ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 27.09.2012, 18:12
Dome Dome je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.04.2012
US lokacija: NY akobogda
YU lokacija: Prijepolje, Srbija
Nepromenjeno

Koliko ljudi iz Srbije igra loto za CC onako otprilike ?
Reply With Quote
Staro 27.09.2012, 18:36
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik edinze Prikaz poruke
Veeeeliki pozzz svim forumasima....moze li mala pomoc oko tacnog vremena prijavljivanja,posto sam izuzetno los sa vremenskim zonama...dakle drugog oktobra,u koliko sati po bosanskohercegovackom vremenu treba da se prijavim,ili to vec prelazi na treci...ili kako...bas ne kuzim....unaprijed hvala...
The U.S. Embassy in Sarajevo is pleased to announce that registration for the 2014 Diversity Visa lottery program, commonly called the “Green Card” lottery, begins on October 2, 2012 at 18:00 local time. The deadline for registration is November 3, 2012 at 17:00 local time, but interested applicants are urged to complete their registration early.

http://sarajevo.usembassy.gov/iv-diversity-lottery.html

DV 2020
Reply With Quote
Staro 27.09.2012, 18:43
NightSky's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik joga Prikaz poruke
Da li je ovo proverena informacija i da li imate link sa tom informacijom sa sajta.Veoma mi je vazno,jer moj suprug bi se prijavio kao srbin,jer zivi od svoje 13-te godine u Srbiji,ima srpski pasos,naravno srpsko drzavljanstvo,a rodjen je u Hrvatskoj.Vi tvrdite da bi trebalo da se prijavi kao hrvatski drzavljanin koji zivi u Srbiji ....da li sam dobro razumela?A ima i srpski pasos u kome pise mesto rodjenja Zagreb...???
Diversity Visa Program: DV-2014 Entry Instructions:
http://travel.state.gov/visa/immigra...ypes_1318.html

Evo link na instrukcije:
http://travel.state.gov/pdf/DV_2014_Instructions.pdf

Zemlja pod kojom se prijavljuje:
6. COUNTRY OF ELIGIBILITY OR CHARGEABILITY FOR THE DV PROGRAM – Your country of eligibility
will normally be the same as your country of birth. Your country of eligibility is not related to where you live.

If you were born in a country that is not eligible for the DV program, please review the instructions to see if
there is another option for country chargeability available for you. For additional information on chargeability,
please review “Frequently Asked Question #1” of these instructions

Samo ako zemlja rođenja nije na spisku (a sve balkanske jesu), aplikant se može pozvati na zemlju u kojoj je rođen supružnik ili roditelj. To je detaljno objašnjeno na "Frequently Asked Question #1".

DV 2020
Reply With Quote
Staro 27.09.2012, 18:50
NightSky's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zana Prikaz poruke
Svaka pomoc je clanovima dobrodosla... ti nisi trazio pomoc, ali cisto da ti dam hint: spremas se da dolazis ovamo i bices u prilici (a i u obavezi) da se upoznas sa ovdasnjim zakonom. Neminovno ces se u jednom trenutku (izgleda i pre seljenja) upoznati i sa Copyright zakonom (i znacenjem onog sto pise na dnu ove stranice), kao i sa terminima kao sto su infringement i Uniform Domain Name Dispute Policy (kojeg se Google, vlasnik Blogger-a, drzi ko pijan plota), Cease and Desist Letters (ova pisma voli Immi forum da salje kad se bez njihove pismene dozvole napravi copy/paste a i Google kad neko incorporate registrovano ime u naziv sajta ili bloga)...

Pozdrav,
Z
Mene zanima zašto je moj post izbrisan? Pitanje je bilo: Da li mi iz BiH u rubriku state/province (ima još nešto) upisujemo Federacija ili Republika Srpska? Nedoumica je u tome što su F i RS entiteti, što u pitanju nije navedeno. Ja sam do sada u prijavama upisivala, ali bih voljela da mi neko potvrdi da li se treba upisati ili ne.

DV 2020
Reply With Quote
Staro 27.09.2012, 18:56
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik NightSky Prikaz poruke
Mene zanima zašto je moj post izbrisan? Pitanje je bilo: Da li mi iz BiH u rubriku state/province (ima još nešto) upisujemo Federacija ili Republika Srpska? Nedoumica je u tome što su F i RS entiteti, što u pitanju nije navedeno. Ja sam do sada u prijavama upisivala, ali bih voljela da mi neko potvrdi da li se treba upisati ili ne.
Ovo bi najbolje bilo da ti odgovori neko iz tvoje drzave, mada ja licno ne vidim nikakv problem da se entitet upise u to polje. To bi mu bilo isto kao i kad se upise Vojvodina (sto mi u mnogim dokumentima i radimo) i nigde tu nije bio problem. Ja ne vidim problem ni da se tu upise, na primer, Juznobanatski okrug... isto kao kad ja upisem ovde Los Angeles County ispod grada... Zaista ne verujem da na to treba da se obraca tolika paznja jer je po mom misljenju marginalan podatak.

Poz, Z
Reply With Quote
Staro 27.09.2012, 19:15
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

Ja sma bio stavio Canoton Sarajevo, ali sumnjam da ti to igra neku ulogu.
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote
Staro 27.09.2012, 19:15
AllenJohnJohnson AllenJohnJohnson je offline
Drug član

Datum prijave: 14.01.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bijelici5 Prikaz poruke
Help me.
Nas je bilo petoro - muz, 3 dece i ja. E, sad hoce i moja mama sa nama (ima razlicito prezime ). Koliko sam ja gledala prijavu takva opcija ne postoji. Sta sa babom?
Što bi ti sa babom? Ne možeš ni svoju djecu uključit u prijavu ako su starija od 21 godine. Baba nek šalje posebnu prijavu.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik edinze Prikaz poruke
Veeeeliki pozzz svim forumasima....moze li mala pomoc oko tacnog vremena prijavljivanja,posto sam izuzetno los sa vremenskim zonama...dakle drugog oktobra,u koliko sati po bosanskohercegovackom vremenu treba da se prijavim,ili to vec prelazi na treci...ili kako...bas ne kuzim....unaprijed hvala...
Što razbijaš glavu s time, kad su prijave od 2. oktobra do 3. novembra, a ne samo na 2. oktobra. Imaš mjesec dana. Prijavi se šestog po svom kalendaru.
Ne znam u koliko je točno sati na Balkanu, i da znam, neću sjedit za računalom i čekat. A možda drugi hoće, pa će stranica još biti i zagušena.

Last edited by AllenJohnJohnson; 27.09.2012 at 19:22.
Reply With Quote
Staro 27.09.2012, 19:34
pcelica pcelica je offline
Drug član

Datum prijave: 28.08.2010
US lokacija: San Dijego, here we come
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Au bre..sto blizi dan to pitanja sve ludja i ludja..da ne pricam da su neka 200 puta objasnjena u toooooooolikim temama na forumu. Mada, mozda je i bolje tako, otvoris prvu temu i postavljas pitanja, jer ja sto vise citam sve manje znam
Reply With Quote
Staro 27.09.2012, 20:02
joga joga je offline
Drug član

Datum prijave: 02.09.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik NightSky Prikaz poruke
Diversity Visa Program: DV-2014 Entry Instructions:
http://travel.state.gov/visa/immigra...ypes_1318.html

Evo link na instrukcije:
http://travel.state.gov/pdf/DV_2014_Instructions.pdf

Zemlja pod kojom se prijavljuje:
6. COUNTRY OF ELIGIBILITY OR CHARGEABILITY FOR THE DV PROGRAM – Your country of eligibility
will normally be the same as your country of birth. Your country of eligibility is not related to where you live.

If you were born in a country that is not eligible for the DV program, please review the instructions to see if
there is another option for country chargeability available for you. For additional information on chargeability,
please review “Frequently Asked Question #1” of these instructions

Samo ako zemlja rođenja nije na spisku (a sve balkanske jesu), aplikant se može pozvati na zemlju u kojoj je rođen supružnik ili roditelj. To je detaljno objašnjeno na "Frequently Asked Question #1".
To sam i ja nasla ali me i dalje buni.Ovo pise na sajtu ambasase u Beogradu:

Podnosioci zahteva koji su srpski državljani moraju podneti zahtev za vizu sa važećim crvenim pasošem Republike Srbije.

Moj muz je srpski drzavljanin,rodjen u Jugoslaviji,koja ne postoji na listi zemalja razumljivo....u gradu koji sada spada u drzavu Hrvatsku,Zagreb.U Beogradu zivi od rata 90-tih i koristi srpski pasos.Jedino sa tim pasosem i moze da podnese zahtev,jer hrvatski nije dugo koristio i ne zna ni da li je validan uopste.To cemo proveriti u MUP-u...da li uopste vazi hrvatsko drzavljanstvo...Znaci njegova jedina mogucnost je da se prijavi sa srpskim pasosem,navede da je srpski drzavljanin,a drzavu rodjenja da navede Hrvatsku.Bar se meni to za sada cini tako.Sutra u Novom Sadu se odrzava promocija zelene lutrije,pa cu tada licno pitati vezano za drzavljanstvo i brak posle dobijanja zelene karte....sto sam vec pitala na ovoj temi,ali hvala na odgovoru svakako.
Reply With Quote
Staro 27.09.2012, 20:05
joga joga je offline
Drug član

Datum prijave: 02.09.2012
Nepromenjeno

Konzulat Američke ambasade u Beogradu držaće prezentacije o DV-2014 Lutrijskom viza programu širom Srbije. Razgovaraćemo sa vama uživo u sledećim gradovima

-- Subotica, 27. septembar, u 19h, American Corner, Cara Dusana 2
-- Novi Sad, 28. septembar, u 18:30h, American Corner, Petra Drapsina 3
-- Belgrade, 9. oktobar, u 18h, American Corner, Makedonska 22/I
-- Niš, 11. oktobar, u 18h, American Corner, Obrenoviceva 20
-- Kragujevac, 12. oktobar, u 16h, American Corner, Zorana Djindjica 10/III
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja