![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Igras lutriju bez euforije i silnih ocekivanja, te ako te izvuku kulturno opet bez euforije i hvalisanja ostavis domovinu i odes i probas u USA. Nakon nekog vremena napravis presek u svom zivotu i vidis da li je to za tebe. To je sva filozofija po meni. Naravno mora se uzeti u obzir i spremnost oko eventualnog zaduzivanja za novac u procesu odlaska, s obzirom da vecina nas nema taj novac.
Ljudi mogu pomoci (i trebamo jedni drugima pomoci) oko saveta za trazenje posla, racun u banci, avio karte, placanje poreza, nacin skolovanja za decu i slicne teme. Od toga da ti neko preko bare kaze kako ce tebi izgledati zivot tamo i da li ces se usreciti, a da jos nisi ni krocio na US tlo, od toga nema nista. Last edited by aspirin; 28.08.2013 at 14:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Potpuno se slazem sa Aspirinom. Ne treba puno da se covek pali jer veruj koliko god da je u Srbiji sugavo (a nazalost jeste, uzasno je i odvratno) nikad ne znas sta te ceka ovde. Zar mislis da ovde nema ljudi koji nemaju posla? Ili rade posao (cesto i vise od jednog) i to samo da bi zivotarili (citaj hrana i stan, gorivo i osiguranje za auto). Evo ti jedan - ne daj Boze primer. Da li znas koliko kosta kad nemas zdravstveno osiguranje ovde a pokupi te hitna pomoc i "obrade" te u hitnoj. To "obrade" citaj apsolutno nista ti ne rade, pretpostavimo da i tebi nije bilo nista, mozda ti se slosilo i srusio se, medjutim ovi oko tebe pozvali hitnu. E to ti kosta u proseku par hiljada dolara, zavisno od mesta itd... U zivotu ti je druze moj sve relativno. Pitao si coveka za misljenje on ti odgovorio i ti ga onda odmah trpas u tatinog sina koji se vozao po Srbiji u kolima i vacario sponzorusice. |
|
||||
|
||||
![]()
Ma nisam ja njega "trpao" u tatinog i maminog sina, procitaj sta sam napisao. Samo sam hteo da vidim sta je to sto se ne svidja.
Nisam ja neki pacenik koji misli da je sve tamo zlatno i da samo mene ceka posao i gomila dolara. Ne znam bre ni da li cu ambasadu proci, da li cu pare sakupiti (pozajmiti) da odem, a tek da li cu se i kako cu se snaci tamo... I ako se snadjem, otkud znam da li cu moci da prihvatim taj, takav zivot. Previse dugo zivim u Srbiji i ja sam toga svestan. Citat:
Necu ja nikog da teram da pise o bilo cemu. Shvatio sam da je njegov celokupni utisak takav. Da sam na njegovom mestu, vratio bih se u Srbiju istog trenutka (nije ironicno, ozbiljan sam). Najbolje bi bilo kada bi u ovoj temi svi pisali sa "JESAM" ili "NISAM".
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
|||
|
|||
![]()
A ovo mu dodje kao neka ispovedaonica gde ce svako ko naidje da otvori dusu i iskreno sve isprica od A do Sh sta mu je u glavi. Aa, sve nesto mislim. I da delimo savete ko treba da se vraca, a ko ne? E, i na to ces se navici ovde, da je nekulturno deliti savete tok tipa drugima i mesati se u to da im objasnjavas cije je misljenje najpravije. To zaboravi. Ovde ima toliko raznih zivotnih prica, mnogo vise nego kod nas. I vremenom se naviknes da izbacis tu nasu pametnicu koja sve zna i sve zeli da zna iz sebe...
|
|
||||
|
||||
![]()
Da se ne bih mesao u tudje zivote i bio "pametnica" (i ako to nikad u zivotu nisam radio), da ne bih ubrajao Lucky-ja u "tatine sinove" (nisam ni u jednom trenutku pomislio) necu vise da nastavljam jer je ocigledno da se ne razumemo.
Samo cu da gledam ovu temu, da ne bi bilo novih nesporazuma ![]()
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
|||
|
|||
![]()
Po mom skromnom misljenju, teme je suvisna. Da li se neko pokajao, to je njegova licna stvar. Necemo valjda da donosimo odluke na osnovu necijeg kajanja. Nekom je plata od 75000 godisnje mala i moze da kaze u al sam se z...
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Auu ljudi pa sta ste se naljutili. Covek jedino zeli da zna sta se tamo desava i naravno da zeli malo detalnije i prikupi misljenja i ne samo on nego i mnogo drugi to je normalno mislim da ste ga napali bez pricina. E sad ako neko zeli da prica nesto vise o svom slucaju ok ako ne onda opet ok. kad ne zeli ne zeli. samo ljudska ljubopitnost tera nas da pitamo dalje kad neko kaze nesto da je ili nije ok zelis da znas zasto onako cisto da bi dobio neku pretstavu daleko od to da ce neko bazirati svoje odluke na neko tugo iskustvo. a za delenje saveti i mishlenja svi to znamo i ovde i tamo nije to nesto sta treba nas ljutiti osim ako nije preterano naravno.
|
|
|||
|
|||
![]()
Bilo bi dobro da znamo zasto se neko pokajao.Tako bi imali manja ili drugacija ocekivanja.Glupo je nekoga osudjivati i voditi rasprave.Ono sto je meni dobro, nekome nije.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() evo ti sta te ceka moras da shvatis da dolazis iz socijalizma u kapitaluzam moras da znas razliku izmedju ta dva sistema ovde cvece ne mirise ,hrana je losa ali zato para ima i to mnogo . Ako si neki tip koji zivi za drustvo i pijanke onda nisi za ovde ako si normalan znas sta hoces ovde mozes da napravis lovu gde ni u jednoj drzavi ne mozes. ovde ces biti prihvacen kao covek koji ce imati sva prava kao i rodjeni amer. sistem je sredjen pravila igre se znaju i to postuj . moj cilj je zaraditi koju paru i penziju za stare dane i odoh kuci . |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Diretkan let za Ameriku iz Srbije | Mitkoni | Vaša strana | 12 | 14.03.2016 11:13 |
Međunarodna vozačka dozvola Srbije u SAD | Tomislav1970 | Vodič za emigrante | 19 | 14.03.2015 16:32 |
Pronalazenje posla iz Srbije u USA | Aristotel | Vaša strana | 23 | 11.08.2013 22:09 |
Profesionalni vojnik Vojske Srbije | NinaLjuba | Stare teme | 17 | 21.09.2011 19:30 |
Prebacivanje novca iz Srbije za USA | dmi | Vaša strana | 2 | 17.11.2009 14:28 |
![]() |