ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 06.04.2012, 14:48
vocica vocica je offline
Član

Datum prijave: 09.08.2011
US lokacija: Miami, FL
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Suprug i ja smo isto juce imali intervju, izgleda da sam upoznala Vrhunskog onda, sve se poklapa :)
Elem, mi smo imali problemcic... Spremili smo brdo potrebne i nepotrebne dokumentacije i posto je on rodjen u Bosni (ali zivi u Srbiji jos od rata) ispostavilo se da izvod iz maticne knjige rodjenih mora da bude bas njihov, a mi smo ga izvadili u NS. Nesto su rekli da njihov sistem to ne prepoznaje ili sta vec, u svakom slucaju fali nam taj papir i rekli su da ga donesemo cim stignemo, i da treba da izvrse jos neke provere i ako je sve u redu donosimo pasose na viziranje...
Vencali smo se pre 2 meseca i veci deo intervjua je bio posvecen tome, koliko se zabavljamo, gde smo putovali zajedno, kakvo je vencanje bilo, gde je bilo... Poneli smo i fotografije, ali ih nisu trazili. Na kraju nas nije ni pitala sta cemo raditi tamo...
Izasli smo malo zbunjeni i razocarani, jer sam ja bas ocekivala onaj eksplozivni trenutak srece! :)
Staro 06.04.2012, 14:53
vocica vocica je offline
Član

Datum prijave: 09.08.2011
US lokacija: Miami, FL
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

I da, ako je neko raspolozen da nas malo posavetuje - mislili smo da odlozimo viziranje za kraj maja, da bi stigli ovde sve da zavrsimo, pre svega da ja diplomiram i on treba da sredi neke poslove u firmi, pa da negde u novembru tek otputujemo u obecanu zemlju... Pitala sam to sluzbenika i rekao je da nema problema i da vizu u teoriji mozemo da dobijemo i u septembru, ali da preuzimamo rizik da se sve popuni... pa sta mislite, da li je rizicno cekati kraj maja? Nekako mi se cini da nije velika razlika, ali ne smem ni da zamislim sta bih uradila da mi ova sansa promakne zbog tako necega...
Staro 06.04.2012, 15:09
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno Intervju u Sarajevu

Viza odobrena!
A kako je to bilo: dodjem do ambasade u 1345h (intervju zakazan u 14h), kad tamo vec red se stvorio, ja ne pitajuci stanem na kraj. Slusajuci razgovore ljudi ispred mene shvatim da stojim u redu za podizanje pasosa (ovo su ljudi koji su juce imali intervjue, a danas su im rekli da dodju i podignu pasose). Obzirom da sam bila jedina koja je imala zakazan intervju prvom prilikom uhvatim sequrityja i pitam za intervju. On me odmah provede unutra. Gasenje mobitela, predaja svih elektronskih stvarcica i davanje licne karte (kamere, usb stick, bilo sta na cemu se mogu prenijeti informacije /koje nisam imala, bas sam namjerno dosla samo sa dokumentima, novcanikom i mobitelom ujakni). Dobijes mali plastificirani CLAIM broj i onda ides kroz metal detektor, a stvari kroz rendgen? Dodatno predju onim stapom po tebi i onda te upute u drugu zgradu. Tamo sam pokazala pismo, a u isto vrijeme su me prozvali sa saltera 4 da dodjem. Na salteru 4 je nasa sluzbenica koja je pravo ljubazna. Od mene je trazila prvo pasos, otiske prstiju, a onda diplomu (MS) i kopiju iste. Rodni list (medjunarodni) original, uvjerenja o nekaznjavanju originale. Pitala me je i za sarajevsku diplomu (filozofski faks) pa sam joj pokazala original koji je A3 velicine, a dala sam joj ovjerenu kopiju te diplome. Pitanje da li sam ikada prekoracila ostanak na nekim drugim vizama (odgovor je bio ne). Onda sam ja spomenula da ce mi se mijenjati adresa koja je u DS230, pa je ona korektivnom trakom to prebrisala sa formulara i dala meni da prepisem adresu. Nakon saltera 4 malo sam sjela u cekaonicu da me prozovu na salter 1 koji je blagajna. Platila sam karticom, $440 ispadne 680KM. Onda opet sjedenje i cekanje da dodje konzul i obavi intervju. Dok sam cekala tu je jos bio jedan momak iz Tuzle (274xx) koji je isto imao DV intervju. On je imao intervju zakazan za kasnije (1430) ali je dosao oko 1230 pa su ga pustili unutra da ceka. Momak je prije mene pozvan na intervju (salter 5), dao otisak lijevog kaziprsta, a onda se zakleo da je sve na formularu DS230 istina. On je pricao na bosanskom (a konzul isto pravo dobro prica bosanski), njega su vratili po neki papir i onda ce tek dobiti vizu.
Dosao je red i na mene. Konzul prozvao prezime, onda trazio da dam opet otisak desnog palca (ovo valjda zato sto prvo uzeti otisci nisu dobro uslikani). Onda sam gledala kako pregledava te moje dokumente, vratio mi moju MS diplomu. Rekao mi da dignem desnu ruku i da se zakunem, onda da potpisem formular DS230 i rekao da sam all set to go i da dodjem po vizu u cetvrtak. Onda ja njega pitam treba li on da ponisti moju 10godisnju turisticku vizu? Treba, jer da nije ponistio tu vizu imala bih problema na granici. Uzmu mi i taj stari pasos sa B1/2 vizom i opet kazu da dodjem po oba pasosa i zutu kovertu u sljedeci cetvrtak. Uzela mobitel nazad i iz amabasade izasla u 1436. :1072:

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Staro 06.04.2012, 15:12
dovla84 dovla84 je offline
Član

Datum prijave: 04.10.2011
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Sve cestitke i nek je sa srecom tamo, daleko, ... :bravo:
Staro 06.04.2012, 15:18
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
Nepromenjeno

Čestitam, MikiSA! :bravo:
Neka bude sretno i želim ti da ostvariš američki san! :1081:

DV 2020
Staro 06.04.2012, 16:19
jony018 jony018 je offline
Član

Datum prijave: 22.10.2010
Nepromenjeno

MIkiSA i vocica čestitke i sa moje strane !!! :bravo:
Staro 06.04.2012, 19:07
NEMANJ@'s Avatar
NEMANJ@ NEMANJ@ je offline
Drug član

Datum prijave: 01.10.2011
US lokacija: Florida
YU lokacija: Podgorica
Nepromenjeno

MikiSA cestitam i sve lepo ti zelim,naravno i vocici:1081::1081::1081:
Staro 06.04.2012, 19:52
Tamara85 Tamara85 je offline
Drug član

Datum prijave: 30.09.2011
Nepromenjeno

Cestitke i od mene, citam i kao da ja kroz to prolazim - neka pozitivna trema :inlove:

Sve najbolje!!! :bravo:
Staro 07.04.2012, 01:37
curlika's Avatar
curlika curlika je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.02.2012
US lokacija: Las Vegas, Houston, Chicago
YU lokacija: Sombor-Novi sad, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku curlika
Nepromenjeno

I ja se pridruzujem cestitkama "novopecenih amerikanaca" . Razbili ste "kineski zid", samo hrabro dalje. Nisam u dusi narodnjak ali moze pesma: "Ne moze nam niko nista...jaci smo od...". :)
Staro 07.04.2012, 08:30
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
Nepromenjeno

Hvala svima na cestitkama.
DV2012: za maj je izasao visa bulletin, current je 40.000, za JUNI su svi CURRENT! Mislim da je ovo bas sve brzo proslo...
DV 2013: zelim vam svima da budete izabrani u maju!!!

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.

Pravila pisanja