ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 05.11.2014, 18:04
Tony Tony je offline
Član

Datum prijave: 02.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bitbit Prikaz poruke
Ne prasa kolku dolgo sme zaedno, kako se zapoznavme prvpat, koga sum videla deka me izvlekle i koga sme se vencale. Nie se vencavme ekspresno brzo (posle 4 dena) i toj malku se zacudi, ama jas pak mu povtoriv deka sme 6 godini zaedno. Ne prasa koga vi bese svadbata i nie rekovme deka nemavme svadba, samo mala ceremonija po registracijata so najbliskite. Jas nosev zaednicki sliki ispecateni(okolu 100), isto i sliki od svadbi kade sto sme bile povikani zaedno, zasto tamu pisuva i datum na slikite. Elektronska forma mislam deka ne prifakaat, zasto na vlezot na ambasada ni gi zemaa usb i cdnjata. Ispadna deka nemalo potreba od toa, i da ima, moze dodatno da se odnese(pred mene imase takov slucaj). Mislam deka ne vlijae toa dali ste pravele svadba ili ne, poveke se kako formalni prasanjata. Good luck!
Fala ti za odgovorot.
i jas mislam deka ne vlijae ama sepak da prasham
Uste ednas cestitki i se najdobro !
Staro 07.11.2014, 12:18
nikola_g nikola_g je offline
Član

Datum prijave: 30.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bitbit Prikaz poruke
Zdravo na site! Ne mi se veruva deka dojde momentot koga i jas ke go spodelam iskustvoto od moeto uspesno intervju Se nadevam ke pomognam na mnogu koi se vo iscekuvanjue. Intervjuto mi bese zakazno vcera, vtornik vo 08:00 casot. Ne prozivaa prvi, no zatoa sto imase semejstva so mali deca, nie dojdovme na red nekade megu poslednite. Prvo da napomenam deka mojot slucaj bese dopolnitelno kompliciran: brak otkako doznav deka sum izvlecena. Vo ambasadata vo Skopje bese intervjuto, prvo razgovaravme so sluzbenicka koj bese mnogu ljubezna, ne prasa sto imame zavrseno, dali da ni gi pratat zelenite karti na adresata na nasiot garant ako ziveeme tamu i kako, od kade go poznavame garantot. Tolku potoa posle 20 tina minuti ne povika konzulot i ne prasa istoto kako i sluzbenickata, no i plus koga sum videla deka sum izbrana, koga sum se omazila, koga sme pravele svadba... Nie ne pravevme svadba i jas na se iskreno mu odgovoriv. Na kraj ne prasa sto ni e planot koga ke otideme tamu, i isto po kratkiot odgovor deka bi rabotela najprvin bilo sto. Ni rece deka vizite ni se odobreni. Ne ni pobara nikavi dokazi za vrska dopolnitelno. Od dokumenti bea izvod na rodenite, izvod na vencanite, diplomi i od sredno i od fakultet, uverenija od policija i sud i I134 formular za garancija. Voopsto ne bese strasno ili napnato, vsusnost e mnogu ednostavno ako nemate sto da kriete. Vi posakuvam uspeh na site na forumov

Bitbit najprvo cestitki i jas se naogam vo mnogu slicna situacija se ozeniv od koga doznav deka sum izvlecen. Sakam da te prasa bidejki gledam deka si od Makedonija kade se pravi lekarskiot pregled i kolku cini. Blagodaram odnapred za odgovorot
Staro 10.11.2014, 10:29
bitbit bitbit je offline
Drug član

Datum prijave: 27.05.2014
Nepromenjeno

Lekarskiot pregled se pravi vo remedika, i cini 3000 denari po covek, dokolku ne primas nekoi dopolnitelni vakcini.
Staro 13.11.2014, 16:04
Spartacus Spartacus je offline
Drug član

US lokacija: Denver
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Da li neko zna sta znaci Administrative Processing ?Niti mi je receno da sam odbijen niti da sam dobio samo da sacekam neko vreme !pasos i sva dokumenta su mi ostala u ambasadi!
Staro 13.11.2014, 18:04
Kuguar's Avatar
Kuguar Kuguar je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.10.2014
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Spartacus Prikaz poruke
Da li neko zna sta znaci Administrative Processing ?Niti mi je receno da sam odbijen niti da sam dobio samo da sacekam neko vreme !pasos i sva dokumenta su mi ostala u ambasadi!
Moje iskustvo oko dobijanje vize, je kada ti zadrže pasoš, i ne kazu ti da si odbijen, to je to. Samo čekaš par dana da stigne viza u pasošu..
DV2018 - has not been selected x2
DV2019 - has not been selected x2
DV2020 - has not been selected x2
Staro 13.11.2014, 18:13
Drug član

Nepromenjeno

Da li si imao tu situaciju da ti napisu administrative processing?
Staro 13.11.2014, 23:05
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

administrative processing zna da potraje i do 90 dana. Onaj slučaj koji ode u administrative processing znači da ima nešto što oni žele/hoće da provjere malo detaljnije. Mogu biti razne stvari kao npr. ako si putovao u neke egzotične zemlje, ili moguće da se tvoje ime/prezime poklapa sa nekim sumnjivim likom itd... kod nekih se završi za par dana a kod nekih zna potrajati i par mjeseci. Sve zavisi od slučaja do slučaja. Međutim oni ti kažu da li si upao u administrative processing ili ne i najčešće status možeš pratiti online.

Više detalja evo ovdje:

http://travel.state.gov/content/visa...formation.html
Staro 13.11.2014, 23:33
srecica srecica je offline
Proteran

Nepromenjeno

Proveravaju SVE!Kad je sin vadio vizu zadnji put, baš se načekao dobrano...doduše ne nekoliko dana a ni meseci ali baš je bila frka...cekao je skoro do 16h ispred ambasade a pre toga mu rekli da moraju nešto da provere...mogu da se kladim, a i djonijev post me podsetio da su proveravali šta je bilo u L.Americi jer je jednog leta tamo putovao...ispalo je da mu je pasoš istekao dok je bio tamo, a revnosni sl. na aerodromu nije hteo da ga pusti da udje tako da navrat nanos odatle doputovao da zameni pasoš za novi...kakva sreca za njega, jer da nije bilo tako imao bi zabelezeno da je u ilegal. statusu i onda od Amerike ne bi bilo ništa...
Staro 14.11.2014, 09:55
Drug član

Nepromenjeno

Ne znam zasto se ovo bas na meni zalomilo i kolliko cu morati da cekam ali sta
je tu je,izgubio sam tonu zivaca i agonija se nastavlja i jos ne znas kad prestaje...najgori osecaj ....cim budem zavrsio sa ovim napisacu svoje iskustvo od pocetka pa do kraja ....
Staro 14.11.2014, 14:35
srecica srecica je offline
Proteran

Nepromenjeno

Bice sve ok.ne sekiraj se,predpostavljam da nemaš krimi prošlost...a ovde negde sam procitala da tolerišu do tri mes. zatvora u našoj zemlji...bitno da tamo nisi napravio neki tezi prekšaj tamo...e tu vec nisu tolerantni!
Zatvorena tema

Pravila pisanja