ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 11.03.2013, 12:33
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2012
Nepromenjeno

Juce na radiu,glas amerike,i sad mnoge firme americke koje su bile po Tajlandu,Kini itd. su se prebacile u Ameriku jer su dole troskovi porasli i ne isplati se,ali ostavili su naravno predstavnistva i na ovaj nacin su se mnoga radna nova mjesta otvorila u Americi,kako kaze ovaj sa radia nema potrebe da 300 kineza radi jedan posao,kad taj isti posao radi 50 amera!
Reply With Quote
Staro 11.03.2013, 13:06
Dzordz Dzordz je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.01.2013
US lokacija: Jos cekam
Nepromenjeno

Pa trealo im je samo 20 godina da shvate
Uz sve to postoji i veliki "management overhead" kao i visoke cene nekretnina koje su u Bangalore i Mumbai npr. isto ko u Evropi.
Reply With Quote
Staro 11.03.2013, 19:35
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dzordz Prikaz poruke
Pa trealo im je samo 20 godina da shvate
Uz sve to postoji i veliki "management overhead" kao i visoke cene nekretnina koje su u Bangalore i Mumbai npr. isto ko u Evropi.
rekli su i tacan broj zaposlenih ove i prosle godine,bas neka velika cifra bila u pitanju
Reply With Quote
Staro 11.03.2013, 22:20
Dzordz Dzordz je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.01.2013
US lokacija: Jos cekam
Nepromenjeno

Ne brini se u nekim slucajevima se samo isplati da vrate nazad. Igrom slucaja znam odnose zapadne evrope, centralne evrope i filipina i finansijski je vrlo jasna situacija problem je sto ne mogu tamo da se nadju ljudi za kompleksniji posao.
Reply With Quote
Staro 12.03.2013, 00:27
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Kaliscna americka fora - izvezli su prvo poslove i radna mesta u Kinu da malo dovedu u red ovdasnje unije i radnike sa nerealnim ocekivanjima jer su radnici imali prevelike satnice - jake Unije su to odrzavale na visokom nivou...

Sad kad su i Unije provalile da se radna mesta nece vracati ako ne 'olade malo sa satnicama, poslovi se polako vracaju, ali su satnice vise nego duplo manje...

Primera radi, u auto-industriji su pocetne satnice za obicne radnike nekad bile $20-25, dok se sada na to isto radno mesto zaposljavaju radnici kojima je satnica $10.
Reply With Quote
Staro 16.03.2013, 11:20
zinho10cr7 zinho10cr7 je offline
Član

Datum prijave: 15.03.2013
YU lokacija: Arandjelovac, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vrhunski Prikaz poruke
http://www.gdeinvestirati.com/ostale...-milion-dolara

Ja licno mislim da u US (mladji par) ovo moze ostvariti i za oko 10tak godina.
Vrhunski trebaju mi neke informacije od tebe, je l' mozes da me dodas na facebook ako imas? http://www.facebook.com/zinho10cr7 hvala.
Reply With Quote
Staro 16.03.2013, 20:49
dzonny dzonny je offline
Proteran

Datum prijave: 28.09.2012
Nepromenjeno

Ja sam o ovome pisao ovde skoro i izgleda da se to i obistinjuje.

U.S. dollar’s share of central bank reserves falls to 54% in 2012: World Gold Council

http://blogs.marketwatch.com/thetell...-gold-council/

I tako dalje, ostatak nije toliko važan. E sad, iako u tekstu piše da smanjuju i evro zalihe, on je ipak porastao sa 16% na 22% dok je dolar spao na svega 54%.

Za one sa jeftinijim ulaznicama u polju ekonomije, ovo znači da svet napušta dolar kao rezervnu valutu, što će se jako odraziti na standard života u Americi. Pod tim mislim da je jedina prednost Amerike da ne prođe kao Grčka bio status njene valute kao rezervne monete, te da je mogla da štampa novac kroz Q programe (quantitative easing) bez straha od hiperinflacije, budući da bi centralne banke širom sveta jednostavno kupovale američki novac, kako im je već bio potreban za međunarodne transakcije i normalno funkcionsanje. Generalno, ovo je jako veliki pad (imajući u vidu da je devedesetih dolarska uloga u trezorima sveta bila oko 80%) i dolar će verovatno krajem ove decenije izgubiti taj status.

Last edited by SEEUSAIC; 30.03.2013 at 18:49. Razlog: Copyright
Reply With Quote
Staro 16.03.2013, 20:54
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Cisto sumnjam da ce proci kao Grcka,to evo godinama govore al nikako da se desi
Reply With Quote
Staro 16.03.2013, 21:13
dzonny dzonny je offline
Proteran

Datum prijave: 28.09.2012
Nepromenjeno

Citat:
Cisto sumnjam da ce proci kao Grcka,to evo godinama govore al nikako da se desi
Ne znam kolega, ne bih voleo. Iako mi se ne sviđa takav rasplet, problem je što se to već dešava.

Ako pogledaš ovde (http://theeconomiccollapseblog.com/a...the-u-s-dollar), videćeš da je dolar i kao međunarodno sredstvo plaćanja praktično na samrti (do sada se gotovo 75% čitave trgovine odvijalo dolarima), što znači da svet više ne veruje u SAD kao globalnu silu.

UK je naprimer u 19. veku bila jedina super sila i degradaciju je doživljavala punih 20 godina, sve do početka 20. veka, kada su je supresovale SAD. Amerika tek proživljava krizu, ajde da kažemo, jednu deceniju, manje više. Sad, po kalkulacijama MMF i Svetske Banke, nakon što Kina postane najveća ekonomija sveta, počeće i proces shiftinga.

http://www.guardian.co.uk/business/2...our-years-oecd

To je jedan od razloga zbog kojeg sam neodlučan da li vredi otići u Ameriku. Poslednjih par meseci sam baš u tome, pronašao sam način da odem, dakle taj veliki problem sam najzad rešio, čekam samo maturu da bih se još više rastrzao između faksa i odlaska (mazohizam, I guess), ali nisam siguran da li vredi otići gledajući na duže staze, jer ne bih da me uhvati neka ludačka kriza za nekih 10 godina, a opet ne bih ni da ostajem ovde u Srbiji od koje se ježim.

Kad smo već kod te teme, baci usput pogled ovde - http://www.thedailybell.com/2738/Jim...-Getting-Worse

Last edited by dzonny; 16.03.2013 at 21:21.
Reply With Quote
Staro 16.03.2013, 21:40
ASSI's Avatar
ASSI ASSI je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.11.2012
US lokacija: gde me zivot odvede :)))
YU lokacija: Novi Sad
Pošalji Skype™ poruku korisniku ASSI
Nepromenjeno

Ako mene izvuku sad u maju, znajte da je amerika definitivno propala

Gde ja odem tu trava vise ne raste