![]() |
|
|
Poslovne imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za poslovne imigranske vize |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
i 3 i 4 godine je Bachelor na akademskim, na strukovnim tri godine je Bachelor appl
|
|
||||
|
||||
![]()
Moze pojasnjenje jer ne razumijem te 3 godine, sta imas zavrseno sa 3 godine kad ti je ostala jos godina?
Postoje li neke struke skolovanja u Americi sto traju 3 godine za Bachelor degree? Ili se ovdje misli ako uzimas vise predmeta od normalnog full time studenta, pa rasturis sve requested classes za 3 godine umjesto za 4. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prijateljica mi je zavrsila u Srbiji ekonomski fakultet i ovdje je isla jos 1,5 godinu da ispolaze razliku predmeta. Vremenski koliko ce ti trebati zavisi i od tvog predznanja, hoces li poloziti test engleskog i matematike da upadnes odmah na casove koji su na koledu, tzv. credit class koji ti treba da bude priznato. Ako upadnes direkt na koledz, mozes sve za godinu rijesit. Ko ne polozi test, uzima dodatne casove tog predmeta sve dok ne dodje do koledz nivoa. Npr. ako ti je engleski slab, tipa level 1 ili 2 moras zavrsiti level 3 i 4 pa tek onda da dospijes na engleski koji je na collegu. To ti oduzima 2 semestra vremena. Ako ti je dobar engleski i polozis test, onda upadas direkt na koledz kako sam vec rekla. Na koledzu imas engleski 1 i 2 (tzv. Composition 1301 and 1302) koji svako mora da zavrsi. To ti je dva semestra. Isto vazi i za matematiku. Moras poloziti test, i onda na koledzu uzimas Business Calculus i jos neke matematike ovisno kojeg ti je smjera diploma (management, administration, marketing, acct. itd) Jednom kad ti se prizna i postanes Bachelor, jednak si kao i ostali ameri. Nema te ko sta gledati drugacije i nisam se jos susrela da na nas sa strane gledaju drugacije, cak naprotiv. Ja sam s pola mozga zavrsila ovaj njihov college sa svim honor priznanjima (Dean's Lista svaki semestar, Phi Theta Kappa, Leadership Institute Organization i sl.) i smatram da imamo vise znanja od njih. Bitnije ti je iskustvo, ponasanje, snalazenje i naravno komunikacija na engleskom od toga kako ce ti gledati na diplomu. To te niko ziv nece pitati. Last edited by Aura; 18.02.2018 at 23:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sup.Mod.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
на основним студијама у срб постоје програми од 3 године основне и 4 године основне студије. у зависности од тога мастер траје годину или 2 године. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Fasciniran sam kako posle trideset postova nema ni jednog odgovora na postavljenu temu.
|
|
||||
|
||||
![]()
Pa na ovoj konkretnoj temi I nema ali iscitavaj I druge teme - imas teme o voznji kamiona (mozda I najbolje placeno sto mozes da radis bez nekog visokog obrazovanja), o poslovima u zdravstvu, ugostiteljstvu, zanati... stvarno ima raznih iskustava sa poslovima sa srednjom skolom.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Poslovi i prevare | dreamerns | Vaša strana | 23 | 15.12.2014 01:14 |
Poslovi za žene! | macodlak | Stare teme | 6 | 12.02.2014 13:10 |
Pomoć, hitno, nešto nije dobro sa aplikacijom | zalibozepara | Stare teme | 5 | 28.10.2013 21:39 |
Da li je neko uspeo da dobije zelenu kartu sa trogodisnjom skolom ili vanrednom cetvo | tanja015 | Vaša strana | 59 | 09.11.2012 19:49 |
I to je Srbija -Slagalica- I Dobro Vece Milka Canic | TheRealRocknRolla | Vaša strana | 1 | 15.01.2011 20:33 |
![]() |