![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Milwaukee, Wisconsin » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Ahaaa. Pa badger
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ма крзно је крзно
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Dreadnot sve najbolje i sa srećom!
Ovde bih forumaše pitao još jednu stvar! Neko reče da je jako bitno imati nekoga za početak kao pomoć u USA, da je vrednije i od dosta drugih stvari. Slažem se! Šta je po vama pomoć nekoga u USA za početak? Recimo prijatelj kod koga dolaziš ima manji stan a nas je 3-4 člana porodice! Da li ima pravo da nas primi tolike u stan? Ili recimo prijatelj kaže ja ću ti pomoći da pronađeš stan, bićeš kod mene 15 dana, ali naravno finansijski ti ne može pomoći ni dolar! Ima li ta podrška i pomoć neki minimum da čovjek može reći da mu je taj neko tamo od koristi? Možda sam uopšten ali opet volio bih da čujem šta po vama treba očekivati kao "osnovna" pomoć prijatelja. Pozdrav! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() 2. Adresa i pomoć za pronalazak stana. Meni je iskreno, pod uslovom da me ikad izvuku, samo ovo drugo potrebno. Ništa više. Nekako mi je neprijatna i pomisao da parazitiram kod nekoga mesec, dva. P.S. Sorry Dred što ti zagadih temu ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav! Boravio sam u Milvokiju, 4 puta po 6 meseci (b1/b2 visa), extra gradic, ko voli mirniji zivot - Wisconsin.
|
|
||||
|
||||
![]()
Bas mi je drago da punite moju temu korisnim informacijama, nema zagadjivanja, svaki komentar je dobrodosao. Dakle, da razjasnimo jednu dilemu - Wisconsin je badger state, ime je dobio ne po zivotinji jazavcu, vec su prvi doseljenici ziveli po zemunicama, zvali su ih "jazavci", pa je ostalo. Takodje, WI ima najveci broj krava u USA i ogromnu proizvodnju sira (pre svega chedar), pa otuda dairy i chees kao simboli.
Volim mirniji zivot, pa mi to odgovara, prosla me zelja za halabukom. Sto se tice pomoci prijatelja, meni je bilo najvaznije da imam nekoga da nas saceka na aerodromu, da ne lutamo prvog dana kao slepci i ne znamo kuda da se denemo. Sve ostalo je takodje deo iste price - pomoc savetima, preporuka kod poznanika da sam OK i da moze da me zaposli ako ima mesta i sl. Na finansijsku pomoc nikada ne bih racunao, to bi me bilo sramota i da pomislim. Ja i ne mislim da sedim dugo kod ovog mog prijatelja kod koga idem, a pogotovu ne dolazi u obzir da zivimo na njegov racun. Lepo kaze nasa poslovica - Ako smo braca nisu nam kese sestre, kao i ona Cist racun - duga ljubav. Kad se pare umesaju ode drugarstvo do vraga...
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Potpuno se slazem sa tobom, narosito sto se tice finansija. Spremna sam da placam stanarinu kod tih ljudi kod kojih treba da budem. U pocetku dok se covek ne snadje, veoma je tesko. Meni mnogo znaci da imam adekvatne informacije, kako da se snadjem u gradu u kom se nalazim, o cemu treba da vodim racuna. Znam da ovo nije a poredjenje, ali je ipak neko iskustvo. Kada sam imala 19 godina, dosla sam u Beograd iz Uzica i u pocetku sam bila potpuno izgubljena. Imala sam neku ujunu, koja mi nije cak davala ni prave informacije, pa sam u gradu obicno pitala policajce ili fine ljude na ulici. Brzo sam se prilagodila i te 1995 godine, ljudi su bili bolji i normalniji, nego sada. Sada mi je sve lako i trudim se da pomognem drugima, ako zatraze pomoc, narocito studentima. Sve najbolje! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Vec sam pomenuo na drugom mestu, ali da navedem i u "svojoj" temi - karte su kupljene i letimo iz Budimpeste preko Amsterdama za Chicago 17. septembra. Nek nam je sa srecom!
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
||||
|
||||
![]()
Dreadnot,
Ja zivim u Budimpesti, i bas bi mi bilo drago da se sretnemo dok si u Budimu gradu cekajuci avion, i da popricamo o celoj proceduri, jer i ja sam dobio pismo u 2011 izvlacenju ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Plasim se da necemo imati vremena jer ce nas da dovezu direktno iz Beograda na aerodrom, jedno 2 sata pre poletanja, a let je u 7.05 ujutru. Ako imas pitanja posalji mi poruku (mada mislim da moras da imas odredjen broj postova da bi ti proradilo slanje privatnih poruka, nisam siguran), ili pitaj na forumu. Sto se tice cele procedure, detaljno je razradjena u odgovarajucim temama.
![]() |
|
|
![]() |