ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 09.04.2012, 14:05
Dome Dome je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.04.2012
US lokacija: NY akobogda
YU lokacija: Prijepolje, Srbija
Nepromenjeno

Ja znam engleski poprilicno dobro,a i verenica takodje,pa eto kontam posto je ona po struci frizerka,pa se zato raspitujem,a ja sam po struci kuvarski tehn.(cetvorogodisnja skola) i trgovinski teh(cetvorogodisnja skola isto,al sam tu za trgovca vanredno zavrsio sto znaci da imam dve diplome odnosno dve srednje skole zavrsene),al radim ko mesar,solidno znam zanat,al radio bih sta bilo radio ako je dobra cifra odnosno dovoljna i normalna za troskove i osnovne stvari prvih nekoliko meseci dok se ne stane na noge,pa bi i verenica izabrala neku drugu alternativu ako ne bi mogla da nadje posao za frizera,tipa da cisti nesto i sl. te neke zenske poslove,pa se zbog toga raspitujem.
Reply With Quote
Staro 09.04.2012, 14:28
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Bitno je da znate jezik, lakse cete naci posao. Ima ovde masa poslova za koje ne treba diploma vec samo JMBG (njihov SSN). Njima u prodavnicama radi bilo ko, obicno i mladi dok studiraju, nemaju posebne skole za to. To mozes uvek da radis. A mesare su na neidentifikovanim lokacijama, prave one industrijske. Ja jos nisam videla nijednu koja lici na one nase, mada ima da ti seku delove u velikim marketima.
Reply With Quote
Staro 09.04.2012, 23:22
Mikimax Mikimax je offline
Drug član

Datum prijave: 09.04.2011
US lokacija: Daleko od hejtera sa foruma
Nepromenjeno

Moja tetka koja slabo zna jezik, pocela je da radi kao frizer i u pocetku radila za druge, kasnije je iznajmila svoj deo u salonu (imaju saloni koji iznajmljuju ''boot'' ili tako nesto) i dok nije pocela kriza zaradjivala dobre pare. Tipovi su bili oko 100$ pa vi vidite koliko su bile frizure!
Reply With Quote
Staro 10.04.2012, 01:57
albertas's Avatar
albertas albertas je offline
Drug član

Datum prijave: 02.08.2011
US lokacija: New York City
Nepromenjeno

Sve zavisi od drzave do drzave od grada do grada,imas li papire ili ne..... znas li nekoga ili ne znas.....uglavnom poenta svega je kada dvoje rade barem ovde u njujorku moze se prezivjeti....da ti ne fali ni za kiriju ni za klopu znaci bilo kakvi stalni poslovi i nema zime sto se tice tih osnovnih stvari.....solidno za pocetak...a kasnije plivas sve zavisi sta zelis u zivotu....
Reply With Quote
Staro 10.04.2012, 02:13
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mikimax Prikaz poruke
Moja tetka koja slabo zna jezik, pocela je da radi kao frizer i u pocetku radila za druge, kasnije je iznajmila svoj deo u salonu (imaju saloni koji iznajmljuju ''boot'' ili tako nesto) i dok nije pocela kriza zaradjivala dobre pare. Tipovi su bili oko 100$ pa vi vidite koliko su bile frizure!
Proveri sa tetkom, ali ona je mozda pricala o baksisu za ceo dan. Uzmi u obzir da po mom iskustvu ljudi uglavnom za usluge tog tipa daju baksis od 10 do 20% na cenu tako da mi je malo suludo da sisanje bude $1000. :-) I nemoj pogresno da me shvatis, cak i da je to dnevni baksis, slazem se sa tobom da su to jako lepe pare.
Staro 10.04.2012, 03:33
highvoltage84 highvoltage84 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.10.2010
US lokacija: Indiana,Franklin-Greenwood
YU lokacija: Leskovac,Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku highvoltage84
Nepromenjeno

Moja zena je frizer,ima 6 godina iskustva ali je zeza poznavanje jezika, tako da dok to ne savlada zvanicno nista nece moci da krene ali vec sada zahvaljujuci nasim ljudima cuje se sve dalje i dalje pa za jedno sisanje uzme 20$ ili sisanje i farbanje 50-60$,mene moji zezaju kao zena dosla i odma pocela da mlati pare,a ja musko nista ...uglavnom sam doso do zakljucka zene na frizure bacaju dosta para cak i ako to nije kako zamisle progledaju kroz prste...
4. 10.10.2011. završeni lekarski pregledi
5. 12.10.2011. intervju
6. 13.10.2011. vize u pasošima
7. 20.03.2012. Adios amigos
Reply With Quote
Staro 10.04.2012, 04:22
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik highvoltage84 Prikaz poruke
Moja zena je frizer,ima 6 godina iskustva ali je zeza poznavanje jezika, tako da dok to ne savlada zvanicno nista nece moci da krene ali vec sada zahvaljujuci nasim ljudima cuje se sve dalje i dalje pa za jedno sisanje uzme 20$ ili sisanje i farbanje 50-60$,mene moji zezaju kao zena dosla i odma pocela da mlati pare,a ja musko nista ...uglavnom sam doso do zakljucka zene na frizure bacaju dosta para cak i ako to nije kako zamisle progledaju kroz prste...
Zena je placala 126$ FENIRANJE:nene :
dok nismo nasli jednog naseg lika za 80$ zensko feniranje a meni sisanje za 60$. A btw na to svi ostavljaju tip.

Imate i cene ovde na sajtu http://www.jsalon.com/ klikom na menu.
Jedina opcija gde sam video za 20$ je u china town-u kod nekog koji mi deluje kao da je homeless i malo je ono strasno a i sporazumevanje je malo otezano.
Reply With Quote
Staro 10.04.2012, 09:59
Mikimax Mikimax je offline
Drug član

Datum prijave: 09.04.2011
US lokacija: Daleko od hejtera sa foruma
Nepromenjeno

@Dejancic

Moguce, ali ne sumnjam da je ponekad imala i tipove od 100$. Tada su zene imale visak para pa su bacale na dobre frizure.

Drzati sopstveni boot je mnogo zeznuto jer se mora konstantno odrzavati veza sa klijentima, reklamirati, itd.
Ukoliko se vratite kod svojih na 3 nedelje, pozdravite se sa redovnim klijentima.
Reply With Quote
Staro 10.04.2012, 12:34
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vrhunski Prikaz poruke
Zena je placala 126$ FENIRANJE:nene :
dok nismo nasli jednog naseg lika za 80$ zensko feniranje a meni sisanje za 60$. A btw na to svi ostavljaju tip.

Imate i cene ovde na sajtu http://www.jsalon.com/ klikom na menu.
Jedina opcija gde sam video za 20$ je u china town-u kod nekog koji mi deluje kao da je homeless i malo je ono strasno a i sporazumevanje je malo otezano.
Wow, ja ne bi dala toliko para na frizera, nema te frizure. Ja sam izgleda neki zenski izrod. Covece! Ali znam mnogo njih kojima je bitan imidz pa tu nema da se stedi...

Sto ne bi dobila baksis od 100 dolara, imas ljudi kojima je to nista. Ili baba koje dobro ne vide...

A nije boot (cizma) nego booth. klikni
Reply With Quote
Staro 10.04.2012, 17:38
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Ovde su frizeri u vecini slucajeva takav ocaj, kakav se u nasoj drzavi nije mogao ni zamisliti. Prosecan frizer u USA u Novom Sadu ne bi mogao ni dvomesecni kurs upisati, jer je kompletni antitalenat. Ja ne znam da li ovde traze neki sertifikat, ali meni se cini da ko god ima 2 ruke moze da radi kao frizer. Ja sam u Chicago isao u extra frizerski salon "Floyds"koji je odlican i postoji u nekoliko gradova sirom USA (Austin, LA etc). Nazalost, SF nije jedan od tih. Znam da je Halo isto bio odlican. U ovoj silikonskoj dolini sam do sada naisao na nekoliko azijatskih frizeraja koji kostaju 30$ i posle kojih moja zena sa masinicom mora da popravlja situaciju (ja se inace sisam na celavo, ali ove kretencine nisu ni to u stanju da osisaju). Moze mene zena da osisa, ali ja eto volim da idem kod frizera...navikao sam. A ovi u Floyds su me posebno razmazili sa masazom i pranjem kose :-)
No, sada kada sam zavrsio sa pljuvanjem 99% frizera amerike koji blage veze nemaju sta rade i kostaju <30$, mogu da predjem na onih 1%. Taj 1% sisa bolje nego bilo sta sto sam video u Srbiji. Dok nismo nasli pravog frizera, zena se uvek u suzama vracala kuci. I da...tih 1% kosta >100$ ali se isplati svaki cent......i jos ti dodje toliko da ih tipujes. Da bi to neko razumeo, mora prvo da prodje ove majmune od 10$ da ih upropaste (i to je deo emigrantske skole :-)).

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja