ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2020 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 09.09.2020, 08:59
Michi20 Michi20 je offline
Drug član

Datum prijave: 19.03.2020
Nepromenjeno

Upravo mi je stigla poruka preko Facebook stranice "Consular Section - U.S. Embassy Belgrade, Serbia" na moje pitanje u vezi početka zakazivanja razgovora kojima je bio već otkazan, odgovor: JOŠ UVEK NIJE POČELA OBRADA VIZA U KATEGORIJI DV. I drugo pitanje sam postavio da li ima nekih naznaka da će krenuti sa procesom s obzirom na sudsku odluku, odgovor u celosti : Ima naznaka za nastavak procesa. Moramo prvo dobiti oficijalne instrukcije za konzulate. Vi koji ste već bili zakazani kod nas za intervju, bićete svi procesuirani. Dodatnih zakazivanja iz KCC-ja neće biti.

Last edited by Michi20; 09.09.2020 at 09:08.
Reply With Quote
Staro 09.09.2020, 09:01
marko1995 marko1995 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 18.10.2017
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BiH
Exclamation

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Michi20 Prikaz poruke
Upravo mi je stigla poruka preko Facebook stranice "Consular Section - U.S. Embassy Belgrade, Serbia" na moje pitanje u vezi početka zakazivanja razgovora kojima je bio već otkazan, odgovor: JOŠ UVEK NIJE POČELA OBRADA VIZA U KATEGORIJI DV.

Znači da se ne sekiraju mnogo
Da. Evo i preciznijeg odgovora:
“To nisu oficijelne instrukcije za konzulate. Kada dobijemo oficijelne instrukcije za konzulate tada mozemo da nastavimo procesuiranje viza.”
DS-260: 20-Mar-2020
Poslani dokumenti: 21-Mar-2020
Reply With Quote
Staro 09.09.2020, 11:33
pablo pablo je offline
Drug član

Datum prijave: 01.08.2019
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Michi20 Prikaz poruke
Upravo mi je stigla poruka preko Facebook stranice "Consular Section - U.S. Embassy Belgrade, Serbia" na moje pitanje u vezi početka zakazivanja razgovora kojima je bio već otkazan, odgovor: JOŠ UVEK NIJE POČELA OBRADA VIZA U KATEGORIJI DV. I drugo pitanje sam postavio da li ima nekih naznaka da će krenuti sa procesom s obzirom na sudsku odluku, odgovor u celosti : Ima naznaka za nastavak procesa. Moramo prvo dobiti oficijalne instrukcije za konzulate. Vi koji ste već bili zakazani kod nas za intervju, bićete svi procesuirani. Dodatnih zakazivanja iz KCC-ja neće biti.

Kako mogu da kazu da dodatnih zakazivanja nece biti? Zato sto im se moze? Zato sto nemaju vremena od guzve? Kako to samo izbace neku informaciju kad pise lepo :

“DV applicants who have responded to requests for documents from the Kentucky Consular Center (KCC) and have been notified that their cases are documentarily qualified, but awaiting a visa interview date, will be scheduled in accordance with post’s scheduling capacity. The Department expects that, due to resource constraints, limitations due to the COVID-19 pandemic, and country conditions, it will be unable to accommodate all DV applicants before September 30, 2020.”
Reply With Quote
Staro 09.09.2020, 14:16
BokaLunki BokaLunki je offline
Drug član

Datum prijave: 22.04.2020
Nepromenjeno

Jel moguce da jos uvek nikome nista nisu odgovorili na mejl? Jel ste im pisali na engleskom ili? Ja sam na srpskom, pa mi pade na pamet da se nisam zeznula mozda, jer vidim da su ljudi pisali na engleskom drugim ambasadama u svetu.
Da li ih je neko mozda pozvao ma tel? Ili planira?
Reply With Quote
Staro 09.09.2020, 14:41
mveruovic mveruovic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 17.09.2012
Nepromenjeno

Rade nasi ljudi tamo, nema veze na kom jeziku pises. Ne znam da l je sad, ali pre je bio termin od 15:30 do 16:30 mislim za useljenicke vize, ako uopste automat sad da da se dodje do konzularnog radnika.
Reply With Quote
Staro 09.09.2020, 20:07
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

DoS updatovao objavu, vezanu za prioritet prilikom obrade. Mislim da ovo niko nije kačio.

Citat:
The Department of State will use the following prioritization plan for these applicants, consistent with the court order and applicable law:

1 Individuals who were named plaintiffs in Gomez v. Trump and its companion cases;

2 Applicants who had already been interviewed who seek reissuance or to overcome a prior refusal;

3 Applicants who were scheduled for appointments in March, April, or May and whose appointments were cancelled due to the COVID-19 pandemic and worldwide suspension of routine visa processing;

For posts that have additional capacity to process applications and are not exhausted by the three categories above, applicants whose cases are pending with the Department’s Kentucky Consular Center.

https://travel.state.gov/content/tra...20-update.html
Reply With Quote
Staro 10.09.2020, 08:48
Stari vuk

Exclamation

Interesantna informacija je da su zemlje koje nisu u Šengenu zabranile third-country applicants, stoga ovi iz Šengen zone su u slijepoj ulici faktički nigdje se ne mogu intervjuisati.

Ovo je odlična prilika za sve koji nisu u šengen zoni uključujući sve forumaše, a pogotovo za ovaj par sa foruma koji je učestvovao u tužbi, faktički imaju prioritet + nisu u šengen zoni tj. lako bi trebali do intervjua u Beogradu...

Ja sam lično odustao ali to nije razlog da i drugi odustanu, na telefon i zovite cijeli dan smarajte i KCC i svoje ambasade... Ovo je odlična prilika...
Reply With Quote
Staro 10.09.2020, 09:04
Aleksandar381 Aleksandar381 je offline
Drug član

Datum prijave: 08.05.2019
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik marko1995 Prikaz poruke
Interesantna informacija je da su zemlje koje nisu u Šengenu zabranile third-country applicants, stoga ovi iz Šengen zone su u slijepoj ulici faktički nigdje se ne mogu intervjuisati.

Ovo je odlična prilika za sve koji nisu u šengen zoni uključujući sve forumaše, a pogotovo za ovaj par sa foruma koji je učestvovao u tužbi, faktički imaju prioritet + nisu u šengen zoni tj. lako bi trebali do intervjua u Beogradu...

Ja sam lično odustao ali to nije razlog da i drugi odustanu, na telefon i zovite cijeli dan smarajte i KCC i svoje ambasade... Ovo je odlična prilika...
Sta da ti kažem osim da smo mi vec obavili intervju jos u martu i pasosi su nam bili do pre dve nedelje u ambasadi, kad prodje ova ludnica nadam se ubrzo ispisacu celu pricu ovde, nadam se da ce nekome pomoci u buducnosti.
Reply With Quote
Staro 10.09.2020, 09:08
Stari vuk

Talking

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Aleksandar381 Prikaz poruke
Sta da ti kažem osim da smo mi vec obavili intervju jos u martu i pasosi su nam bili do pre dve nedelje u ambasadi, kad prodje ova ludnica nadam se ubrzo ispisacu celu pricu ovde, nadam se da ce nekome pomoci u buducnosti.
O pa super, znači pozelenilo se?
Reply With Quote
Staro 10.09.2020, 10:15
Aleksandar381 Aleksandar381 je offline
Drug član

Datum prijave: 08.05.2019
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik marko1995 Prikaz poruke
O pa super, znači pozelenilo se?
NE, nije jos vraćeni su pasosi bez viza pre odluke suda...... tacnije na dan sudjenja, zato kazem da cu ispisati celu priču kad prodje ova ludnica. I jos nesto neko je spomenuo da sve ovo mnogo kosta, da istina je kosta mnogo, vadjenje dokumenata sve po dva puta, izrada pasosa po hitnom postupku,fee u ambasadi, dupli lekarski, advokat i jos 10000 drugih troskova, ali ako imas cilj koji iskreno zelis zaboravi na novac, jednostavno ne razmiljaj o njemu, nemoj da ti on bude prva stvar na koju ces pomisliti, on ce se nekako naći, uvek postoji neko rešenje, deluje neverovatno ali je istinito.

Jedno je sigurno, najskuplja stvar u životu je kajati se što nisi sve uradio sto je bilo moguće.

Last edited by Aleksandar381; 10.09.2020 at 10:29.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja