ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 16.02.2015, 23:26
DDAmkd's Avatar
DDAmkd DDAmkd je offline
Drug član

Datum prijave: 13.12.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Skopje
Pošalji Skype™ poruku korisniku DDAmkd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Alisa_GG Prikaz poruke
Ju ja o tome nisam razmisljala... moje ime je Alisa (drago mi je).. oni ce to verovatno zvati Elis ili Ališa a cerka mi je Ariana pa valjda nece biti problema...
moja kuma je blagica, zovu je bladzika... smesno je, ja bar promenim jedno slovo i dobro je.... donna... ( ko je gledao 90120 donnu nikad volela nisam)...
2017 - NOT BEEN SELECTED - 2 prijave
Reply With Quote
Staro 17.02.2015, 12:37
Bockyman's Avatar
Bockyman Bockyman je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.10.2009
US lokacija: Палатајн, Илиноис (Palatine, IL)
YU lokacija: Лесковац
Pošalji Skype™ poruku korisniku Bockyman
Nepromenjeno На слави...

Пошто је ово необавезна тема...

Био сам јуче на слави код форумаша chicagopn. Дакле, прави домаћини он и његова жена. Све је било првокласно... права домаћа 'рана...
иако се баш нисмо дуго видели, али се чујемо повремено, chicagopn ме позвао на славу и провео сам једно дивно поподне...

Хоћу рећи...нешто мислим како никада тако не би могло да буде код неког американца... можда грешим, али наши људи су наши људи...
Сада сам можда почео много да филозофирам, али ето... било ми је баш лепо.
Staro 17.02.2015, 15:14
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Srecna slava pn iz Cikaga! Nek vam je srecno i bericetno jos puno, puno decenija.
Reply With Quote
Staro 23.02.2015, 12:15
Alisa_GG's Avatar
Alisa_GG Alisa_GG je offline
Član

Datum prijave: 09.02.2015
US lokacija: LA ili Florida...ako bude srece
YU lokacija: Srbija/Novi sad
Pošalji Skype™ poruku korisniku Alisa_GG
Talking

Ja sam odusevljena ovim forumom i svim temama, ali imam veliku srecu da se prijavljujem na lutriju za DV2017 posto ce mi bas ove dve godine trebati da se snadjem i da sve iscitam jer su teme bas razbacane i gomila ih je duplirano. sta god da zelim da pitam ili pronadjem prvo provedem bar 30 min pretrazujuci forum pa se tek onda usudim da nesto pitam, a slabo pitam jer se obicno zagubim u sto drugih tema koje mi se u momentu nadju zanimljive iako me u datom momentu nije to zanimalo. Sve u svemu htedoh reci svaka cast forumu na opsirnosti i svim ekstra korisnim savetima,ali mislim da bi dobro doslo neko sortiranje i grupisanje slicnih ili cak istih tema...
NAdam se da nece neko da me shvati kao dosadnu ja sam samo valjda previse navikla da mi je u mom racunaru sve pod konac sredjeno.. Ovo shvatite vise kao dobronameran predlog a ne kritiku jer i ovako imamo dosta vremena do izvlacenje mnoi pa cemo se vec snaci nekako za godinu dve

P.S. kad koristim pretragu npr ukucam vrtic iskoce mi apsolutno ne vezane teme jer su clanovi pisali o svemu svuda na kraju
Reply With Quote
Staro 23.02.2015, 16:32
maki90 maki90 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.05.2014
US lokacija: Portland
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Ma polahko kao što kažeš imaš vremena do DV2017. Iščitaš osnovno do oktobra i prijaviš se pa ako bude biće, a onda poslije u detaljnije

Ma dok se malo navikneš na forumu izgledaće ti jednostavnije i bolje ćeš se snalaziti, a već je svrstano kao što si i sama vidjela na grubo prijava, prva, druga koverta, intervju sve prije USA a ostale teme se odnose konkretno na život u USA - dosta i to, bilo bi tu kontam dosta posla da se još detaljnije sređuje a odgovornija ekipa i nema baš toliko vremena.

Bruka korisnih savjeta i instrukcija i baš hvala aktivnim članovima koji su doprinijeli tome. A prije nego što postaviš pitanje, samo detaljno iščitaj i pripremiš se dobro tako da znaš postaviti adekvatno pitanje a ne kao neki članovi ša-bu i odmah pitanja već imaju odgovori i onda zatrpavaju.

Samo počni na vrijeme iščitavat forum i bilježiti sebi neke važne činjenice, poslije vrijeme ide ko ludo ne možeš stići, ja već kasnim , ali pokušavam da što više iščitam i informišem se.
01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx
10.06.2014. - DS-260 poslat
23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom
12.03.2015. - Intervju zakazan
26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled
12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena
16.03.2015. - Kupljena avionska karta

20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland
Reply With Quote
Staro 04.03.2015, 18:16
Mitkoni Mitkoni je offline
Drug član

Datum prijave: 02.08.2013
US lokacija: Anywhere in USA
YU lokacija: Novi Pazar, Serbia
Nepromenjeno

Monumental Storm

Monumental Storm
Photograph by Emma Rogers, National Geographic Your Shot

While touring Arizona’s Monument Valley Navajo Tribal Park, Your Shot member Emma Rogers and her partner were undeterred from a day of sightseeing by the stormy weather sweeping the landscape. Here, a mass of thunderclouds hovers above the Mitten Buttes, a scene made more dramatic by a bolt of lightning. “While it was a lucky shot,” writes Rogers, “I feel like it perfectly captured the atmosphere of the day.”
Reply With Quote
Staro 13.03.2015, 02:40
Drug član

Nepromenjeno

Rocket Land

Rocket Land
Photograph by Kevin Kunstadt

Strobe rockets light up the night sky in Mason City, Iowa. Mason City is home to the Iowa Thunderstorm, the Pyrotechnics Guild International’s small fireworks convention.
Reply With Quote
Staro 03.04.2015, 18:13
Drug član

Nepromenjeno

Grand Canyon Clouds

Grand Canyon Clouds
Photograph by Harun Mehmedinovic, National Geographic Your Shot

National Geographic photographer John Burcham shoots an unusual cloud cover at Grand Canyon National Park in Arizona. Nearly five million people travel here each year. So many feet have stepped cautiously to the edge of major overlooks that in places the rock has been polished smooth. But most of the park's 1,904 square miles are maintained as wilderness.
Reply With Quote
Staro 05.04.2015, 17:09
Sasa 70 Sasa 70 je offline
Drug član

Datum prijave: 05.06.2014
Nepromenjeno Nostrifikacija diploma

Dobar dan svima,

hteli bismo dapitamo oko nostrifikacija nasih diploma, dali neke zna koja je procedura nostrifikacije nase diplome Veterinara.

Hvala vam unapred,

Puno pozdrava
Reply With Quote
Staro 05.04.2015, 17:37
free's Avatar
free free je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.09.2011
US lokacija: Schaumburg, IL
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku free
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sasa 70 Prikaz poruke
Dobar dan svima,

hteli bismo dapitamo oko nostrifikacija nasih diploma, dali neke zna koja je procedura nostrifikacije nase diplome Veterinara.

Hvala vam unapred,

Puno pozdrava
Ja npr. uopste nisam nosio moju diplomu masinskog inzinjera, niti mi je ko trazio, svi su me prvo pitali sta sam radio koje programe sam koristi za modelovanje dali znam da radi programe za CNC masine ako da koji CAM softver , itd itd. Poceo od manjih poslova modelovanja i izrade crteza dok se presaltam na ince i njihove tolerancije, i procedure u kompaniji u kojoj radim da bi kroz par meseci vec samostalno radio mnogo kompleksnije zadatke.
E sada sto se veterinara tice tu ce sigurno biti mnogo komplikacija po mom misljenju jer oni dosta nasih diploma ne priznaju i ta nostrifikacija moz se desi da bude cisto gubljenje para i vremena, jer moze se desi na kraju da bi bilo sta poceli da radite moracete gomilu ispita da ispolazete koji nemaju veze sa nasim studijama. Ima tu ljudi medicinara koji znaju to bolje od mene,koji mogu da vam potvrde da su odprilike ponovo studirali da bi svoj posao radili u US, tako da pretpostavlja da je i za vetrinu mnogo slicno.

Nezelim da vas obeshrabrujem ali dobro se raspitajte gde sta i kako, i naoruzajte se celicnim zivcima i strpljenjem trebace van sto sa nase strane administracije sto sa njihove.

Pravila pisanja