ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 02.02.2009, 06:27
D$D's Avatar
D$D D$D je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.09.2008
US lokacija: Chicago,Wheaton IL
Nepromenjeno

Drzava Illinois ima moze se reci besplatno zdravstveno osiguranje za decu.
Besplatno to mozete uzeti samo okvirno jer ovde nema nista za dzabe,ko nije shvatio shvatice uskoro.
dok se vi prepucavate sa limitima koji treba da imate da bi dobili besplatbo osigurenje mogu samo da vam kazem da taj minimum primanja ovde niko nema , npr ovde je cini mi se taj limit nesto oko 2000$ za celu porodicu,mislim da je tako nesto i na Floridi,za druge drzave ne znam.
Ali to je toliko mala svota novca da jednostavno ako to primanje imate onda ste skoro pa socijalni slucaj,u tom slucaju imate free zdravstveno i to public.
Mi imamo drzavno osiguranje za nase dete i nije dzaba vec sta vise rekao bih da je preskupo jer ga placamo na osnovu primanja koje imamamo i na osnovu toga se odredi nivo za vas i placate na osnovu tog nivoa.
Poredjenja radi samo mi placamo za nase dete 70$mesecno i sve ono (20$ kad idemo kod lekara, 75$ ER ili ti hitna)
sto nije ni malo jeftino jer mi za nas oboje tj.supruga i ja smo osigurani preko njene kompanije sa PPo osiguranjem( pokriva 90%) i placamo 82$
Ali tako su odredili i mi sada placamo,naravno oni traze cek da im se posalje i sve ti provere urade pre nego li ti daju osiguranej tako da ne vredi ni da lazes jer na osnovu tvog SSn oni mogu da ustanove sve.
Naravno ukoliko se promeni primanje menja se i level placanja pa tako moze da poraste ili opane mesecno davanje,svaki mesec dobijete fakturu koju morate da platite i oni vam nakon toga izdaju karticu sa osiguranjem koja vazi samo za taj mesec za koji ste platili.
Sada neko ce da pita pa sto ste to tako uradili sto i dete niste prijavili kod vas , pa upravo zbog toga ukoliko je dete prijavljeno preko nekog drugog osiguranja i aplicira za All kids (osiguranje za decu u Illinoisu)to moze da ostvari godinu dana nakon prestanka koristenja tog osiguranja, znaci vi imate prazninu u osiguranju od godinu dana
Sada vidite kakvo je vreme ako ostanete bez posla onda imate problem sa osiguranejm deteta.
Ovde je zdravstveno velika zajebancija i veliki problem u Americi jer je jako skupo i preskupo,nadam se da ce vam sto manje trebati ali nije s goreg spomenuti.
Pozdrav...
Reply With Quote
Staro 02.02.2009, 22:36
pence pence je offline
Drug član

Datum prijave: 02.10.2008
US lokacija: Beograd
Nepromenjeno

1. mi smo rekli da smo oboje nezaposleni (sto je tacno). Na zalost nemam taj formular ali samo smo popunili osnovne podatke (ime, prezime, ssn, adresa, zelimo li ili ne osiguranje)

2. danas smo vodili bebu na vakcinciju (koja je besplatna za decu do 2 god) popunili formular, dete dobilo vakcinaciju i neke poklone. nije bilo guzve, svi ljubazni i brzo smo zavrsili.
Reply With Quote
Staro 03.02.2009, 00:48
Zvezda's Avatar
Zvezda Zvezda je offline
Član

Datum prijave: 03.02.2009
US lokacija: Clearwater, FL
YU lokacija: Skopje, Makedonija
Pošalji Yahoo poruku korisniku Zvezda Pošalji Skype™ poruku korisniku Zvezda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Olivera Prikaz poruke
U ovom kontekstu, ja bi da pitam dali postoje benificije za samohrane majke. Ja u pocetku dolazim sama, kako bih sto manje traumatizirala mog 14 godisnjeg sina, ali on ce da dodje cim sredim posao i stan.
Znate li neke sajtove gde mogu da se oko toga inormisem?
Zdravo Olivera, Moja supruga je takodje sretni dobitnik zelene karte za 2009.
20 Januara ove godine bili smo na Viza Intervju u USA Ambasadi u Skoplju gde nam je posle intervjua Konzul saopstio da su nam vize odobrene ali da zbog njihove procedure u Ambasadi trebace da prodje "nekoliko dana" i da ce se javiti suprugi na njen telefon da nam zalepe vize..Dali nam mozes reci,posto si vec prosla ovu proceduru pre nas,posle koliko vremena su ti se javili i dali Vize? Hvala unapred. Cekacemo vas odgovor..
Reply With Quote
Staro 03.02.2009, 23:39
Olivera's Avatar
Olivera Olivera je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.07.2008
US lokacija: Scottsdale, AZ
YU lokacija: Skopje, Macedonia
Pošalji MSN poruku korisniku Olivera Pošalji Skype™ poruku korisniku Olivera
Nepromenjeno

Jas samata barav vizata da mi bide zalepena vo pasos pokasno, odnosno ne vednas po uspesno zavrsenoto intervju. Konzulot mi kaza da im se javam koga ke sakam da mi se stavi vizata vo pasos. Jas planirav toa da go napravam sega na pocetokot na Februari, ama bidejki dojde do promena vo moite planovi, denovive ke se javam vo ambasada da gi prasam dali moze zemanjeto na vizata da go odlozam za uste eden mesec. Moite originalni dokumenti ostanaa kaj niv. Koga ke dobijam odgovor povtorno ke pisam
Ve sovetuvam i vas da go napravite istoto ako ve gazi neizvesnost. Vo ambasada se super-ljubezni taka da mislam deka ako im se javite ke si gi razresite site dilemi. Vo imigraciskiot oddel rabotat i davaat telefonski odgovori od 15:30-17:30 od Pon.-Pet.
17/07/2008-Dobila sam potvrdni mail iz KCC da su dobili moju kovertu
04/11/2008- Zakazan intervju u US Embassy - Skopje
15/10/2008- Stigla druga koverta
20/10/2008- Zakazan lekarski pregled u IOM
04/11/2008 - Uspesno zavrsen intervju, viza odobrena.
01/03/2010 - Prva stanica Williamsburg, VA
16/06/2010 - Selidba "za stalno" Scottsdale, AZ
Reply With Quote
Staro 04.02.2009, 10:39
Zvezda's Avatar
Zvezda Zvezda je offline
Član

Nepromenjeno Dali ima neko slicno iskustvo sa cekanjem viza?

Fala ti mnogu, za odgovorot! Bidejki sme site trojca na 13 ovoj mesec na revakciniranje, bi pocekale so javuvanjeto bidejki pretpostavuvame deka so site dobitnici od Makedonija {vo Beograd procitav drugiot den na nekoi im gi davaat vizite} e slicno da pocekas nekolku dena? Dali slucajno znaes od ambasadata od Skopje, deka mu kazale i na nekoj drug da poceka nekolku dena,a pri toa isto taka da mu se kazalo deka "vizite mu se odobreni". Ili ako ne znaes dali nekoj
od drugite forumasi ima vakvo iskustvo? Pozdrav
Pocetak Decembra zakazan Intervju u US Embassy-Skopje
13/01/2009/ Zakazan Lekarski u IOM
20/01/2009/-Uspesno zavrsen intervju,vize odobrene:
19/02/2009 Vize u pasosu
Reply With Quote
Staro 04.02.2009, 14:00
Zvezda's Avatar
Zvezda Zvezda je offline
Član

Nepromenjeno Greska pri brzim kucanjem

Hteo sam da popravim gresku koju sam napravio brzim kucanjem,kod pitanja "Dali znas nekog iz ambasade"-mislio sam: dali znas nekog dobitnika koji je bio predhodno u Ambasadi kojem su isto rekli "javicemo vam se posle nekoliko dana da vam nalepimo vize"..Ovim putem bih zamolio bilo kog clana sa Foruma da mi da svoje slicno iskusto ako ga ima po ovom pitanju? Fvala
19/02/2009 Vize u pasosu
Reply With Quote
Staro 04.02.2009, 14:17
xeg's Avatar
xeg xeg je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.05.2008
US lokacija: Atlanta, GA
YU lokacija: Nis, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku xeg
Nepromenjeno

Razlog zbog koga su ti rekli da sacekas je Background Check. Ti ispunjavas sve uslove za dobijanje vize, odnosno cela tvoja porodica, ali iz nekog razloga nesto o tebi ili nekom tvom proveravaju. To se desava u svetu, nije cudno samo je ne bas tako cesto. Razlog za to je ako posumnjaju u verodostojnost bilo kog tvog dokumenta ili neko od vas ima isto ime i prezime kao neki prestupnik. Ne znaju nikada koliko dana to moze da potraje jer npr. traze od tvoje skole/fakulteta potvrdu diplome broj xxx zavedene kao xxx i ne znaju kada ce stici povratna informacija.
Ako si ti siguran da je sve OK dobicete vize.
16.05.2008. - stiglo u KCC
01.12.2008. - stigla 2. koverta
22.12.2008. - zavrsen lekarski
22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u
23.01.2009. - podigli vizirane pasose
Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA
---------
About us: Veselinovica kutak
Reply With Quote
Staro 04.02.2009, 15:31
Zvezda's Avatar
Zvezda Zvezda je offline
Član

Nepromenjeno Hvala

Hvala puno, sacekacemo , posto znamo da je sve u redu sa papirima.
Pisacu cim dobijemo poziv iz ambasade
19/02/2009 Vize u pasosu
Reply With Quote
Staro 04.02.2009, 23:26
D$D's Avatar
D$D D$D je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.09.2008
US lokacija: Chicago,Wheaton IL
Nepromenjeno

Da li su vam ostali pasosi u ambasadi ili su kod vas.
Ako su ostali pasosi kod njih ne morate da brinete
Ako su vam rekli da ce vam dati vizu ne vidim razlog zasto to ne bi uradili.
nekada postoji problem tzv tehnicke prirode kada za vizu treba nekoliko dana da se uradi ali ne duze od dva ili tri.
Mi smo imali slican primer gde nam je receno da dodjemo sutradan po vizu pa kada smo dosli tamo ovi nista nisu znali o tome ali nasi su pasosi celo vreme bili kod njih,kulturno su se izvinuli i rekli nam da nismo bili u rasporedu za taj dan za dobijanje vize i da se za iseljenicke vize obicno ceka dva tri dana, medjutim bile su nam uradjene vize i udarene u pasos samo je doslo do nesporazuma izmedju sluzbenikau ambasadi.
Opet ne znam sta bi moglo da koci dobijanje vize,ako su hteli da vas odbiju odbili bi vas odmah na startu

Nadam se da ce biti sve u redu
Reply With Quote
Staro 04.02.2009, 23:57
Zvezda's Avatar
Zvezda Zvezda je offline
Član

Nepromenjeno Javljam se sutra u Ambasadu

Hvala D$D, pasosi su ostali kod nas posto nam je Konzul rekao da ih donesemo kad nas pozovu. Moracu sutra da se javim u Ambasadi, pa sta bude neka bude. Pisacu vam koji je odgovor
Pozdrav
19/02/2009 Vize u pasosu
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja