ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 11.06.2014, 05:29
Sasa 70 Sasa 70 je offline
Drug član

Datum prijave: 05.06.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SRBghost Prikaz poruke
Ocupation je zanimanje kojim se bavis - tvoj posao koji radis i koji u Srbiji obicno nije ono za sta si se skolovao
Ali sta ako trenutno neradim , radio sam nekada ali sada sam nezaposlen, sta onda da stavim kao Primary occupation
Reply With Quote
Staro 11.06.2014, 09:05
cp6 cp6 je offline
Član

Datum prijave: 03.05.2014
US lokacija: milwaukee,wi
YU lokacija: novi sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik drmiki83 Prikaz poruke
Taj deo nemaš u formularu sa CN dobijenim putem lutrije. Njega imaju oni koji popunjavaju imigrantski formular DS-260 a koji se useljavaju u USA po nekom drugom osnovu.
Hvala puno na odgovoru...cinimi se da je ovo i odgovor srbghost najadekvatniji.Cekam jos dva dana pasose za decu i suprugu do popunjavanja ds-260.
Reply With Quote
Staro 11.06.2014, 13:15
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sasa 70 Prikaz poruke
Ali sta ako trenutno neradim , radio sam nekada ali sada sam nezaposlen, sta onda da stavim kao Primary occupation
U tom slucaju bi trebalo da stavis unemployed. Nemoj da te to brine ukoliko imas cetvorogodisnju srednju skolu. Znaju i oni kako je kod nas lako naci posao....
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Reply With Quote
Staro 11.06.2014, 21:39
maki90 maki90 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.05.2014
US lokacija: Portland
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SRBghost Prikaz poruke
Izvini na kasnom odgovoru, ali me zategla neka prehlada pa sam bio offline ceo dan. Da, to se odnosi na adresu u LK. Ako zivis na toj adresi, odgovor je YES.
Ma prešao sam malo formular, i jučer u sred popunjavanja se nešto zbuni oko toga, malo me bunilo obavještenje za Mailing address, pa sam malo pomiješao sa Permanent address, uglavnom stavio sam Yes, to je eto ispravno. U svakom slučaju hvala.
Reply With Quote
Staro 16.06.2014, 12:29
Paleogirl Paleogirl je offline
Član

Datum prijave: 16.01.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Novi Beograd
Nepromenjeno

Pozdrav svima, evo i ja popunjavam ds 260, ja sam F3 Immigrant Visa.
Imam pitanje u vezi zemlje u kojoj je sluzena vojska. Sta da napisemo ako je to bila Republika Srpska Krajina?
Dobili smo papir iz Vojnog odseka u Bg da je na osnovu resenja tog i tog, osoba oslobodjena sluzenja i da je preveden u rezervni sastav. A tu tom resenju kojeg imamo pise da je redovni rok odsluzen u Krajini.
Da li je neko imao takav slucaj?
Koju zemlju da upisem? Zvali danas ambasadu pa se javlja automat, mozda neko zna kada se zove da se javi osoba pa da njih pitam ako ovde ne nadjem odgovor?
Nadam se da sam postavila pitanje na pravom mestu. Hvala!
Reply With Quote
Staro 16.06.2014, 13:15
voja82's Avatar
voja82 voja82 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2014
US lokacija: Miami/FL
Pošalji Skype™ poruku korisniku voja82
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Paleogirl Prikaz poruke
Pozdrav svima, evo i ja popunjavam ds 260, ja sam F3 Immigrant Visa.
Imam pitanje u vezi zemlje u kojoj je sluzena vojska. Sta da napisemo ako je to bila Republika Srpska Krajina?
Dobili smo papir iz Vojnog odseka u Bg da je na osnovu resenja tog i tog, osoba oslobodjena sluzenja i da je preveden u rezervni sastav. A tu tom resenju kojeg imamo pise da je redovni rok odsluzen u Krajini.
Da li je neko imao takav slucaj?
Koju zemlju da upisem? Zvali danas ambasadu pa se javlja automat, mozda neko zna kada se zove da se javi osoba pa da njih pitam ako ovde ne nadjem odgovor?
Nadam se da sam postavila pitanje na pravom mestu. Hvala!
Mislim da je najaigurnija informacija dobijema od ambasade, moj savet ti je da nazoves ambasadu, kada se javi automat poslusaj koje ti opcije daje i kliknes na odredjeni broj da stupis u vezu sa operaterom.
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami
Reply With Quote
Staro 16.06.2014, 16:41
sile2302 sile2302 je offline
Drug član

Datum prijave: 07.10.2010
US lokacija: Saint Louis, MO
YU lokacija: Zavidovici, BiH
Nepromenjeno

Imam jedno pitanje za aplikante iz BiH, kod pitanja "State/Province of Birth" šta ste stavljali? Ako bi stavio Federation of Bosnia and Herzegovina, ne može da stane, jer nema dovoljno mjesta za sva slova ili možda da stavim skraćenicu FBiH ili ipak kanton (Zeničko-dobojski kanton = Zenica-Doboj Canton)??? State je logično pitanje za USA, a Province mi je više kao pokrajina - Vojvodina i sl. Kod nas je to podjeljeno po entitetima, pa kontonima, pa mi djeluje najispravnije čekirati "Does Not Apply", ne znam da li bi to bila greška?
Reply With Quote
Staro 16.06.2014, 18:10
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sile2302 Prikaz poruke
Imam jedno pitanje za aplikante iz BiH, kod pitanja "State/Province of Birth" šta ste stavljali? Ako bi stavio Federation of Bosnia and Herzegovina, ne može da stane, jer nema dovoljno mjesta za sva slova ili možda da stavim skraćenicu FBiH ili ipak kanton (Zeničko-dobojski kanton = Zenica-Doboj Canton)??? State je logično pitanje za USA, a Province mi je više kao pokrajina - Vojvodina i sl. Kod nas je to podjeljeno po entitetima, pa kontonima, pa mi djeluje najispravnije čekirati "Does Not Apply", ne znam da li bi to bila greška?
Drug, stavi ti samo does not apply. I ja sam iz Bosne, i samo sam stavljala BiH kad je trebalo, nista dalje nisam dodavala.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 16.06.2014, 18:46
sile2302 sile2302 je offline
Drug član

Datum prijave: 07.10.2010
US lokacija: Saint Louis, MO
YU lokacija: Zavidovici, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikiSA Prikaz poruke
Drug, stavi ti samo does not apply. I ja sam iz Bosne, i samo sam stavljala BiH kad je trebalo, nista dalje nisam dodavala.
Hvala ti na odgovoru!
Još nešto da pitam, vi koji ste prošli kompletnu proceduru i intervju mi možete najbolje odgovoriti na ovo pitanje (već sam ga i ranije postavljao).
Trenutno živimo u Sarajevu, kćerkica i ja imamo prijavljeno prebivalište u Sarajevu, dok je supruga još uvijek na porodiljskom bolovanju i njena lična karta je u Zenici, tamo smo ranije živjeli i tamo je dobila bolovanje, a da je promjenila prebivalište nebi imalo pravo na naknadu.
Dakle, interesuje me da li da stavimo adresu gdje živimo sve troje, s tim da supruga nema dokumente na toj adresi ili da za nju stavimo adresu iz prebivališta, iako na toj adresi ne živimo već duže vrijeme.
Ne znam kako na sve to gledaju na intervjuu i da li ću trebati dokazivati sve to (ono što traže od 16-te godine pa do danas).
Reply With Quote
Staro 17.06.2014, 05:08
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Ja bih stavio adresu na kojoj svi zivite. KOd mene je situacija da supruga, dete i ja imamo pasose, a usvakom druga adresa. Kada smo vadili B2 vizu niko nije pravio problem.
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja