![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
E da I ja podnesem moj izvestaj lekarskog pregleda!
Mesto: Smiljaniceva 22 Vreme: 0915 Pregled sam zakazao od prilike nedelju dana pre. E I ako ste citali da sam se usput I razboleo, pa sam pio antibiotic, na koji navodno ne sme da se vakcinise. Medjutim ja sam nazvao kliniku I sekretarica je rekla da dodjem I da budem bez brige. Tako sam I uradio. Pojavio sam se tacno u vreme, ni minut kasnije ![]() Ja dobro jutro, sekretarica dobro jutro Oskare, a ja u cudu. Lepo od nje sto mi bar zna ime. Verovatno sam jedini pa zbog toga, medjutim nisam bio jedini. Platio sam pregled $150, u dolarima (kada sam zakazivao kaze meni ona da se placa u dinarima, pitam jel moze u dolarima, ona odgovara bolje u dinarima, ja kazem vec sam kupio dolare, a ona onda nema veze, moze u dolarima ![]() U ordinaciji je bilo guzve, otisao do saltera predao uput, dao pasos I rekla mi je sestra da sednem. Bila je neka guzva moram reci, ali su dosta brzo radili, tako da sam obavio snimanje pluca dosta brzo. A ovim putem moram da pohvalim doktora koji radi na radiologiji. Covek iz jednog tog filma procitao da sam imao temperaturu pre par dana ![]() od 10 - 14 fast forward ![]() U 1400, ulazimo u ordinaciju, vec su bili neki pre mene na pregledu (zena I muz, cerka im se udala za amerikanca, pa idu I oni da zive tamo). Kada su oni zavrsili, usao ja u sobu, kaze meni ona skini pantalone patike I majicu. Znaci, ostao samo u donjem vesu. Sedi na sto, meri pritisak, stetoskop, stani na vagu, stani uz ormar-visina. Skidaj gace do kolena, okreni se. Onda napokon oblacenje, malo je bilo hladno, barem meni, I barem u donjem vesu ![]() Pitanja koja pita su: Koje ste godiste? Odakle ste? Sta ste zavrsili? Dal ste imali neko teze oboljenje? Dal ste bili nekada operisani? Da li ste imali neko dusevno oboljenje? Da li sumnjate da ste zarazeni HIV-om? Mozda je jos pitala I nesto ali sam zaboravio. Kojom brzinom je ona to pitala ne mogu da vam opisem, ali samo da kazem da sam jedva uspeo I ono "ne" da kazem. Poneo sam I karton vakcinacije, mogu reci da je pregledala, ali posto su sve vaccine starije od 10 god morao sam da primi obe. Pvu sam osetio a drugu mislim da nije ni dala al ok. ![]() ![]() E jedan podatak jos. Od 1. Februara lekarski pregled vazi samo 6 meseci, umesto dosdasnjih 1 godinu. Oni, medju kojima sam I ja ![]() Eto, prodjoh I lekarski pregled ![]() p.s.: Ne mogu a da ne steknem utisak da je ovo sve radi pro-forme. Pritisak mogu reci nije ni izmerila, samo je naduvala I izduvala. Vise je namestala moju ruku. Radnje skini-oblaci gace I preokret, visina tezina toliko brzo radi da ne mozes da je pratis ![]()
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com Last edited by oskark; 29.01.2013 at 19:55. |
|
||||
|
||||
![]()
oskark hvala na detaljnom opisu, drago mi je da je sve bilo ok i pored toga što si pio antibiotike
![]()
DV-2014 - first application for GC ! ![]() DV-2014 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ! ![]() DV-2015 - second application for GC ! ![]() DV-2015 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ! ![]() DV-2016 - third application for GC. Never give Up! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala za vrlo korisne informacije! Ocekujemo jos lepih vesti, samo napred.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Oskare cestitam na uspesno obavljenom pregledu. Samo hrabro napred, jos intervju i zivela sloboda. Sve najbolje ti zelim
|
|
|||
|
|||
![]()
Oskare cestitam na uspesno obavljenom pregledu. 50% je zavrseno, jos samo formalnosti u ambasadi i .... zivela sloboda. Samo hrabro napred, imas moju podrsku u potpunosti.
Srecno |
|
||||
|
||||
![]()
Hvala vam. A tek za intervju me ceka trema, vec sada kad pomislim
![]()
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
|||
|
|||
![]()
Oskare cestitam na uspesno obavljenom pregledu. Samo hrabro napred, imas moju punu podrsku. 50% je vec odradjeno, ostale su formalnosti u ambasadi.
Srecno |
|
||||
|
||||
![]()
Ja ne napisah nasa iskustva sa lekarskog, ali hocu posto vidim da niko pregled nije radio u Drzicevoj osim nas.
Mi smo na pregledu popizdeli, jer je supruga zurila da se vrati na posao, a birali smo Drzicevu zbog lokacije samo i sto se vakcine primaju u institutu za javno zdravlje koji je u 29. novembra, a supruga radi preko puta, tako da smo ocekivali da do 12 stigne na posao. Ukratko samo: Dosli smo u 9:15, pregledi su poceli tek u 10:15, uzeli nam krv, izmerili pritisak, pitali visinu, tezinu, istoriju bolesti. Onda kod doktorke, nisam bas skidao gace, verovatno je i bez toga videla da imam sta treba ![]() Popnemo se na peti sprat, fina doktorka kaze: Jaooooooo pa ne znam da li imamo jos tih tetanusa. Svoju reakciju necu da opisujem. Uglavnom udjemo, krene ona da kopa po frizideru i nadje po dve vakcine gripa i tetanusa, srecom. Primimo to i platimo po 2000 din/ - 800 za grip, 1200 za tetanus, tako nesto. Zena ode na posao u 2 umesto u 8, Ja nazad u Drzicevu da im dam potvrde. Posle opet oko 4 nazad po koverte. Uglavnom, vidim da smo jeftinije platili vakcine, ako je za utehu ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Evo i mog iskustva sa lekarskog. Mozda prvi po "novom zakonu".
Smiljaniceva 22 Pregled sam zakazao 4-5 dana ranije, u 09:15. Otisli smo tamo,mi dobar dan, ona dobar dan "Zivkovic". Sedite, mi sedimo, dosla neka baka kaze izvolite u sobu. Ledeno je bilo u celom stanu, podigni rukav, nabila mi iglu, izvukla krv i toliko. Onda sam otisao u predsoblje i platio 150$ x 3 (bili smo cale , keva i ja). 38,300 dinara, i uputili nas u paralelnu ulicu pored, da slikamo pluca, tamo slikali to. Uzeli taj snimak i odneli opet ovamo. I rekli vidimo se u 20 do 2. Dosli smo u 20 do 2, neka sasvim treca osoba obavljala pregled (crna kratka kosa, visoka, minic, gace bele, i modrica na desnoj butini velicina zrele sljive). Skini se u gace, sedi na krevet, daj ruku, izmerila pritisak, poslusala mi grudi. Ustao sam rekla skini gace, ja skinuo ona me pipnula sa obe strane malo iznad. okreni se, i to je to. A da izmerila tezinu i visinu. Posle sam sedeo na stolici, pitala 25 pitanja, uglavnom sam odgovarao sa NE. E sad su dosle vakcine, prvo je pricala a zasto nemas vakcioni list. Pa je onda rekla dobro nema veze. Meni je dala 2 vakcine (4000 din) Caletu je dala 2 vakcine (a upisla da je dala 3) (6000 din) keva primila 2 vakcine (3800 din) dobili smo vakcioni papir, i rekla je da to pokazujemo kad udjemo u ameriku. Znaci 38,300 + 13,800 = 52,100 dinara nas je kostao pregled. E sad najbitnije! Od 1. februara lekarski pregled traje 6 meseci , i bez njega NE mozete da idete u USA. Dakle ja sam planirao da idem 1.9.2013 , a ona je meni rekla, JEL SI TU LUUUD?? do 11.8 da si u USA, inace si najebo. NE IGRAJ SE ! I tako su me uskratili za mesec dana, burazer zakazao svadbu 3.8 , kako cu da stignem sta cu da radim nemam pojma. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IT poslovi (iskustva) | pericp | Vodič za emigrante | 67 | 27.10.2017 18:20 |
iskustva sa USAFIS-om | boba i sale | Vaša strana | 12 | 22.12.2014 14:19 |
Intervjui DV2011 - Iskustva | Bode | Stare teme | 361 | 02.08.2011 13:45 |
Ksenofobija-vasa iskustva | Lucky | Vaša strana | 7 | 15.06.2011 19:40 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
![]() |