![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=pekka;14824]Da budem jos precizniji - u Full HD formatu.:bravo:[/QUOTE]
Blago vama! Cestitam! Voleo bih da sam i HD Ready! :==D:
|
||||
|
||||
![]()
E pa mili moji, dodje i taj dan - vize su konacno u pasosima. Odneli smo jutros potvrdu iz MUP-a koja mi je nedostajala i predali pasose, a malo pre me zvala supruga i rekla da smo svo troje dobili one drage i mile zute, zapecacene koverte i vize. Od ovog trenutka na dalje krece punom parom (do sada je isla lagano) suluda trka sa vremenom - naci destinaciju i posao. Svako ko ima ideju kako da recju ili delom (cinjenjem ili necinjenjem) pomogne dreadnotu i njegovoj porodici da zapocne novi zivot neka mi samo namigne, za detalje cemo se lako dogovoriti :-))))
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|||
|
|||
![]()
:bravo: Formalnost obavljena - srecno u narednim akcijama.:bravo:
|
|
||||
|
||||
![]()
Dreadnot, čestitke tebi ti tvojoj porodici. Mi sutra idemo na lekarski....da sutra (subota), zamolio sam ih ako mogu pošto sam iz VA a dolazimo i vodimo klinca u Arenu na Dinosauruse da o istom trošku (gorivo) uradimo i pregled i može. Iskreno se nadam da će ti se ubrzo otvoriti neka zlatna ...ma za početak i srebrna vrata, za ostalo ćeš se siguran sam snaći.
Case No: 2010EU000025xxx Prva koverta: 08.06.2009. Druga koverta: 01.03.2010. Završen lekarski: 10.04.2010. Zakazan intervju: 29.04.2010. Vizirani pasoši: 30.04.2010. Dobili GC i SSN u LA, CA: Avgust 2010 |
|
|||
|
|||
![]()
Vredelo je cekati i nadati se... Samo napred...
|
|
||||
|
||||
![]()
Cestitke Dreadnot! :1081: Puno srece u daljem sprovodjenju plana emigracije!
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=dreadnot;14879]E pa mili moji, dodje i taj dan - vize su konacno u pasosima. Odneli smo jutros potvrdu iz MUP-a koja mi je nedostajala i predali pasose, a malo pre me zvala supruga i rekla da smo svo troje dobili one drage i mile zute, zapecacene koverte i vize. Od ovog trenutka na dalje krece punom parom (do sada je isla lagano) suluda trka sa vremenom - naci destinaciju i posao. Svako ko ima ideju kako da recju ili delom (cinjenjem ili necinjenjem) pomogne dreadnotu i njegovoj porodici da zapocne novi zivot neka mi samo namigne, za detalje cemo se lako dogovoriti :-))))[/QUOTE]
Cestitam Dreadnot! Mogu da zamislim koliko ste uzbudjeni ali sigurno vam nije lako. Cini mi se da sam ranije procitala negde na forumu da si ti veterinar, a za suprugu ne znam. Neko moje razmisljanje je da treba ici u veliki grad, vise je poslova, plate su vece, lakse se uklopiti. Ne znam kakva su tvoja razmisljanja, ali po meni svaki posten posao je za ljude bez obzira koje si struke. Imam par prijatelja koji su u Cikagu, New York-u i Washington-u i svima je trebalo nekoliko meseci da se uklope i dobiju posao koji su zeleli. Nikome nije lako u pocetku. Treba preziveti tih prvih par meseci, a koliko vidim ni ti nemas neke velike ustedjevine kao i vecina nas ovde na forumu. Evo sta su oni radili: krenuli su na ESL besplatne casove, setali pse, isli na kurseve za bartendere i skola im je posle nasla prvi posao (New York), radili kao recepcioneri, konobari, peraci sudova...te poslove su relativno brzo i lako dobijali. Znam da su sve to poslovi na koje nisi navikao ali ako je to put ka boljem, na sve treba biti spreman. Srecno!
|
|||
|
|||
![]()
:bravo: dreadnot,sve najbolje!
da li si razmisljao da radis kao groomer? dvoumila sam se da ti postavim ovo pitanje,jer bez skole koja je prilicno skupa,ne mozes to ni raditi - znaci da otpada kao pocetna varijanta.ali ne mora biti tako.mozda napravis neku kombinaciju (nadjes sponzora da ti to plati do odlaska:obrva:) da to ovde zavrsis(neki lik u novom sadu ima skolu). kazu moji prijatelji,da je to tamo jako dobro placeno,da je skola tamo jos skuplja,a ovaj se ovde tek probija.........ti si veterinar,bilo bi ti blisko.:;D: otisnuti se s porodicom nije mala stvar,a jos tamo negde vezbati - e to je dozvoljeno solistima,tako bar ja mislim.naravno da 98% nas ne ide na siguricu,vec na probu,pa APP dobro je! eto,namera je bila dobra,pa shodno tome i predlog,a nadam se mozda koristan... svakako drzimo palceve:;D: |
|
|||
|
|||
![]()
koliko je meni poznato, ta pozicija je biza frizeru, nego veterinaru. Ja sam vise za to da covek pokusa naci posao koji dobro zna. Mozda za veterinara treba nesto dodatno da zavrsi, ali posle toga cemu se svo znanje i iskustvo koje ima ceniti. Sa groomerom kreces od pocetka.
|
|
||||
|
||||
![]()
Evo i ja vam cestitam. Izaberite neki lepi grad :1072:
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Lekarksi pregledi - iskustva | landlord | Uputstva za dobitnike | 926 | 07.12.2021 12:29 |
iskustva sa USAFIS-om | boba i sale | Vaša strana | 12 | 22.12.2014 14:19 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
savet..vasa iskustva... | nelson | Vaša strana | 3 | 09.06.2009 11:47 |
DV2009 - Iskustva i intervjui iz sveta | landlord | Stare teme | 7 | 08.10.2008 22:58 |
![]() |