostrvo i sve pare tamo potrosio. Nikad se bolje u zivotu nisam proveo ..u pitanju je mikonos.
|
|||
|
|||
![]()
Kao sto je kolega Svenson napisao: za takav odnos ambasade mozete se zahvaliti samo i iskljucivo svojim sugradjanima
![]() Dodatno, taj stav, ako oni nece moje pare, oce neko drugi. Istina, ali. NYC godisnje ima oko 60-70 miliona turista. Sve da odbiju svakog gradjanina Srbije i Crne gore, to i dalje nece biti ni 10% broja turista SAMO U NYC. Puno vecu stetu ce imati ako odobre nekom ko ce onda doci u Ameriku, ostati na crno, muljati zakon i izbjegavati porez. A takvih je jako mnogo bilo. Prva stvar koju naucite kad dodjete ovamo je koliko si kao jedinka nebitan. Jedno zastrasujuce iskustvo, ali otreznjujuce i iskreno zelim svima nama na ovom forumu da ga dozivimo. Tek tu shvatis iz kakve vukojebine dolazis i koliko su ti mitovi o nebeskim narodima, bitnostima u svijetu i ostalim bajkama bile cista budalastina.
DV2019 - Has not been selected ![]() DV2020 - SELECTED ![]() CN: 2020EU00046XXX DS-260: 15. Nov 2019. Poslata dokumenta: 15. Nov 2019. Prebacio se na AOS: 25. Apr 2020. Ostatak AOS procedure: http://www.zelenalutrija.com/forum/s...4&postcount=29 |
|
||||
|
||||
![]()
Sve je tačno. Mi smo zemlja sa visokim rizikom i jednostavno za nas važe drugačija pravila. Ali kao što kaže neus, sami smo krivi. Pre 10ak godina turistička viza se dobijala mnogo lakše. Takođe i viza za work and travel. Pre je intervju za work and travel vizu bio čista formalnost, kao sada za lutriju tj. dovoljno je bilo da ispunjavaš one osnovne uslove i prolaziš bez problema. Sada više nije tako, ali opet za to su zaslužne prethodne generacije, koje su ostajale tamo na crno. Evo ja sad ovako iz glave znam 3 momka i jednu devojku koji su otišli na w&t i koji su ostali.
|
|
||||
|
||||
![]()
Uvek dodjemo na isto, a to je da smo sami krivi.
Mislim da ostale zemlje iz okruzenja imaju mnogo bolju prolaznost za turisticke vize, bas zato sto su ih manje zloupotrebljavali od nas. Ne samo u usa, nego i u mnogim drugim zemljama smo isto tako ostavili los utisak. Sve ovo sto su napisali svenson i neus sam shvatio dobronamerno i znam za pravila. Meni nije bio cilj da zloupotrebim turisticku, nego da lepo provedem svoj godisnji i da prvi put vidim usa..medjutim, da se ne lazemo, pomenuo sam da nisam ozenjen, pa da sam kojim slucajem tamo upoznao zenu svog zivota, uh tesko da bih se vratio nazad.
run the risk |
|
|
![]() |