![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav i cestitke svima koji su izvuceni u lutriji. Ja sam se ovih dana prijavio (po prvi put) i nadam se (kao sto se i svi nadaju) da cu imati srece.Svaka cast na ovoj temi Milose.
|
|
|||
|
|||
![]()
Hvala Vam na odgovorima,jer moram biti spreman na sve ! Ali, još jedno pitanje : Magy je napisao da nije siguran da li se plaća po svakoj osobi koja ide sa tobom taksa od 755$ ili ... ???
Inače, dobar je ovaj blog, bar se sazna dosta stvari za koje nisi bio spreman !!! Pozdrav !!! |
|
|||
|
|||
![]()
E moj Meelosh, ja sam ti u "svemu" nesto kao "one man team" radim sve i svasta od show biznisa pa nadalje... Salu na stranu, imam vise zanimanja i bavim se sirokim spektrom (krajnje ozbiljnih) poslova a pokusavam sa GC to sve iskoristiti u USA. Mada prevodiocima je sve isla voda na usta kad su videli koliko dokumenata donosim na prevod" (16). Sad samo da naucim tablicu mnozenja 4x755 .
|
|
|||
|
|||
![]()
Evo i ja da se javim posle duzeg vremena, mada sam sve vreme pomno pratio desavanja na ovom sajtu. Posto sam poslao mail KCC, stigao mi je odgovor da mi je intervju zakazan za 30. januar 2007, a drugo pismo su mi poslali pre 10ak dana, tako da ga sada ocekujem. Sada sledi ona kompletna procedura, a verovatno ce biti i nekih pitanja pa cu ih vec postaviti ovde. Do tada, srecno svima!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Evo i ja da se javim posle duzeg vremena; pre neki dan sam dobio odgovor od KCC na mail koji sam im poslao. Razgovor u ambasadi mi je zakazan za 30. januar, a pismo su mi poslali 21. novembra, tako da ga ocekujem u narednih nekoliko dana. Jedno konkretno pitanje: Posto nemam nikoga da mi posalje garantno pismo iz USA, interesuje me koliko je potrebno novca imati na svom racunu kao finansijsku garanciju, interesuje me KONKRETNA cifra. Pozdrav svima.
|
|
|||
|
|||
![]()
@Marko
Sumnjam da ce neko moci da ti da tacan odgovor na tvoje pitanje. Ono sto sam ja saznao, a moci ce da me ispravi neko ko vec zivi u USA (npr. Meelosh) je, da za dvoje ljudi, za normalan zivot (iznajmljivanje 1-sobnog stana, placanje svih dazbina, klopa itd), potrebno oko $2000 za jedan mesec i da najveci deo toga ode za rentiranje stana. E sad, ako ti ides sam, verovatno ti je potrebno manje para (narocito ako bi delio stan sa nekim). Mislim da ti je potrebno najmanje 2 meseca da se tamo snadjes... samo ti je mesec dana neophodno da ti stignu svi papiri.. Ono sto bih ti savetovao je da se stvarno potrudis da pronadjes nekoga (makar to bio 6-ti komsija tvog komsije ko zna nekog ko zivi u americi) i da ti ta osoba posalje najobicniji e mail u kome kaze da ce te on primiti i pomoci ti u prvih par meseci. To ti je jako vazno jer ce te u ambasadi pitati sta ces i gde ces kada stignes u ameriku, a pitace te i za adresu gde da ti posalju green card. Pretpostavljam da postoji varijanta da im ti kazes da trenutno neznas tacno gde ces i da ces te informacije dati pri ulasku u ameriku.. ali mislim da je ova prva stavka bolje resenje. Da rezimiram... mislim da je najmanje $4000 u banci nesto sto bi te mozda izvuklo na razgovoru ako nemas pozivno pismo.. Neka me neko ispravi ako ima preciznije informacije.. Pozdrav |
|
|||
|
|||
![]()
Marko sta si im pisao po mail i koi si broj
|
|
|||
|
|||
![]()
Mislim da je Mikle u pravu, tj. informacije kojima raspolaze su iste kao i moje, meni je drug koji zivi u usa (on mije podrska pismo itd...) rekao da mi treba sa stan oko 1200$(za nas 4)i oko 600-1000$ za ostalo. Sobe za samce sa kupatilom koje se deli su oko 300$. Ovo je 100% sigurno. Ali cak i da sve prodje opet mislim da je JAKO tesko ako nemas bas nikoga ko ce te sacekati makar na aerodromu. Nisam reko nemoguce, samo tesko.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cini mi se da su mi prijatelji koji zive u usa rekli da je obavezan i depozit pri iznajmljivanju stana koji se krece od $800 pa navise, sto je jos jedan trosak vise..
PS Meelosh-e, mogao bi da organizujes neki party za 300-ti komentar! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Goran uste nisto a?
|
![]() |
|
|
![]() |