![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Dobra je ova za 1. April :)
Koji je motiv... pise: Because of a reallocation of costs associated with immigrant visas mozda i kriza, mozda veliki broj ljudi odustaje... cini mi se da ove godine mnogo brze obrcu brojeve. Da li su neki pogubili brojeve za provjeru, ili ih pobacali nakon sto u prvom izvlacenju nisu bili izvuceni, neki mozda nisu ni culi za novo izvlacnje, ili su ih price o bankrotima isprepadale, ili su mnogi ocekivali koverte koje naravno nikad nisu stigle pa su propustili intervjue... U svakom slucaju podrzavam smanjenje cene :) |
|
||||
|
||||
![]()
Da se umesam mozda sa pametnim odgovorom za smanjenje viza. Pa ljudi...jeste li culi da Bugarska, Rumunija i Madjarska (ne znam jel jos koja zemlja), izdaju drzavljanstva i pasose za sve koji dokazu da imaju veze sa svojim precima koji su ziveli na srpskim tim teritorijumima pocetkom 20 veka...konkretno za Madjarsku znam da je uslov da imas poznavanje madjarskog jezika na nivou osnovne komunikacije i da imas nekog pretka koji je ziveo u doba vladavine austro-ugarske ili madjarske kad su okupirali Backu i sta vec pored toga. Zena i ja isto tako i na tu soluciju idemo...da se dakle, docepamo pasosa EU sa kojim mozemo ici gde god hocemo bez ikakvih ogranicenja. Pa sta mislite, koliko stotina hiljada ljudi je za to vec apliciralo i koliko ce jos to uraditi? Strasno puno, rekao bih! Pa svi ti nece se prijavljivati za GC a recimo, placanje naknada za madjarski pasos je oko 67eura (na 10 godina)...verovatno i ostale 2 navedene zemlje se puno ne razlikuju. Logicno je da ako je manja potraznja da se spustaju cene...jer...zasto bih uopste i aplicirao za GC kad dobijemo madjarske pasose ili koje vec, te otputujemo recimo za USA, komotno i bez ogranicenja, potrazis posao, nadjes ga za...nekih mesec-dva (recimo), posto dolazis iz zemlje clanice EU treba ti samo boravisna viza, dakle bez gluposti oko placanja velikih suma novaca. A kad si vec recimo u USA, mozes da ides i na foru da si iz Srbije ili bilo koje druge "nase" drzave. Madjarski pasos mi konkretno treba samo da MOGU OTICI TAMO, BEZ OGRANICENJA i potraziti poslodavca koji bi me primio...a onda kad je to reseno, prica je zavrsena. To je nekako moje glediste a sustina svega sto sam pisao je ta, sto sam i napisao, smanjeno interesovanje za GC....sto amerikanci sigurno veoma dobro mogu proceniti pa sa manjim cenama za vize pokusavaju odrzati "kolicinu prijavljenog naroda". Nece si oni lako odreci svih dazbina za vize (za 50.000) viza svake godine. Mozda i gresim ali to mi je prvo palo na pamet kad sam procitao za jos jedno smanjenje...nek me neko ispravi ako gresim. U svakom slucaju trebalo bi da nam ide na ruku. :)
|
|
||||
|
||||
![]()
nije Mađarska okupirala Vojvodinu, već je Vojvodina bila deo Mađarske sve do 1918.
nisam stručan, ali smislim da ti je svejedno dal si mađar ili srbin ili bugarin ako želiš da se preseliš u ameriku. neka drugi iskusniji odgovore na ovu temu. u Subotici većina Mađara se prijavila za dobijanja Mađ državljanstva. dosta je sporo tekao taj proces, ne znam sad kako stoji. čekalo se par godina. treba ljudima njihovo državljanstvo jer onda mogu da idu bilo gde u EU da žive i rade. o americi nisam od nikoga čuo ni da razmišlja. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=milosx;27844]Dobra je ova za 1. April :)
Koji je motiv... pise: Because of a reallocation of costs associated with immigrant visas mozda i kriza, mozda veliki broj ljudi odustaje... cini mi se da ove godine mnogo brze obrcu brojeve. Da li su neki pogubili brojeve za provjeru, ili ih pobacali nakon sto u prvom izvlacenju nisu bili izvuceni, neki mozda nisu ni culi za novo izvlacnje, ili su ih price o bankrotima isprepadale, ili su mnogi ocekivali koverte koje naravno nikad nisu stigle pa su propustili intervjue... U svakom slucaju podrzavam smanjenje cene :)[/QUOTE] Nije prvoaprilska, ovo je iz pouzdanih izvora. Ne - imigrantske vize su poskupljale, imigrantske se smanjile, zasto ne znam. Uglavnom, mislim da su dobre vijesti, obzirom da je cijena spala prvo sa $819 na $440, a sad ce biti i $330 , nije bas mala stvar.
|
|||
|
|||
![]()
Malo je takvih zemalja kao sto je primer recimo nekoga ko zivi u Srbiji i onda sa Madjarskim pasosem ima sansu da bezi u EU. To znaci ako ih je malo, da je onda to kap u moru na sve prijavljene na lutriji i ne vidim da se zbog toga smanjuje broj prijavljenih, koji i zvanicno nije manji iz godine u godinu. Ako je problem placanje viza zasto onda povecavaju broj dodeljenih viza siromasnim zemljama ciji gradjani nemaju da plate troskove u ambasadi, a smanjuju broj viza za neke razvijenije prostore? Sigurno da ljudi iz Yu republika gde smanjuju broj dodeljenih viza imaju vece sanse da skupe novac za vize nego iz neke drzave kojoj povecavaju dobitnike a tesko siromastvo u njoj. Ispada da sami sebi prave problem naplate viza i odustajanja kad ih dodeljuju siromasnima.
Tesko je ukapirati njihovu logiku, ali ne treba iskljuciti ni opciju da ce ovo smanjenje cena viza kompenzovati uvodjenjem placanja ucestvovanja na lutriji. |
|
||||
|
||||
![]()
Zar je stvarno toliko bitno da li je viza $800 ili $440 ili $330? Mislim da tih ±$500 ne igra neku bitnu ulogu. Ko resi da ide tamo morace da skupi bar 10x toliko, bar tako ja racunam, a ako ne i vise.
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=MarkoS;27851]Zar je stvarno toliko bitno da li je viza $800 ili $440 ili $330? Mislim da tih ±$500 ne igra neku bitnu ulogu. Ko resi da ide tamo morace da skupi bar 10x toliko, bar tako ja racunam, a ako ne i vise.[/QUOTE]
Baš zato što će svakom imigrantu trebati bar 10x toliko, svaki dolar koji se uštedi će itekako dobro doći. U svakom slučaju, drago bi mi bilo da imigrantske vize pojeftine. Mislim i da je poštenije da turističke budu skuplje. U turizam ide onaj ko ima novca, a imigrira obično onaj ko traži bolji život. A obično su novac i dobar život usko povezani :==D:
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=MarkoS;27851]Zar je stvarno toliko bitno da li je viza $800 ili $440 ili $330? Mislim da tih ±$500 ne igra neku bitnu ulogu. Ko resi da ide tamo morace da skupi bar 10x toliko, bar tako ja racunam, a ako ne i vise.[/QUOTE]
MarkoS, Za nekog ko ide sam i nije toliko, ali zamisli nekoga sa zenom, 2-3 djece... velika je razlika kad moras da platis $3276 (4 osobe) ili $1320 za vizu. Dodaj jos avio karte, i odmah vidis kako je dobro sto su smanjene cijene viza... Za pare sakupljene: Evo ja nemam ni par hiljada za tamo, ali imam posao rijesen tako da ne smatram da treba imati bas toliko love sakupljeno za odlazak.
|
||||
|
||||
![]()
Da, ako treba da se vade vize za celu porodicu onda da kapiram da ima razlike. Tako da u tom slucaju snizenje ima smisla.
Skoro sam gledao cene turistickih viza za UK. Viza na 6 meseci je oko 100 eur, a za te pare sam dobio B1/B2 na 10 godina za USA, tako da ameri ipak nisu toliko skupi :) |
|
|||
|
|||
![]()
Snizenje cena viza ima smisla ako sanse za izvlacenje ne svedu na domen teorije kako su poceli za nase prostore da smanjuju. Ako dodje do toga onda cena vise nije ni bitna...
|
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Intervjui DV2011 - Iskustva | Bode | Stare teme | 361 | 02.08.2011 13:45 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
DV 2012 - Da se prebrojimo | Alex016 | Stare teme | 278 | 01.05.2011 04:12 |
DV2009 - Iskustva i intervjui iz sveta | landlord | Stare teme | 7 | 08.10.2008 22:58 |
![]() |