ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2016 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 09.10.2015, 16:21
grabovac84's Avatar
grabovac84 grabovac84 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 28.05.2015
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Jelence13 Prikaz poruke
Aha ok hvala. Znaci adresa iz Bosne i mirna Bosna 😄😄 bez obzira sto sam u ds stavila da studiram u Srbiji nece mi zamjeriti sto nisam stavila drugo mjesto prebivalista i nece mi traziti potvrdu iz policije jel takoo?? Opet cu ja za ime oca kao sto sam napisala on se zove i u pasosu mi pise Đorđo a ja stavila glupaca Djordjo pa hocu li traziti da mi otkljucaju ds da to ispravim?
Pazi ovo za oca pises kao u pasosu ali dole na dnu strane sa imenom i podatcima imas ono gde ti pise engleskim slovima ime i prezime....ne znam jesi me shvatila....e tako treba da napises....dakle u svakom pasosu imas na strani gde su licni podatci na kraju te strane i engleski ime i prezime....kako ti tu pise tako treba....dakle otkljucaj i ispravi.....sto se tice studija navedi i adresu sa studija ali nemoj brinuti bezveze sto nisi bila prijavljena jer je to nebitno.....i da si bila prijavljena imala bi samo boraviste a njima treba adresa prebivalista odnosno stalna adresa....99% studenata iz cele Srbije nije prijavljeno u Bg kada dodju na studije.....ja prvi....pa sam naveo i adresu u BG bez bojazni da sam nesto zeznuo....i da pitaju kazes kako jeste....to nije prekrsaj....
01.12.2015 - Interview
Reply With Quote
Staro 09.10.2015, 16:34
Jelence13 Jelence13 je offline
Drug član

Datum prijave: 01.04.2014
Nepromenjeno

Hvala ti puno. Jako sam se brinula za ovu adresu jos jednom hvala. Ime oca cu prepraviti to mi nije problem
Reply With Quote
Staro 09.10.2015, 18:56
sfsgagi sfsgagi je offline
Član

Datum prijave: 06.05.2015
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mibim2016 Prikaz poruke
Pre svega cestitke i puno srece u daljim koracima migracije. Mene samo zanima da li su fotokopije dokumenata bile overene ili ne? Veliki pozz.
Nismo overavali kopije, originali se obavezno nose tako da imaju dokaz da su kopije verodostojne
Reply With Quote
Staro 09.10.2015, 20:11
kdragan77's Avatar
kdragan77 kdragan77 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2015
US lokacija: Castle Rock Colorado
YU lokacija: Banja Luka
Pošalji Skype™ poruku korisniku kdragan77
Nepromenjeno

Evo i naseg iskustva iz USA ambasade u Sarajevu

Dosli smo do ambasade oko 13:10h, i pitali smo onog policajaca da li mozemo da sacekamo i objasnili koji je razlog naseg dolaska. Predali smo mu pasose i onaj papir gdje ima termin i mjesto zakazanog intervijua. Poslije provjere rekao nam je da udjemo radi fizickog pregleda jedno po jedno ( skeniranje , odlaganje telefona torbica itd.).
Obavezno iskljucite telefone i ponesite novac sa sobom za placanje troskova vize. Onda nam je receno da predjemo u drugu zgradu i tamo ima jedan policajac ( veoma su prijatni i komunikativni), uzeli smo broj i sacekali dok ne budemo prozvani.

Cekali smo oko 15 minuta dok nas nisu prozvali ali su bili tacni 13:30h kada je zakazan interviju .

Kada su nas prozvali sluzbenica je trazila nasa dokumenta koje smo trebali da donesemo:

- Uvjerenja iz suda i policije
- Diploma iz srednje skole
- Rodni list
- Vjencani list

Za suprugu

-Uvjerenja iz suda i policije
- Rodni list
- Vjencani list

Supruga je ponijela i diplomu ali nija trebala.

Pitala me je ime oca, majke i ona standardna pitanja, da li sam zaposlen itd
Rekla mi je da sjednemo i sacekamo da nas pozove konzul

Konzul nas je prozvao poslije 5 minuta i rekao da dignemo desnu ruku i da se zakunemo da je sve istina u dokumentima i poceo da prica sa suprugom oko ponistenja poslovne vize ( supruga je bila na interviju za poslovnu vizu prije 14 dana i putuje pocetkom novembra u USA) , govorio je da je ovo specifican slucaj i da se to ne desava tako cesto posto nije moguce da se udje u USA po dva osnova ili sa dvije vize.

Prilikom naseg interviju konzul je objasnjavao ovaj slucaj jednoj " pripravnici " kojoj je revnosno sve zapisivala. Rekao nam je da je najbolje da odlozimo viziranje za mjesec dana kada supruga se vrati iz USA , tako da cemo opet u Sarajevo pocetkom novembra mjeseca . Mi smo ga pitali da li to znaci da smo dobili vize on je rekao da to nije upitno i da nam iskreno cestita. Ljudi ovo je cista formalnost , najbitnije je da ste izvuceni

Sta da Vam kazem nasoj sreci nema kraja i mogu da svima da pozelim srecu
10.08.2021. Postali USA drzavljanini
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY
Reply With Quote
Staro 09.10.2015, 21:21
Gromacha Gromacha je offline
Drug član

Datum prijave: 30.05.2015
US lokacija: Chicago, IL.
YU lokacija: Rijeka
Nepromenjeno

sfsgagi i kdragan77

Iskrene cestitke i puno srece vam zelim u emigraciji . Vasa svjedocansva mi puno znace sta da ocekujem na intervju. Vidim da nije toliko komplicirano u ambsadamau Beogradu i Sarajevu, samo se nadam da je tako lezerno i u Zagrebu.
Ako ima netko na forumu da ide na intervju u Zg. bilo bi odlicno da podjeli iskustva.
17.02.2016 - Ljecnicki
01.03.2016 - Interview Zg.
01.03.2016 - Vize u pasosu.
Reply With Quote
Staro 10.10.2015, 00:00
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
Nepromenjeno

ČESTITKE OD SRCA PRVIM FORUMAŠIMA IZVUČENIM za DV2016 KOJI SU POZELENELI!

sfsgagi i kdragan77 želim vam divan život u USA, i da ne zaboravite forum
Kad je ovako lepo krenulo, nadam se da će samo tako ići do kraja one naše tabelice koja je počela da se zaleni. Neka nam na kraju cela bude zelena!

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote
Staro 10.10.2015, 12:34
Jelence13 Jelence13 je offline
Drug član

Datum prijave: 01.04.2014
Nepromenjeno

Drugari vidim da ste me stavili u tabelu...logicno medjutim ja postavljam pitanja u.ime sestre koja nije registrovana na forumu. Mene nazalost nisu izvukli 😔😔
Reply With Quote
Staro 10.10.2015, 16:51
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
Nepromenjeno

Nema veze, svakako deliš sa nama bitene informacije
Ako se ona jedenog dana registruje, izmenićemo i nalog u tabeli.

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote
Staro 10.10.2015, 19:31
Mikimini Mikimini je offline
Član

Datum prijave: 05.10.2015
Nepromenjeno

Još jedno pitanje s moje strane.. Ima li neko možda info o nekome ko je bio izvučen a neko od rodbine mu je bio u USA nelegalno? Interesuje me da li bi konzul pravio problem u tom slucaju, koji je ustvari moj slucaj, ali ja kapiram da to ne može na mene da se odrazi, kad ja nisam ta koja je probila termin. 😁
Reply With Quote
Staro 11.10.2015, 18:06
TrikkY's Avatar
TrikkY TrikkY je offline
Član

Datum prijave: 18.05.2015
US lokacija: Florida
YU lokacija: Prilep, Macedonia
Pošalji Skype™ poruku korisniku TrikkY
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mikimini Prikaz poruke
Još jedno pitanje s moje strane.. Ima li neko možda info o nekome ko je bio izvučen a neko od rodbine mu je bio u USA nelegalno? Interesuje me da li bi konzul pravio problem u tom slucaju, koji je ustvari moj slucaj, ali ja kapiram da to ne može na mene da se odrazi, kad ja nisam ta koja je probila termin. 😁
i mojot slucaj e takov... mojata sestra e veke 4 godini nelegalno vo US, ali do januari ke gi ima site potrebni dokumenti. Prasanjeto e dali konzulot ke napravi nekakov problem vo vrska so toa
  • DS 260 | 16.05.2015
  • Affidavit - GAINED
  • Interview - 05.04.2016
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja