![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=KanyeWest;10752]Pa ko je ikada pomenuo da je ono metropola?
To što ti govoriš za U.S. je 150% tačno, i da mi budemo jasni, tako nešto kao što se nama čini na slikama ili u nekim reportažama a da ne govorim o filmovima, ne postoji ne samo u U.S. nego nigde. Ali baš kada čovek pomisli da imaš jako dobru percepciju stvarnosti, ti ga momentalno razuveriš izjavama i razmišljanjem koje je dijametralno suprotno tome što si prethodno izjavio, što sve govori da nemaš blage veze o životu, zato bolje nemoj više da pljuješ po nečemu što je, koliko god nesavršeno bilo, bar stotinu puta bolje od onoga odakle si ti potekao i šta predstavljaš.[/QUOTE] sta li je pisac hteo da kaze? nadam se da je barem tebi jasno. ja mozda nemam blage veze o zivotu, a ti nemas veze s'mozgom....negde je nastao prekid....ja za razliku od tebe vrlo dobro znam o cemu pisem jer sam ziveo u USA 10-11 god.....a ti si je gledao samo na filmu........kad shvatis da izmedju ovih zgrada ina slici, koje su udaljene jedna od druge po kilometar, nema bukvalno NISTA, ukapiraces o cemu sam pisao.....ti sad dok gledas "slike iz Amerike", mislis da ko zna sta tu sve ima izmedju tih zgrada sto strce.....ali grdno se varas.....Hjuston ima 4+ miliona stanovnika, pa je ipak samo jedna ogromna selendra....downtown u kome ima 10 ogromnih zgrada, udaljenih kao sto rekoh jedna od druge po kilometar, a izmedju nista....bez ljudi na ulicama.....ma hvala lepo. pa za te selendre, koliko god velike bile i Beograd (iz koga sam) je Njujork u pravom smislu reci! u Beogradu u SVAKOJ ulicici ima nekakav sadrzaj, i sto je najvaznije ima ljudi na ulicama, ne deluje sablasno kao grad duhova..... |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=ex-usa;10754]sta li je pisac hteo da kaze? nadam se da je barem tebi jasno. ja mozda nemam blage veze o zivotu, a ti nemas veze s'mozgom....negde je nastao prekid....ja za razliku od tebe vrlo dobro znam o cemu pisem jer sam ziveo u USA 10-11 god.....a ti si je gledao samo na filmu........kad shvatis da izmedju ovih zgrada ina slici, koje su udaljene jedna od druge po kilometar, nema bukvalno NISTA, ukapiraces o cemu sam pisao.....ti sad dok gledas "slike iz Amerike", mislis da ko zna sta tu sve ima izmedju tih zgrada sto strce.....ali grdno se varas.....Hjuston ima 4+ miliona stanovnika, pa je ipak samo jedna ogromna selendra....downtown u kome ima 10 ogromnih zgrada, udaljenih kao sto rekoh jedna od druge po kilometar, a izmedju nista....bez ljudi na ulicama.....ma hvala lepo. pa za te selendre, koliko god velike bile i Beograd (iz koga sam) je Njujork u pravom smislu reci! u Beogradu u SVAKOJ ulicici ima nekakav sadrzaj, i sto je najvaznije ima ljudi na ulicama, ne deluje sablasno kao grad duhova.....[/QUOTE]
Kao prvo, ti si i ovim postom pokazao da je prekid samo u tvojoj glavi, ili još bolje, ja to ne bih nazvao prekid već jedna poveća praznina. Ja sam se kretenu složio sa ovim što ti ponovo potenciraš i rekao da je to 150% tačno. Ne moraš ti meni seljačino da govoriš koliko si proveo godina u USA jer ja i bez toga znam da se ti zbog te činjenice osećaš kompetentnim da iznosiš ovako pretenciozne i osione komentare kao da je to nekakva jedinstvena privilegija koju mali broj "specijalnih" pojedinaca kao ti dobije, pa sad ti možeš sve "nas koji smo samo gledali na filmu" da malo podučiš kako zapravo stoje stvari. I sve bi to bilo ok što ti nas podučavaš kada nakon samo dve tvoje "pametne" rečenice ne bi nastupila treća koja tako jasno oslikava tu prazninu u tvojoj glavi i primitivizam. Ja sam eto kao što ti kažeš Ameriku gledao samo na filmovima, ali sam živeo u Londonu skoro 3 godine, i znaš koliko sam se takvih maloumnih gasterbajterskih primitivaca kao što si ti nagledao. Last edited by KanyeWest; 26.06.2009 at 22:07. |
|
|||
|
|||
![]()
Kad sam pokrenuo ovu temu, mislio sam da će to biti mjesto gdje će iskusniji forumaši koji već žive u Americi posavjetovati one, koji će možda dobiti takvu priliku ubuduće, o tome kako se bolje snaći u početku. Gdje započeti novi život.
Zato bih vas lijepo molio da si za prepucavanja otvorite novu temu, a da ovdje date mogućnost drugima da podijele neke korisne savjete. Hvala. |
|
||||
|
||||
![]()
Zna li neko kakav je Dallas, TX za zivot?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ne znam da ima na forumu ljudi koji zive tamo. Ja imam par poznanika koji su zivjeli tamo i vratili se u Bosnu. Oni su bili jako zadovoljni tamo.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=made711;13516]Zna li neko kakav je Dallas, TX za zivot?[/QUOTE]
Bilo kome ko se dvoumi bih preporucio Texas, bilo gdje od Dallas-a do Houstona-a. I sam sam imao drugaciju viziju, kao pustinja i slicno, ali najvise podsjeca na Vojvodinu, plodno, zeleno, raj.Jedina mana mogu biti velike vrucine ljeti... |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=ivkodrg;13557]Bilo kome ko se dvoumi bih preporucio Texas, bilo gdje od Dallas-a do Houstona-a.
I sam sam imao drugaciju viziju, kao pustinja i slicno, ali najvise podsjeca na Vojvodinu, plodno, zeleno, raj.Jedina mana mogu biti velike vrucine ljeti...[/QUOTE] Plodno, zeleno i ravno je 80% amerike. I to ne ravno kao vojovodina...jer i vojvodina ima frusku goru i vrsacke planine....ovo je ravno kao severni banat (ma jos bre ravnije :-)) Stvarno je malo dosadno, bas sam se uzeleo planina (a ja sam iz Vojvodine). Kazu ljudi da je Austin jako lep za zivot. Imam jednog kolegu amera koji je ziveo u TX (nisam siguran da li Houston ili Dallas....mislim da je Houston). On bas nije bio nesto zadovoljan tamo... Sve je valjda stvar ukusa. |
|
||||
|
||||
![]()
Hvala na odgovorima! :)
Pitala sam za Dallas, jer tamo imamo blisku rodbinu, pa bi bilo lakse za pocetak... Inace tesko da cemo bilo gde bez GC! :blink: |
|
||||
|
||||
![]()
Ma samo da nas izvuku... snacicemo se nekako!
|
|
||||
|
||||
![]()
Danas "slavimo" 6 meseci u USA(NWI) i moj savet za ovih teskih 6 meseci je da bezite sto dalje od [U]North-West Indiana[/U]. Nadam se da nije takva Amerika svugdje. Ako neko zna kako je negde na Atlantiku t.j. North Carolina, molim za odgovor.
April 23, 2008: - dated 1st NL May 20, 2008: - received 1st NL Case Number: 2009EU00022xxx June 01, 2008: - forms sent to KCC June 20, 2008: - forms delivered to KCC March 10,2009: - CN become current for May March 27,2009: - received 2nd NL May 06, 2009: - medical - done May 21,2009: - Interview date- visas approved May 26,2009: -Visas granted ![]() od July 23,2009 u USA |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prijavljivanje za Green Card Lottery prije završetka srednje škole | valocean | Stare teme | 7 | 03.01.2014 05:32 |
Koju banku izabrati - za kupovinu auta, kreditne kartice, građenje kreditne istorije | dreamerns | Stare teme | 93 | 02.09.2010 05:11 |
![]() |