![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Kako god, i ako obrnete videce ljudi na sta mislite, a na intervju svejedno bosite diplome kojima ce te potvrditi to napisano.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ljudi danas je supruga zvala ambasadu i pitala moje nedoumice od pre neki dan sto sam ovde postavio.Kaze da je pricala sa jako ljubaznim gospodinom koji joj je objasnio da je ovaj formular formalnost i da su za njih najbitnije stvari da smo zdravi j da imamo minimum cetvorogodisnju skolu. A to cemo dokazati na razgovoru u ambasadi kad dodjemo na red. I to dokazom od lekara i svedocanstvima .
|
|
||||
|
||||
![]()
Predpostavljam da ima dosta slucajeva da su srecni dobitnici lutrije organizovali vencanja, svadbe ili tome slicno, nakon 1. maja ove godine. S' tim u vezi, svako ko je gore pomenuto odradio, trebao je dodati jos clanova porodice u aplikaciju...
Da li ima ikoga ko je bio kontaktiran od strane KCC da dopuni dokumentaciju vezanu za promenu statusa?!? Kapiram da je rano i da imaju oni cime da se zanimaju, prvenstveno procesuiranje DV-2014 dobitnika, al' k'o velim mozda su se nekome vec obratili?!? Bilo bi lepo da ako neko ima tavke informacije, podeli iste ovde na forumu, da svi novopeceni supruznici znaju sta im valja ciniti... Kapiram da treba svi redom da se naoruzamo strpljenjem, pa kako ko dodje na red... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prijave: 2001, 2009, 2010, 2011,2012... 06.05.2013. cura izvučena broj 15*** 07.06.2013. poslani papiri za KCC 17.06.2013. papiri stigli u KCC 03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu 03.02.2014. interview odgođen 28.02.2014. liječnički odrađen 24.03.2014. novi datum interviewa 24.03.2014. green day ![]() 21.08.2014. USA LPR ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ma znam sve to... Informisali smo se dovoljno o tome za ovih mesec dana. Medjutim, kad popunis formulare (bilo da si menjao status ili ne) pise lepo da nikakve dodatne stvari ne saljes uz njih, nego je procedura da oni pregledaju iste, pa ako vide da im u nekoj situaciji fali informacija, onda te kontaktiraju i kazu sta im je jos potrebno od dodatne dokumentacije da posaljes (izvod iz maticne knjige vencanih, rodjenih ili sta vec...)
E vidis, moje pitanje je bilo da li je iko bio kontaktiran po ovom osnovu do sad? Verujem da ima dosta osoba koje su se u medjuvremenu vencale ili dobile bebu... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prijave: 2001, 2009, 2010, 2011,2012... 06.05.2013. cura izvučena broj 15*** 07.06.2013. poslani papiri za KCC 17.06.2013. papiri stigli u KCC 03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu 03.02.2014. interview odgođen 28.02.2014. liječnički odrađen 24.03.2014. novi datum interviewa 24.03.2014. green day ![]() 21.08.2014. USA LPR ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Znam... Mi smo slali mail ali koliko ja vidim to ide po nekom automatizovanom principu, tako da povratni mail mi je vise licio na masinu koja automatski odgovara i to opet skroz uopsteno. Nismo bili lenji pa nadjemo kontakt od konzula u Beogradu, dobar dan - dobar dan mi imamo ta i ta pitanja... On covek rece pises sve kako je sad trenutno stanje (promenila zena prezima, a ona nosilac aplikacije), a onda te oni iz KCC-a cimaju ako nesto treba da dopunis. Eto tu je mala razlika u odnosu na dosadasnju proceduru.
E sad, predpostavljam da jos uvek ima i onih koji nisu jos uvek popunili DS-260, a ima i onih koji su tek sad saznali da su izvuceni itd. onda je logicno da oni te formulare verovatno nisu jos poceli da kontrolisu... Ali kad pocnu da ih kontrolisu, verovatno ce krenuti i da obavestavaju ljude o neophodnom dopunjavanju dokumentacije i kad se to desi bilo bi lepo da se podele iskustva... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima! Zna li neko sta je Alien registration number?
Posto sam ja imao J1 vizu, da li ja trazim novi socijali broj ili ostajem na starom? |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav!
Ako moze neko ko je popunio prijavu da mi protumaci dio koji se odnosi na popunjavanje adrese - ''Mailing and Permanent Address Information''. U onom pdf prirucniku dato je objasnjenje za ovaj dio koji se popunjava, kaze: Displayed for all applicants who do not list “United States of America” as their Present Address Country/Region.. All questions answered ‘No’. Onda bi po nekoj logici na pitanje Is your Mailing Address the same as your Present Address? trebao ici odgovor Yes. Da li se ovdje podrazumjeva adresa na koju se salje green card u USA? |
|
|||
|
|||
![]()
To bi trebalo da je adresa na kojoj sada zivis (ako je to pitanje na pocetku formulara). Posle ces imati adresu kod koga ides u USA gde ce te pitati da li zelis da ti salju GC na tu adresu.
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
![]() |
|
|
![]() |