![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Suprug i ja smo isto juce imali intervju, izgleda da sam upoznala Vrhunskog onda, sve se poklapa :)
Elem, mi smo imali problemcic... Spremili smo brdo potrebne i nepotrebne dokumentacije i posto je on rodjen u Bosni (ali zivi u Srbiji jos od rata) ispostavilo se da izvod iz maticne knjige rodjenih mora da bude bas njihov, a mi smo ga izvadili u NS. Nesto su rekli da njihov sistem to ne prepoznaje ili sta vec, u svakom slucaju fali nam taj papir i rekli su da ga donesemo cim stignemo, i da treba da izvrse jos neke provere i ako je sve u redu donosimo pasose na viziranje... Vencali smo se pre 2 meseca i veci deo intervjua je bio posvecen tome, koliko se zabavljamo, gde smo putovali zajedno, kakvo je vencanje bilo, gde je bilo... Poneli smo i fotografije, ali ih nisu trazili. Na kraju nas nije ni pitala sta cemo raditi tamo... Izasli smo malo zbunjeni i razocarani, jer sam ja bas ocekivala onaj eksplozivni trenutak srece! :) |
|
|||
|
|||
![]()
I da, ako je neko raspolozen da nas malo posavetuje - mislili smo da odlozimo viziranje za kraj maja, da bi stigli ovde sve da zavrsimo, pre svega da ja diplomiram i on treba da sredi neke poslove u firmi, pa da negde u novembru tek otputujemo u obecanu zemlju... Pitala sam to sluzbenika i rekao je da nema problema i da vizu u teoriji mozemo da dobijemo i u septembru, ali da preuzimamo rizik da se sve popuni... pa sta mislite, da li je rizicno cekati kraj maja? Nekako mi se cini da nije velika razlika, ali ne smem ni da zamislim sta bih uradila da mi ova sansa promakne zbog tako necega...
|
|
|||
|
|||
![]()
Viza odobrena!
A kako je to bilo: dodjem do ambasade u 1345h (intervju zakazan u 14h), kad tamo vec red se stvorio, ja ne pitajuci stanem na kraj. Slusajuci razgovore ljudi ispred mene shvatim da stojim u redu za podizanje pasosa (ovo su ljudi koji su juce imali intervjue, a danas su im rekli da dodju i podignu pasose). Obzirom da sam bila jedina koja je imala zakazan intervju prvom prilikom uhvatim sequrityja i pitam za intervju. On me odmah provede unutra. Gasenje mobitela, predaja svih elektronskih stvarcica i davanje licne karte (kamere, usb stick, bilo sta na cemu se mogu prenijeti informacije /koje nisam imala, bas sam namjerno dosla samo sa dokumentima, novcanikom i mobitelom ujakni). Dobijes mali plastificirani CLAIM broj i onda ides kroz metal detektor, a stvari kroz rendgen? Dodatno predju onim stapom po tebi i onda te upute u drugu zgradu. Tamo sam pokazala pismo, a u isto vrijeme su me prozvali sa saltera 4 da dodjem. Na salteru 4 je nasa sluzbenica koja je pravo ljubazna. Od mene je trazila prvo pasos, otiske prstiju, a onda diplomu (MS) i kopiju iste. Rodni list (medjunarodni) original, uvjerenja o nekaznjavanju originale. Pitala me je i za sarajevsku diplomu (filozofski faks) pa sam joj pokazala original koji je A3 velicine, a dala sam joj ovjerenu kopiju te diplome. Pitanje da li sam ikada prekoracila ostanak na nekim drugim vizama (odgovor je bio ne). Onda sam ja spomenula da ce mi se mijenjati adresa koja je u DS230, pa je ona korektivnom trakom to prebrisala sa formulara i dala meni da prepisem adresu. Nakon saltera 4 malo sam sjela u cekaonicu da me prozovu na salter 1 koji je blagajna. Platila sam karticom, $440 ispadne 680KM. Onda opet sjedenje i cekanje da dodje konzul i obavi intervju. Dok sam cekala tu je jos bio jedan momak iz Tuzle (274xx) koji je isto imao DV intervju. On je imao intervju zakazan za kasnije (1430) ali je dosao oko 1230 pa su ga pustili unutra da ceka. Momak je prije mene pozvan na intervju (salter 5), dao otisak lijevog kaziprsta, a onda se zakleo da je sve na formularu DS230 istina. On je pricao na bosanskom (a konzul isto pravo dobro prica bosanski), njega su vratili po neki papir i onda ce tek dobiti vizu. Dosao je red i na mene. Konzul prozvao prezime, onda trazio da dam opet otisak desnog palca (ovo valjda zato sto prvo uzeti otisci nisu dobro uslikani). Onda sam gledala kako pregledava te moje dokumente, vratio mi moju MS diplomu. Rekao mi da dignem desnu ruku i da se zakunem, onda da potpisem formular DS230 i rekao da sam all set to go i da dodjem po vizu u cetvrtak. Onda ja njega pitam treba li on da ponisti moju 10godisnju turisticku vizu? Treba, jer da nije ponistio tu vizu imala bih problema na granici. Uzmu mi i taj stari pasos sa B1/2 vizom i opet kazu da dodjem po oba pasosa i zutu kovertu u sljedeci cetvrtak. Uzela mobitel nazad i iz amabasade izasla u 1436. :1072:
|
|||
|
|||
![]()
Sve cestitke i nek je sa srecom tamo, daleko, ... :bravo:
|
|
||||
|
||||
![]()
Čestitam, MikiSA! :bravo:
Neka bude sretno i želim ti da ostvariš američki san! :1081:
|
|||
|
|||
![]()
MIkiSA i vocica čestitke i sa moje strane !!! :bravo:
|
|
||||
|
||||
![]()
MikiSA cestitam i sve lepo ti zelim,naravno i vocici:1081::1081::1081:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cestitke i od mene, citam i kao da ja kroz to prolazim - neka pozitivna trema :inlove:
Sve najbolje!!! :bravo: |
|
||||
|
||||
![]()
I ja se pridruzujem cestitkama "novopecenih amerikanaca" . Razbili ste "kineski zid", samo hrabro dalje. Nisam u dusi narodnjak ali moze pesma: "Ne moze nam niko nista...jaci smo od...". :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Hvala svima na cestitkama.
DV2012: za maj je izasao visa bulletin, current je 40.000, za JUNI su svi CURRENT! Mislim da je ovo bas sve brzo proslo... DV 2013: zelim vam svima da budete izabrani u maju!!!
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Intervjui DV2011 - Iskustva | Bode | Stare teme | 361 | 02.08.2011 13:45 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
DV 2012 - Da se prebrojimo | Alex016 | Stare teme | 278 | 01.05.2011 04:12 |
DV2009 - Iskustva i intervjui iz sveta | landlord | Stare teme | 7 | 08.10.2008 22:58 |
![]() |