![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
jel zna neko koja je prica oko upisa u predskolsko konkretno u cikagu, kada se polazi, sta se i da li se ista placa?
|
|
|||
|
|||
![]()
Postovani dobri ucesnici ovog foruma,bio bih vam zahvalan ako mi mozete pomoci u smislu saveta.Supruga i ja imamo dvoje dece blizanci od 10god,oboje imamo 34g,supruga ima visu ekonomsku skolu a ja srednju zavrsenu.
Recimo da smo dobili na lutriji zelenu kartu i zelimo da napustimo srbiju kako da odredimo koji je grad pogodan po nas u Americi a da pritom nemamo nikog bliznjem tamo.Zelimo da samo obezedimo normalnu buducnost nase dece a ne neko bogatstvo jer smo pristojno ziveli u Srbiji al ovde ne vidimo normalno odrastanje nase dece. Pozdrav svima. |
|
||||
|
||||
![]()
Prvo, dobro dosli na forum
![]() Sto se izbora mesta u US tice, imamo ceo forum pod nazivom "Lokacije u USA". U tom forumu imate teme o gotovo svim vecim gradovima kao i tema gde su ljudi razmenjivali iskustva o tome kako izabrati grad. U pomenutim temama nacicete gotovo sve potrebne informacije za nove imigrante, pod uslovom da izdvojite vreme i iscitate informacije i iskustva forumasa. Srecno!
|
||||
|
||||
![]()
Cekamo jos iskustva od clanova foruma nadam se da cete imati malo vremena da spodelite vase iskustva I dobra I losa. Hvala svim sto ste dosad spodelili. Pozdrav
|
|
|||
|
|||
![]()
Savet molim!!! Jedino vi koji ste ovo prošli možete realno da pomognete i učinite odluku lakšom, koliko god svi oko nas dobronamerno savetovali, ipak ste Vi ti koji u suštini znaju o čemu pričaju. Situacija je ovakva: Juče smo saznali da smo izvučeni za GC (supruga, sin 3god, ćerka na putu - u Julu i ja), oboje smo dipl.ekon., trenutno imamo mesečna primanja oko 100.000din + sve beneficije života u manjem gradu, kuća, auto, jeftiniji život, pomoć roditelja, status... Oboje smo već imali iskustva sa životom u USA jer smo učestvovali u programima Work and travel par puta. Kontakte imamo preko ali nikog koga bi želeli previše da opteretimo sa našim dolaskom. Znači eventalno par noći da se smestimo kad stignemo i to je to. Ne zanosimo se o kulama i gradovima, već smo svesni težine kada se počinje iz minus pozicije. Koliko sam upoznat sa troškovima pre odlaska moramo spremiti za nas četvoro oko $5.000 za vize, lekarske i karte. Što bi nam ostavilo prostora za poneti možda još oko $5.000 koji mi se čini da nisu dovoljni za početak tamo. Samo još da podvučem da smo svesni života i budućnosti ovde i tamo. Vaše mišljenje bi nam bilo više nego dobrodošlo! Šta raditi?
|
|
||||
|
||||
![]()
Pošto imam dvoje dece, dosta sam razmišljao na temu šta ako...
Ono što je teško, je naći stan. Dakle treba vam veza, odnosno neko ko ce garantovati za vas, jer nemate istoriju u USA. Postoji mogućnost da odete pre vaših par meseci, i tamo pripremite sve. Verujem, i znam, da su oni gostoprimljivi ljudi, generalno. Siguran sam da ćete naći nekog ko će se ponuditi mesec dana da budete kod njega. Ostaviti sve i otići? Što kaze moja drugarica, jesi svestan da deca tvoje dece neće biti Srbi? Da boli... A onda oboje pustimo tv, i vidimo u kom sranju živimo, i da nema budućnosti za našu decu. Ok mi smo "matori" detinjstvo i mladost je otišla na ratove, ali da li naša deca imaju budućnost?? Ja znam da bih otišao, ali i da bi mi se srce steglo, dok ne vidim da su oni srećni...
DV2015 - has not been selected x2 DV2016 - has not been selected x2 DV2017 - has not been selected x2 DV2018 - has not been selected x2 DV2019 - has not been selected x2 DV2020 - has not been selected x2 |
|
||||
|
||||
![]()
Ja imam klinca od 4 godine i najvise zbog njega bi i otisao, zbog njegove buducnosti. Nikada nisam nesto obracao paznju na nacionalnu pripadnost pa nisam ni razmisljao da li bi mi sin bio Srbin ili ne. Razisljam samo kako da mu bude bolje, i da ima sansu u zivotu. Ovde, tesko... Ja nisam nikada bio u USA, samim tim nemam pojima sta bi nas sve snaslo. Znam da ne bi bilo lako i na to sam se pripremio, ali sam odlucan da grabim napred jer sigurno vredi. Za buducnost, za osmeh, za srecu. Razumem i veliku dilemu i odgovornost koju svaki roditelj ima kada treba da donese ovakvu veliku, zivotnu odluku i dajem punu podrsku da se odlucite na taj korak. Nema odustajanja! Idemoooooo!
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Naravno zbog njih idemo, ne da nama pozadina vidi put. Još jednom, ako sam ikoga uvredio svoji prethodnim postom, izvinjavam se, citat je bio u pitanju.
DV2015 - has not been selected x2 DV2016 - has not been selected x2 DV2017 - has not been selected x2 DV2018 - has not been selected x2 DV2019 - has not been selected x2 DV2020 - has not been selected x2 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|||
|
|||
![]()
Zbog buducnosti dece treba otici ali i biti svestan troskova prva 2 3 meseca dok sve ne legne na svoje..kao sto sam pisao vec, za ulazak u stan a pri tom da imate nekog da garantuje za vas zbog kreditnog skora , vam treba oko 5k... u to sam uracunao i troskove za opremanje stana i hranu za taj prvi mesec...
Za vas 4 za hranu ce vam ici oko 500 600$ plus za pelene recimo jos 100$, i ako supruga bude imala mleko svo vreme da ne dajes jos para na vestacke formule. Zavisi opet i u kom cete gradu ziveti..nisu svuda troskovi zivota isti...ali definitivno ako ni zbog cega drugog, onda zbog dece treba otici iz Srbije |
![]() |
Tags |
bebe, deca, odlazak, roditelji |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Razlozi (naši), za odlazak u USA | curlika | Vaša strana | 309 | 04.02.2023 22:27 |
Turistički odlazak u Ameriku i Kanadu | Ivan_66 | Ne-imigrantske vize | 15 | 22.08.2015 22:10 |
Odlazak u USA bez igde ikoga | nelson | Vodič za emigrante | 131 | 31.10.2013 00:15 |
Gde je najbolje za porodicu sa malom decom? | wingreen | Lokacije u USA | 104 | 19.12.2012 21:25 |
Odlazak sa porodicom | MinkaMilos | Stare teme | 15 | 18.09.2010 14:00 |
![]() |